Мнениеот 4x4 » 29 сеп 2024 12:02
Интервю на Мъри Стоилов за турското издание Гьоз футбол
- Здравейте Каун ефенди!
- Аферим!
- Как приехте предложението да дойдете и да се състезавате на наша земя.
- Ами не се поколебах и секунда въпреки че имах предложения от 4 Малтийски и 5 Дубайски клуба от съответните Висши лиги, но както е всеизвестно, за всеки един футболист и треньор преминал през Сухата река е сбъдната мечта и връх на кариерата да дойде тук и да радва турските привърженици.
- Трудно ли ви е далеч от Дома?
- В началото бе доста трудно но постепенно свикнах. Харесаха ми бидетата и баклавата, която много обичам да си похапвам ако ме почерпят разбира се.
- Как се почувствахте след обръщалката от 3:2 до 3:4?
- Ами със сълзи на очи си припомних Антверпенската епопея и споменът оживя пред очите ми! Поздрави на Всички Левскари по случай годишнината!
-А вярно ли е че сте изпратили част от заплатата си на г-н Раев да се почерпи със семейството и да му останат за покер?
-Не е вярно. Аз си спестявам заплатата и дори не си купувам нищо. Ходя с анцуга служебния и от стола в клуба си вземам храна и за вечеря за в къщи.
-Следите ли какво се случва на Герена?
- Да! Почна да им връзва и спряха да скандират името ми: Мъри, Мъри!
Говежда им работа. Сега като ги очешат на Дербито пак ще се сетят за най-гокемия Каун ама свърши вече съм в друга орбита.
-Бихте ли се върнали?
-Най-вече бих се върнал заради такива вечери като битката срещу Малтийския гранд Хармун когато с фантастичното си представяне едновременно зарадвахме, разсмяхме и разплакахме десетки хиляди Малтийски и Български фенове!
-Какво ще кажете за финал на всички сини фенове които с интерес гледат всеки мач на вече любимият им Гьоз тепе?
- Бих им казал само: Не гасете фенерчетата! Прокобата е близо!
CSKA SOFIA - THE EUROCHAMPIONS KILLER