Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Odessit
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот Odessit » 18 авг 2021 15:14

vlong написа:И,,изригна,, а напоследък и ,,кинжален удар,,

Казах във всички разновидности, това включва различни клишета от типа на разтърсващо, потресаващо, убийствено, сензационно - да не ги изброявам, а и едва ли бих могъл. Принципно читателят трябва да бъде треснат здраво по главата още със заглавието, за да щракне с мишката, а самата статия може не само да няма нищо общо със заглавието, не само да е на друга тема - може изобщо нищо да няма в нея.
Напоследък техен любим "вулкан" е Модерният ляв - мине се не мине ден-два и изригва, да се чуди човек накъде се изтича толкова огнена лава, Етна ряпа да яде.

П.п. Любимите ми заглавия са "Стана ясно, че...", а после в девет от десет случая се оказва, че нищо не е ясно, но всеки момент може да започне да се прояснява.

Потребителски аватар
olimpi
Контакти:

Мнениеот olimpi » 18 авг 2021 17:34

honda написа:
bilyaletdinov написа:
blue avalanche написа:
honda написа:
blue avalanche написа:Ми като няма да се връщаме толкова назад, да вземем шампионите от 2002. Роналдиньо, Ривалдо, Роналдо... Да не би да имаха "бригели" в отбора?
Самият факт, че си запомнил футболистите от онзи отбор значи много! Сега, ако те питам за германците от '90 колко ще си спомниш?
Колко деца започват да ритат топка с "Искам да стана като Роналдиньо, Платини, Зико, Сократес, Марадона..." и колко искат да приличат на Хрубеш, Бригел или Бухвалд?
А бразилците загубиха от Италия, защото при 2-2 можеха да ритат топката по трибуните, да се търкалят по терена и да се класират. Както биха направили жабарите. Но не им е в ДНК-то. Междувпрочем при италианците също беше пълно с техничари и нямаше "бригели".
Холандците също не станаха световни. Това прави ли Кройф и Неескенс по-слаби футболисти от Нетцер и Оверат?

Явно с теб говорим на различен език. Много некоректно е да се сравняват футболисти играещи на различни позиции. Една типична "десятка" (Зико) с един защитник( в някой мачове играещ и като "разбивач" )(Бригел) . На терена има място и за двамата. "Техничарят" нищо няма да може да направи ,ако няма кой да отнеме топката от другия отбор и да му я подаде.
Може ли да обясниш защо противопоставящ "техниката" на "физиката" .Би ли обяснил към коя група принадлежат примерно Зидан, ван Бастен, Кр.Роналдо ,Роналдо, Гулит , де Бруйне, Каниджа например, защото аз не мога да преценя. За мен Зидан, Роналдо(Феномена) и ван Бастен са едни от най-филигранните техничари ,които съм виждал и едновременно с това изключително мощни физически. А Кр.Роналдо и Гулит имат уникална скоростна техника.
Аз също харесвам бразилския футбол ,особено онзи отбор от 80-те години.Беше истинско удоволствие да ги наблюдава човек, но колко мача срещу "сериозни' отбори спечелиха?
За вече неколкократно споменавания мач Бразилия-Италия 2:3 през 1982г ,доколкото си спомням първата италианска атака при 2:2 завърши с третия гол на П.Роси. Италианците нямаха "бригели" , но за сметка на това имаха един от най-големите футболни "терористи" в цялата история на футбола - Клаудио Джентиле, трябва ли да ти напомням какво направи той и с Марадона, и с Зико ,и с Бонек( с него имаха и някакъв инцидент). По онова време във всеки отбор имаше по един "бодигард" ,чиято задача беше да изключи от игра най-ключовия футболист на другия отбор(обикновено"десетката") ,ами в болшинството случаи успяваше.
За мен най-техничния футбол е най-бързия . Няма как да играеш бързо ,без да имаш техниката да пратиш топката там където искаш да я пратиш.
Защо Гарра Дембеле беше толкова успешен у нас и нищо не направи след това в Бундеслигата. Имаше всичко на всичко 3 качества :
1. Изключително бърз и атлетичен, което му даваше предимство в единоборствата и да "надбягва" защитниците.
2. Умение да обработва топката на пълна скорост и да стреля в движение без да "мачка" ,докато топката е още "ничия" .
3. Научен още като дете ,когато стреля ,да стреля в ъглите на вратата. Докато у нас ,когто на тренировка се отработват удари към вратата обикновено вратарите тренират на другата врата,а полевите играчи отработват удари на празна врата и обикновено се целят в центъра на вратата и след това защо нашите нападелите целят вратаря в пъпа.
Но да се върнем към нашия спор- за мен "техника" и "физика" не са взаимно изключващи се начала във футбола, а трябва да се съвместяват , според мен примерно холандската и белгийската школа нагледно показват ,че могат да се създават играчи ,които са много добре подготвени и физически и технически.

1. Джентиле, независимо, че беше твърд играч в никакъв случай не беше "десетобоец".
2. Не смятам, че бразилците отстъпват физически на останалите. Самият факт, че играят суперуспешно в най-добрите първенства го доказва.
3. Виждал съм как играчи "тип Бригел" изглеждат жалки срещу играчи "тип Литбарски", например...
4. В Бразилия също имат много добри "отнемачи на топки". Какъвто беше Дунга, например. Но Дунга беше и чудесен техник. И можеше да хвърли пас на 20-30м. Без да е "Бригел". Да не говорим за Кафу и Р.Карлуш.
5. Не противопоставям техниката та физиката. Просто тук страшно силно се наблегна на физиката на юношите, а не се вижда, сякаш, че топката отскача на 2м от тях. За мен техниката е първичното. С течение на времето Зико натрупа килограми и заякна. Но, ако си "дърво" си оставаш "дърво" за цял живот. Тези неща се "вграждат" от ранна възраст.
6. Има и едни други мачове между "страшните" италианци и "хилавите" бразилци. Единият е от '70 Мексико, другият е от '78 Аржентина.

[offtopic]До "терориста" Джентиле е играел невероятен професор като Ширеа. За мен е бил скрития лидер на този отбор и на големия Юве на Трап. Нима Кабрини е бил слаб футболист или Тардели или Конти?Изключително силни отбори и мога само да завиждам на хората, които са имали възможност да ги гледат в реално време.[/offtopic]

[offtopic]Ако искаме да бъдем максимално точни за лидер на онзи Юве на Трапатони се счита Роберто Бетега ,който е и юноша
на Ювентус и от най-дълго време в отбора, играе цялата си кариера в Ювентус, а след приключване на състезателната си кариера заема високи постове в клуба.
Иначе Джентиле освен ,че признат за най-големия "терорист" в историята на футбола е и един от най-добрите защитници персонални пазачи ,самия факт ,че в 3 последователни мача изключи от играта последоватено Марадона,Зико и Бонек говори достатъчно. Между другото за цялата си кариера Джентиле не е получавал червен картон.
И Гаетано Ширеа и Антонио Кабрини също бяха невероятни защитници даже нямам спомени кой беше капитан на "скуадрата" -Кабрини или Д.Дзоф. Ширеа-Джентиле-Кабрини и Д.Дзоф зад тях образуваха един от най-добрите защитни валове в историята на футбола, пред тях бяха играчи като Франко Каузио и Марко Тардели ,а в нападение Р.Бетега и П.Роси (за кратко).
Само за протокола Бруно Конти е легенда на Рома( беше наричан "малкия римлянин")[/offtopic]

За Зиби бъркаш, по спомен Бонек беше наказан за полуфинала с Италия и не игра.

Колкото до Вежливио, псолютен терорист , ако играеше сега не му мърдаше ч.к., помня го това СП все едно беше вчера, тогава плаках за бразилците.

жабите имаха доста добър отбор, с тяхната си игра станаха СП печелейки срещу един от най-красиво ограещите отбори.

Тано Ширеа беше наистина истинскишт стълб на онзи отбор, както и капитана Дзоф, който извади чист гол срешу бразилците в края.
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 18 авг 2021 18:04

koisa написа:Не е така. Колко си позволихме миналогодишните, щом при първа възможност си биха шута и избягаха заради неплатени заплати? Също не съм съгласен, че трябва да се държат некадърници по 2-3 години с надеждата да станат отбор. Освен да се пишат срамни резултати, да се чупят негативни рекорди и да ни бият като тъпани, друго не може да се постигне с такива. Нито могат да станат по-добри, нито да надскочат възможностите си. Файда от запазване на отбор има само, ако вътре има поне 7-8 качествени играчи и да се гради около тях малко по малко през всеки трансферен прозорец. Тогава наистина след 2-3 години може да стане отбор от тези играчи.

Ами, като не искаме да държим некадърници 2-3 години, да не ги взимат!!! За какво взимат заплати треньори, скаути, директори??? Да си отварят зъркелите с кого подписват!
А, когато кадърните след 1г. си бият камшика, кво прайм?
Кадърни-некадърни догодина пак ще правим нов отбор. И пак ще слушаме как бълг.футболисти не щяли в Левски.

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 18 авг 2021 18:49

Още няма нужната финансова стабилност.
Ако не знаеш колко ще получаваш следващите 5-10 г. апартамент на изплащане ли ще си вземеш,или ще живееш под наем?
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 18 авг 2021 19:23

Odessit написа:

Казах във всички разновидности, това включва различни клишета от типа на разтърсващо, потресаващо, убийствено, сензационно - да не ги изброявам, а и едва ли бих могъл. Принципно читателят трябва да бъде треснат здраво по главата още със заглавието, за да щракне с мишката, а самата статия може не само да няма нищо общо със заглавието, не само да е на друга тема - може изобщо нищо да няма в нея.
Напоследък техен любим "вулкан" е Модерният ляв - мине се не мине ден-два и изригва, да се чуди човек накъде се изтича толкова огнена лава, Етна ряпа да яде.

П.п. Любимите ми заглавия са "Стана ясно, че...", а после в девет от десет случая се оказва, че нищо не е ясно, но всеки момент може да започне да се прояснява.

Мене пък така са ме кондиционирали с тия заглавия, че автоматично не ги кликвам. Сигурно изпускам някои важни неща така.. . :)

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 18 авг 2021 19:53

шивача написа:
honda написа:[offtopic]Ако искаме да бъдем максимално точни за лидер на онзи Юве на Трапатони се счита Роберто Бетега ,който е и юноша
на Ювентус и от най-дълго време в отбора, играе цялата си кариера в Ювентус, а след приключване на състезателната си кариера заема високи постове в клуба.
Иначе Джентиле освен ,че признат за най-големия "терорист" в историята на футбола е и един от най-добрите защитници персонални пазачи ,самия факт ,че в 3 последователни мача изключи от играта последоватено Марадона,Зико и Бонек говори достатъчно. Между другото за цялата си кариера Джентиле не е получавал червен картон.
И Гаетано Ширеа и Антонио Кабрини също бяха невероятни защитници даже нямам спомени кой беше капитан на "скуадрата" -Кабрини или Д.Дзоф. Ширеа-Джентиле-Кабрини и Д.Дзоф зад тях образуваха един от най-добрите защитни валове в историята на футбола, пред тях бяха играчи като Франко Каузио и Марко Тардели ,а в нападение Р.Бетега и П.Роси (за кратко).
Само за протокола Бруно Конти е легенда на Рома( беше наричан "малкия римлянин")[/offtopic]

Между другото това ренде Джнтиле е получавал червен картон :!: А Марадона го правеше сам да си говори. Както и цялата защита на Юве.

[offtopic]Не знам колко Марадона е правил да си италианците да си говорят сами , но доколкото си спомням мача беше спечелен безпроблемно от жабарите, като гола за Аржентина беше вкаран от Пасарела от фаул от много далеч малко преди края. Преди това имаше и отменен редовен гол за Италия с който резултата ставаше 3:0 . За Джентиле:
https://bleacherreport.com/articles/408 ... f-all-time
Извинявам се - има един чк в мач срещу Брюж ,но и той не е получен за грубости. Все пак 1 чк в над 600 мача за мен е изключителен показател особено за считания за най-груб футболист в историята на футбола.[/offtopic]

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 18 авг 2021 20:02

tiamat написа:
Odessit написа:

Мене пък така са ме кондиционирали с тия заглавия, че автоматично не ги кликвам. Сигурно изпускам някои важни неща така.. . :)

Понеже стана въпрос за тъпите пишман-журналисти, реших да се позабавлявам с техни упражнения на тема Левски. Има старо правило, че когато не си готов е по-добре да си траеш. Днес чета: "Зайков е третият македонец на „Герена“ от Желязко Велков.
https://www.kotasport.com/zaykov-e-tret ... na-gerena/
Браво Желязко, браво Велков! Не си пропуснал Кристиян Наумовски и Денис Махмудов, но защо пропусна най-успешния футболист от тази страна – Дарко Тасевски? Така са ти наредели или копи-пейст е най-лесно?! Погледнал си справката за чуждестранните играчи в Левски, но в нея не фигурира Зайков. Не се занимавай с тази материя, че ставаш за смях.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 18 авг 2021 20:16

blue avalanche написа:
TristaNNN написа: Така може да се види дали един играч става или не...

И като видим, че става, пък той вземе, че си тръгне, кво прайм?
ПП. В сравнение с днешните дзвизди в отбора, Нашименто е направо Пирло!

Ами, то ако се види, че става, по някаква случайност и предвид класата на сегашните ни състезатели, най-вероятно самият играч ще поиска да си тръгне, а както знаем - няма сила, която може да задържи футболист в Левски против волята му, независимо дали е с договор за шест месеца, година или три години.
ПП Видях, че някой по-назад в темата е сравнил договорите на футболистите (обикновено срочни - 1,2,3 и т.н. години) с договорите (обикновено трудовите договори у нас, според трудовото законодателство, са безсрочни след изтичането на изпитателния срок, с някои изключения) на останалите професии и обикновените хорица. :mrgreen:
Последна промяна от TristaNNN на 18 авг 2021 20:20, променено общо 1 път.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 18 авг 2021 20:18

olimpi написа:
honda написа:
bilyaletdinov написа:
[offtopic]До "терориста" Джентиле е играел невероятен професор като Ширеа. За мен е бил скрития лидер на този отбор и на големия Юве на Трап. Нима Кабрини е бил слаб футболист или Тардели или Конти?Изключително силни отбори и мога само да завиждам на хората, които са имали възможност да ги гледат в реално време.[/offtopic]

[offtopic]Ако искаме да бъдем максимално точни за лидер на онзи Юве на Трапатони се счита Роберто Бетега ,който е и юноша

За Зиби бъркаш, по спомен Бонек беше наказан за полуфинала с Италия и не игра.

Колкото до Вежливио, псолютен терорист , ако играеше сега не му мърдаше ч.к., помня го това СП все едно беше вчера, тогава плаках за бразилците.

жабите имаха доста добър отбор, с тяхната си игра станаха СП печелейки срещу един от най-красиво ограещите отбори.

Тано Ширеа беше наистина истинскишт стълб на онзи отбор, както и капитана Дзоф, който извади чист гол срешу бразилците в края.

[offtopic]Приемам забележката - наистина и Бонек и Джентиле не са играли в полуфинала. Объркал съм се - спомням си един инцидент пред вратата на италианците ,когато нападател на поляците преметна един от италианските защетници през рекламните пана.
Бразилия имаше невроятен отбор ,но в онзи отбор нямаше баланс. Ако играеш с 5-ма чисто офанзивни играчи - Зико,Сокртес,
Фалкао, Едер, Сержиньо , който на 2- та секунда след като загубиш топката са вече зад линията на топката ,задачата в защита става много сложна защото ще се браниш с малцинство . Неслучайно руснаците при нормално съдийство щяха да ги бият с 2-3 гола разлика. Когато бразилците имаха срещу себе си тактически подготвен отбор имаха доста сериозни проблеми.[/offtopic]

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 18 авг 2021 20:49

honda написа:
шивача написа:
honda написа:[offtopic]Ако искаме да бъдем максимално точни за лидер на онзи Юве на Трапатони се счита Роберто Бетега ,който е и юноша

Между другото това ренде Джнтиле е получавал червен картон :!: А Марадона го правеше сам да си говори. Както и цялата защита на Юве.

[offtopic]Не знам колко Марадона е правил да си италианците да си говорят сами , но доколкото си спомням мача беше спечелен безпроблемно от жабарите, като гола за Аржентина беше вкаран от Пасарела от фаул от много далеч малко преди края. Преди това имаше и отменен редовен гол за Италия с който резултата ставаше 3:0 . За Джентиле:
https://bleacherreport.com/articles/408 ... f-all-time
Извинявам се - има един чк в мач срещу Брюж ,но и той не е получен за грубости. Все пак 1 чк в над 600 мача за мен е изключителен показател особено за считания за най-груб футболист в историята на футбола.[/offtopic]

[offtopic]Джентиле извърши поне 10 нарушения срещу Диего. По друг начин нямаше как да го спре. Нормален съдия щеше да го изгони, особено в днешно време.[/offtopic]
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Върни се в “Левски”