Гледам, че сте подкарали темата със срока на договорите на играчите, които подписват с Левски. Забелязва се традиционно ревункане защо сега пък договорите са за по една година, но бих искал да припомня, че имаше подобно ревункане, когато подписвахме с разни "звезди" за по 3 години, ще цитирам по спомен - Киткабяла, Махмуд, Шведа Насиру, Кабрал, Рисп, Нашиментов, Мадурев и т.н., които след известно време, или при треньорска смяна, биваха гонени барабар с неустойките. Няма смисъл да проверявате информацията около тези конкретни играчи, ползвах ги просто за пример.
Едно нещо харесвам в трансферната политика на Сеньор Припознавач Нумеро Уно - сравнително краткосрочните или средносрочни договори. Така може да се види дали един играч става или не, дали му се седи в Левски или не, дали ще хлътне по курвентии и Студентски град или не, дали ще тренира без магарии и чекии или не, и т.н. Сега някой ще каже, че така на практика не можем да продаваме играчи и да печелим от трансфери, и ще е прав, така е. Ама то и преди не го правихме, или поне не по начина, по който се прави правилно. Сега пък съвсем не виждам как би могло да стане, едва ли някой ще се излъже да тръска сериозни пари за играчите, с които разполагаме.
Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Левски: Всичко около клуба
Последна промяна от TristaNNN на 17 авг 2021 22:04, променено общо 1 път.
[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

-
- Контакти:
TristaNNN написа:(...)Така може да се види дали един играч става или не, дали му се седи в Левски или не, дали... (...)
Да се привличат футболисти, пък чак тогава да се преценява стават ли, или не, е според мен безкрайно проблематично за всеки клуб, хеле пък за такъв в положението на "Левски", за който такъв подход изглежда направо гибелен...
Само "Левски"!
- metodito
- Контакти:
Всеки един човек, когато отива на работа, търси сигурност. Дългосрочен договор ти дава именно такава сигурност. Да се подписва договор с 1+2 години да речем, това е ок, но само за една година - не. Всеки сам за себе си да си отговори, ако кандидатствате някъде за работа и две фирми ви предлагат да речем сходни заплати, но едната ви предлага тригодишен договор, а другата - едногодишен, коя ще изберете
Имало риск, ала-бала. То в живота сигурно никъде няма. Подписват с един футболист за три години, той къса връзки на първата тренировка и дотам. За това в клубовете работят професионалисти, на които това им е работата - да преценяват.

- blue avalanche
- Контакти:
TristaNNN написа: Така може да се види дали един играч става или не...
И като видим, че става, пък той вземе, че си тръгне, кво прайм?
ПП. В сравнение с днешните дзвизди в отбора, Нашименто е направо Пирло!
metodito написа:Всеки един човек, когато отива на работа, търси сигурност. Дългосрочен договор ти дава именно такава сигурност. Да се подписва договор с 1+2 години да речем, това е ок, но само за една година - не. Всеки сам за себе си да си отговори, ако кандидатствате някъде за работа и две фирми ви предлагат да речем сходни заплати, но едната ви предлага тригодишен договор, а другата - едногодишен, коя ще изберетеИмало риск, ала-бала. То в живота сигурно никъде няма. Подписват с един футболист за три години, той къса връзки на първата тренировка и дотам. За това в клубовете работят професионалисти, на които това им е работата - да преценяват.
Това е така, обаче трябва да имаш финансова стабилност, за да подписваш дългосрочни договори.
При положение, че не можеш да плащаш заплати редовно, това с едногодишните договори е добро решение. Още повече когато играчите са взимани от кол и въже, не си ги наблюдавал, нямаш нито СТД, нито скаутско звено... Я си представи да бяха сложили тригодишни договори на Рерас, Даске и подобните им.

R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)
Дай на глупака власт и му гледай сеира!
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)
Дай на глупака власт и му гледай сеира!
- metodito
- Контакти:
koisa написа:metodito написа:Всеки един човек, когато отива на работа, търси сигурност. Дългосрочен договор ти дава именно такава сигурност. Да се подписва договор с 1+2 години да речем, това е ок, но само за една година - не. Всеки сам за себе си да си отговори, ако кандидатствате някъде за работа и две фирми ви предлагат да речем сходни заплати, но едната ви предлага тригодишен договор, а другата - едногодишен, коя ще изберетеИмало риск, ала-бала. То в живота сигурно никъде няма. Подписват с един футболист за три години, той къса връзки на първата тренировка и дотам. За това в клубовете работят професионалисти, на които това им е работата - да преценяват.
Това е така, обаче трябва да имаш финансова стабилност, за да подписваш дългосрочни договори.
При положение, че не можеш да плащаш заплати редовно, това с едногодишните договори е добро решение. Още повече когато играчите са взимани от кол и въже, не си ги наблюдавал, нямаш нито СТД, нито скаутско звено... Я си представи да бяха сложили тригодишни договори на Рерас, Даске и подобните им.Сега щяхме да дължим над половин милион лева само на двамата!
Писал съм тук много пъти, че един колектив от некадърници, може да е повече от отбор с ок футболисти, но без колектив(Вадуц срещу "Левски" да речем). Всички се обединяваме около това, че текучеството трябва да спре. Кадърни или не, да запазят два сезона едно ядро от десетина футболиста. Три сезона. Сигурен съм, че ще има положителен резултат. Краткосрочни договори на мен ми говори, че желание да се спре с текучестото, няма. Иначе за нямането на пари... ти на този футболист така или иначе му плащаш заплата. Щом си се съгласил да му даваш такава заплата, значи може да си го позволиш. Какво значение има за какъв срок. Освен, ако всичко не се прави по друга причина.
metodito написа:Всеки един човек, когато отива на работа, търси сигурност. Дългосрочен договор ти дава именно такава сигурност. Да се подписва договор с 1+2 години да речем, това е ок, но само за една година - не. Всеки сам за себе си да си отговори, ако кандидатствате някъде за работа и две фирми ви предлагат да речем сходни заплати, но едната ви предлага тригодишен договор, а другата - едногодишен, коя ще изберетеИмало риск, ала-бала. То в живота сигурно никъде няма. Подписват с един футболист за три години, той къса връзки на първата тренировка и дотам. За това в клубовете работят професионалисти, на които това им е работата - да преценяват.
Методи, всичко е двустранен процес. Какво те карада мислиш,че футболисти като Миланов, македонеца , кипъреца( знам какви са заплатите в Кипър) са си мечтали да работят за 5 хил евро на месец и ще се съгласят на тези условия за 3 години както ти искаш. Всеки един от тях е бил в съвсем друг ценови клас,но в момента кариерата му е в "дупка" и просто можем да си бъдем взаимно полезни. За тях идеята е ясна - да си вдигнат "цената" , а на нас ни трябват играчи. Ако играят добре то след 1 година най-вероятно ще си тръгнат и ще отидат някъде за повече пари,най-вероятно ние няма да вземем пари от техните трансфери ,но не губим от цялата работа.
Отделно при евентуален провал- има го в зара ,говорим за футболисти ,които не са играли от доста време. Риска за клуба е много по-малък при краткосрочен договор.
- metodito
- Контакти:
Ми, не знам. Не мисля така. Мисля, че това ощетява клуба в дългосрочен план. Освен това след една година, клубът ще трябва да плаща на агенция или мениджър за услугата да му уреди нов футболист, което, ако е двугодишен договор, няма да има нужда да прави. Това са излишни пари да се харчат. Отделно обикновено се дават и едни пари "на ръка". Ако се е оказал "провал", трябва да се потърси отговорност. С Г. Миланов няма как да сбъркаш. Знаеш качествата му. С Борко Цонев - също. Да речем. Защо обаче, на какво основание взимаш такива, като Рерас, като Насиру и другите. Колко мача е гледал на Хекен Хубчев, че да каже, че познава качествата му (нали за него го каза). Бари примерно ясно е, че е гледан. Той игра в България. Къде е гледан македонеца, след като в Шерльороа не е пускан? Гледан ли е Шелис? Абе въобще, сбъркана работа. Срамен непрофесионализъм!
Методито,
Футболистите са галеници - подписват си договор, играят - неиграят, заплатата тече. Не можеш ги мръдна. Работникът по всяко време могат да го уволнят дисциплинарно с Кодекс, без Кодекс, с профсъюзи и без. За съкращения на щат да не говорим.
Пишат ти "неизпълнение на служебните задължения" и чорбаджията ти решава съдбата. За слаба игра на футболист прекратяване на договор има ли?
Футболистите са галеници - подписват си договор, играят - неиграят, заплатата тече. Не можеш ги мръдна. Работникът по всяко време могат да го уволнят дисциплинарно с Кодекс, без Кодекс, с профсъюзи и без. За съкращения на щат да не говорим.
Пишат ти "неизпълнение на служебните задължения" и чорбаджията ти решава съдбата. За слаба игра на футболист прекратяване на договор има ли?