Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Blue_Blood84

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот Blue_Blood84 » 21 авг 2021 09:11

Играчите не стават даже и за челото на Б група да се борим следващия сезон. По спортен път може и до трета лига да стигнем след два сезона.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 21 авг 2021 09:16

Не мога да повярвам колко неадекватен Сираков, иначе даваше акъл през годините когато не беше в Левски.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 21 авг 2021 09:16

Сираков да не се чуди, но да се обади на С.Стоев и да го покани за треньор. Левски има нужда от треньор, на който футболистите имат доверие и респект. Треньор, който да вдъхне спокойствие. Стоев е от тези треньори, които знае как се работи с младежи каквито основно играят при нас. Има и други варианти за треньор, но мисля, че той един от удачните за момента.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 21 авг 2021 09:22

шивача написа:
honda написа:
шивача написа:
honda написа:
шивача написа:
honda написа:[offtopic]Ако искаме да бъдем максимално точни за лидер на онзи Юве на Трапатони се счита Роберто Бетега ,който е и юноша
на Ювентус и от най-дълго време в отбора, играе цялата си кариера в Ювентус, а след приключване на състезателната си кариера заема високи постове в клуба.
Иначе Джентиле освен ,че признат за най-големия "терорист" в историята на футбола е и един от най-добрите защитници персонални пазачи ,самия факт ,че в 3 последователни мача изключи от играта последоватено Марадона,Зико и Бонек говори достатъчно. Между другото за цялата си кариера Джентиле не е получавал червен картон.
И Гаетано Ширеа и Антонио Кабрини също бяха невероятни защитници даже нямам спомени кой беше капитан на "скуадрата" -Кабрини или Д.Дзоф. Ширеа-Джентиле-Кабрини и Д.Дзоф зад тях образуваха един от най-добрите защитни валове в историята на футбола, пред тях бяха играчи като Франко Каузио и Марко Тардели ,а в нападение Р.Бетега и П.Роси (за кратко).
Само за протокола Бруно Конти е легенда на Рома( беше наричан "малкия римлянин")[/offtopic]

Между другото това ренде Джнтиле е получавал червен картон :!: А Марадона го правеше сам да си говори. Както и цялата защита на Юве.

[offtopic]Не знам колко Марадона е правил да си италианците да си говорят сами , но доколкото си спомням мача беше спечелен безпроблемно от жабарите, като гола за Аржентина беше вкаран от Пасарела от фаул от много далеч малко преди края. Преди това имаше и отменен редовен гол за Италия с който резултата ставаше 3:0 . За Джентиле:

Извинявам се - има един чк в мач срещу Брюж ,но и той не е получен за грубости. Все пак 1 чк в над 600 мача за мен е изключителен показател особено за считания за най-груб футболист в историята на футбола.[/offtopic]

[offtopic]Джентиле извърши поне 10 нарушения срещу Диего. По друг начин нямаше как да го спре. Нормален съдия щеше да го изгони, особено в днешно време.[/offtopic]

[offtopic]Най-вероятно извърши много повече от 10 нарушения ,доста от които "отзад" ,но по тогавашните правила това не беше дори и жк. Малко след СП 82 ,промениха инструкциите - задължителен жк за т.н. "балтия" . По късно за СП1990 отново "затегнаха" правилата - при нарушение "застрашаващо здравето на футболиста" може да се вади директен чк. Но по време на СП 1982 за груб фаул много рядко се показваше дори жк.[/offtopic]

[offtopic]Сетих се за един друг изрод
https://m.dir.bg/corner/v-mishenata/kasapinat-ot-bilbao
https://www.youtube.com/watch?v=iqzXw3fygBg[/offtopic]

[offtopic]И такъв герой имаше :lol: . Помня го. По онова време във всеки отбор имаше по един играч с такъв профил,на който задачата беше да се "погрижи" за най-ключовия играч на другия отбор( обикновено "десетката" ,като примерно в Италия в Ювентус това беше Джентиле, в Сампдория -Виерховод, Наполи - С.Бани, в Милан - Тасоти ( не че Костакурта и Албертини можеха да бъдат заподозрени в прекалена любов към противниковите нападатели) Но тогава проста така се играеше.[/offtopic]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 21 авг 2021 09:50

Виждам ,че доста се дискутира дали и кои играчи са гледани на живо - единствено Спийрингс е гледан на живо. Робърта не е гледан на живо ,като в Холандия основно е играел на позиция различна от тази на която играеше при нас. Бил е изпратен човек да го гледа,но Робърта не е играл във въпросния мач поради контузия.
Въпроса със скаутите е доста сложен и няма еднозначен отговор. Примерно през 2007г наши "скаути" ходиха до Бразилия да набелязват играчи. Харесаха двама нападатели - "страшна класа", наистина са такива. Само дето не си спомням за единия или за двамата поискаха над 30 млн евро,като за "по-евтиния" искаха 10 млн евро. Реално един скаут стува на месец минимум 15 000 евро(това е абсолютния минимум) , като трябва да са минимум двама. Което прави близо 1 млн лв на година. При положение ,че не сме в топ 300 на клубовете плащащи най-високи заплати. Примерно в момента ние не може да си позволим да платим заплатата на играча с най-ниска заплата във второто ниво на турския футбол.
Какъв смисъл има да се "наблюдават играчи" за които не е ясно дали биха се съгласили да играят за 5 000 евро? - На тази заплата много трудно ще се навие играч,който играе редовно в професионален ФК. Нека бъдем реалисти.
За това имаме пред нас опита на Херо, на Локо(Пд) -които вземат футболисти ,които не са играли редовно и идват у нас да рестартират кариерата си. Примерно емблематичен е случая с Аетиф Шаешу( къде го е гледал Херо, като има изиграни 8 минути за 2 години преди да дойде в България) - после в едни момент цената му достигна 10 млн евро.
Но при такава селекция риска от грешки е много голям. От 5-ма един я стане ,я не.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 21 авг 2021 10:30

honda написа:Виждам ,че доста се дискутира дали и кои играчи са гледани на живо - единствено Спийрингс е гледан на живо. Робърта не е гледан на живо ,като в Холандия основно е играел на позиция различна от тази на която играеше при нас. Бил е изпратен човек да го гледа,но Робърта не е играл във въпросния мач поради контузия.
Въпроса със скаутите е доста сложен и няма еднозначен отговор. Примерно през 2007г наши "скаути" ходиха до Бразилия да набелязват играчи. Харесаха двама нападатели - "страшна класа", наистина са такива. Само дето не си спомням за единия или за двамата поискаха над 30 млн евро,като за "по-евтиния" искаха 10 млн евро. Реално един скаут стува на месец минимум 15 000 евро(това е абсолютния минимум) , като трябва да са минимум двама. Което прави близо 1 млн лв на година. При положение ,че не сме в топ 300 на клубовете плащащи най-високи заплати. Примерно в момента ние не може да си позволим да платим заплатата на играча с най-ниска заплата във второто ниво на турския футбол.
Какъв смисъл има да се "наблюдават играчи" за които не е ясно дали биха се съгласили да играят за 5 000 евро? - На тази заплата много трудно ще се навие играч,който играе редовно в професионален ФК. Нека бъдем реалисти.
За това имаме пред нас опита на Херо, на Локо(Пд) -които вземат футболисти ,които не са играли редовно и идват у нас да рестартират кариерата си. Примерно емблематичен е случая с Аетиф Шаешу( къде го е гледал Херо, като има изиграни 8 минути за 2 години преди да дойде в България) - после в едни момент цената му достигна 10 млн евро.
Но при такава селекция риска от грешки е много голям. От 5-ма един я стане ,я не.

Херо ги "гледаше" тук. На място. Защото в Ч-ц се изредиха един куп играчи на проби!
Но, понеже, ние в Левски сме голямата работа, направо подписваме. И после си скубим косите.
Ако не бъркам, на първата си пресконференция, Сираков се изтъпани, че нито един играч няма да бъде привлечен без да е гледан. Еми...

dedra
Контакти:

Мнениеот dedra » 21 авг 2021 10:32

И за някакъв тъпан беше казал нещо........

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 21 авг 2021 11:03

За треньор - съжалявам но Живко не става. Много ми е симпатичен, най-искрено уважение към всичко каквото е направил за Левски и не се скри като мишка. Много рядко критикувам треньора на Левски,но съжалявам че трябва да го направя.
За 5 мача - нито веднъж защита не започна в една и съща конфигурация. Не знам Живко сляп ли ,та не може да види че Г.Миланов и Б.Цонев едновременно на терена си пречат. Докато Г.Миланов е на терена ,Б.Цонев тича нагоре надолу ,като муха без глава. За мен двамата могат да бъдат заедно на терена един до друг, но ако зад тях е примерно Ричард, Тиам или Боримиров. В момента трябва да играят един зад друг ( и двамата могат да играят и като дефанзивни полузащитници или единия да мине встрани - и двамата в различни моменти са играли и като външни халфове).
За мен един треньор( а и мениджър трябва да бъде и добър психолог) ,а Живко определено не е. Няма и как да бъде на 37 години. Когато аз бях на неговите години в никакъв случай не мога да кажа ,че имах добра комуникация с околните- бях прекалено остър. Нещо което е напълно нормално за тази възраст . За мен Левски има нужда от треньор който на първо място да бъде добър психолог. Да говори със всеки един от играчите поотделно на 4- очи и да го успокои. За мен проблема на Левски не е толкова в липсата на качества( според мен като качества сме между 3- 7 място в групата),колкото в безумната тактическа постройка и на психологогически срив. С последните две определено Живко не може да се справи. Ако аз съм на мястото на Сираков още днес всички на психолог . Ако трябва казваш на Божи86 да доведе един батальон млади котета в съблекалнята ,но нашите трябва да се "отпуснат" , ако трябва им организираш "вечеринка " с гимнастичките ( преди 35-40 години бяха много популярни -не малко футболисти на Левски си срешнаха половинките на такива "партита" :lol: ).
А сега за евентуален нов треньор на Левски - на първо място Ст.Стоилов. Но явно той няма желание. Все пак насила хубост не става.
Ако зависи от мен следващата опция е Херо( ако здравословното му състояние позволява)- по принцип не са в особено добри отношения със Сираков , но екстремната ситуация изисква екстремни решения. Голям плюс на Херо е умението му да "открива" футболисти и може най-добрия треньор тактик у нас. При него е под въпрос дали би приел финансовите параметри ,които можем да си позволим. Изисква много сериозна дисциплина както по време на мач така и на тренировка
Ал.Томаш - аз лично нямам никакъв проблем с това че е цесекар ,както той ,така и целия му екип. Ако си вършат работата професионално ,какво значение има на кой отбор са привърженици. Да не би някой да си мисли че Сл.Муслин,Люпко или Д.Роси са привърженици на Левски. Томаш показа с работата си че е добър треньор ,който се справя добре и с много лимитирани финансови средства.
Ед.Ераносян- близък приятел на Сираков, ако приеме финансовите параметри е много добра опция. Много добър тактик и мотиватор и като всеки арменец е и много добър психолог. Налага много "твърд" стил на работа -доста близък като стил до Херо.Държи много на дисциплината и физическата подготовка.
Ст.Стоев - със сигурност финансовите му изисквания няма да са много високи. Обикновено се ползва с голямо доверие от играчите с които работи. Стила ,който обича да изповядва е доста подходящ за играчите с които разполагаме.
Ф.Спасов - също е възможна опция . добър треньор ,работяга. Навсякъде където е работил е оставям много добри впечатления. Определено можем да си го позволим.
М.Радуканов - защо не . При всички случаи е по-добре от Живко. Това ,че е бивш играч на бившия ЦСКА, а след това и треньор не е проблем за мен. При нас има повече мачове ;) . Като треньор на ЦСКА се представи доста добре.
Ако не беше много напредналата възраст за мен много добра опция е и Ст.Грозданов( но вече е над 70години и не знам какво е и здравословното му състояние)

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 21 авг 2021 11:10

blue avalanche написа:
honda написа:Виждам ,че доста се дискутира дали и кои играчи са гледани на живо - единствено Спийрингс е гледан на живо. Робърта не е гледан на живо ,като в Холандия основно е играел на позиция различна от тази на която играеше при нас. Бил е изпратен човек да го гледа,но Робърта не е играл във въпросния мач поради контузия.

Херо ги "гледаше" тук. На място. Защото в Ч-ц се изредиха един куп играчи на проби!
Но, понеже, ние в Левски сме голямата работа, направо подписваме. И после си скубим косите.
Ако не бъркам, на първата си пресконференция, Сираков се изтъпани, че нито един играч няма да бъде привлечен без да е гледан. Еми...

Ако искаме да бъдем максимално точни - първоначално ги "пресяваше" Диди Пелето( Диан Петков) ,който ги наблюдаваше на лагери организирани от синдиката на професионалните футболисти във Франция за играчи без клубове. После ги гледаше Херо -пак във Франция на същите лагери. Но никой не може да им отрече умението да намират "нещо"

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 21 авг 2021 11:14

Уж се били разбрали Мъри да се върне след като се подпише договора с палмите :roll:
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Върни се в “Левски”