Купата е синя
Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Левски: Всичко около клуба
Цоневите и те
Купата е синя

Купата е синя
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра

Ozzimozzi написа:В съвременният футбол на първо място е физиката и после всичко останало. Преди нещата не са били така и няма как да се правят аналогии. Сега се играе на много по-голяма скорост, с много повече агресия и пресиране. Отборите тактически са много по-грамотни и за това все по-рядко виждаме футболисти тип Марадона. Това момче ако не пази режим, е свършило за футбола преди да е започнало!
В ерата на дългите коси - 70-те и 80-те години футболистите бяха с по-голяма физика в сравнение с остриганите и татуирани съвременни педалчета. Ще припомня каква мощ излъчваха Германия, Холандия по това време същото важи и за другите национални гарнитури. В България на клубно ниво двата гранда, а и Локо и Славия играеха с отбори от провинцията с физически много яки футболисти. На този фон тогавашната Франция отстъпва на сегашния си отбор, птретъпкан от араби и сенегалци и тем подобни. Затова идва тази заблуда.
Отварянето на граници и първенства доведе до изравняване на силите на националните отбори, а и на и клубните и затова имаме преси. Няма страх вече. Навремето германците, като вземат топката, обграждаха противника, който рядко минаваше центъра. Сегашните германци са доста хилавички, не можаха един Хрубеш да си намерят, щото Румениге е още по-трудно.
NOMER14 написа:Ozzimozzi написа:В съвременният футбол на първо място е физиката и после всичко останало. Преди нещата не са били така и няма как да се правят аналогии. Сега се играе на много по-голяма скорост, с много повече агресия и пресиране. Отборите тактически са много по-грамотни и за това все по-рядко виждаме футболисти тип Марадона. Това момче ако не пази режим, е свършило за футбола преди да е започнало!
В ерата на дългите коси - 70-те и 80-те години футболистите бяха с по-голяма физика в сравнение с остриганите и татуирани съвременни педалчета. Ще припомня каква мощ излъчваха Германия, Холандия по това време същото важи и за другите национални гарнитури. В България на клубно ниво двата гранда, а и Локо и Славия играеха с отбори от провинцията с физически много яки футболисти. На този фон тогавашната Франция отстъпва на сегашния си отбор, птретъпкан от араби и сенегалци и тем подобни. Затова идва тази заблуда.
Отварянето на граници и първенства доведе до изравняване на силите на националните отбори, а и на и клубните и затова имаме преси. Няма страх вече. Навремето германците, като вземат топката, обграждаха противника, който рядко минаваше центъра. Сегашните германци са доста хилавички, не можаха един Хрубеш да си намерят, щото Румениге е още по-трудно.
Това може да е в твоите спомени, но реалностите са други. Ето например австрийците са правили изследване как се е изменила физиката на подрастващите футболисти за 10 години, като под физика не разглеждат само ръст, а изследват и много други неща. Сравнили са формациите от U13 до U18 от 2002-2005 със същите 2012-2015. От самото изследване пък може да се убедим колко професионално се работи с младите и да си отговорим при нас защо не се случват нещата.
Changes Over a Decade in Anthropometry and Fitness of Elite Austrian Youth Soccer Players
Защо Левски не е обслужвал дълга си към НАП в последните 2 години, при положение, че това е водещото плащане за придобиване на лиценз?
- Не бих казал, че плащанията към НАП са най-важното нещо за получаване на професионален лиценз.
Красимир Иванов
- Не бих казал, че плащанията към НАП са най-важното нещо за получаване на професионален лиценз.
Красимир Иванов
Реалността миналия месец не ми разкри австрийски футбол с по-добра физика и класа от Кранкъл, Прохаска, Бруно Пецей и Тони Полстер.
NOMER14 написа:Реалността миналия месец не ми разкри австрийски футбол с по-добра физика и класа от Кранкъл, Прохаска, Бруно Пецей и Тони Полстер.
Аз ти показах изследване, което е направено, а ти опонираш със субективно мнение.
Последна промяна от Ozzimozzi на 15 юли 2021 20:34, променено общо 1 път.
Защо Левски не е обслужвал дълга си към НАП в последните 2 години, при положение, че това е водещото плащане за придобиване на лиценз?
Красимир Иванов
Красимир Иванов
scooool написа:Бях в Кърджали при приятели и близки до Арда .... те горе долу броят близнаците за техни! Дано подпишат и останат иначе ще е трагедия.
Явно и твоите приятели са същите локумаджии като част от сините колеги. Кога ли ще се научим да спрем да вярваме на "една жена каза".
[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
- Sinite ot Sofia
- Контакти:
levskarcheto96 написа:Blue_Blood84 написа:kempesmario написа:това сираков е цар да изпуска юноши на Левски, преди Макриев, сега Даниел Начев, и тези двамата близнаците, преди тях Хайдаров и още двама. Почти цял отбор. Предлагам да закрием юношите в Левски защото служат за захранка на други отбори. Кой ще поеме отговорност ? Вальо Грънчаров и Томето Русев.
Ейй тоя Даниел Начев, хиляда пъти ви се каза, че не спазва никакви режими, дебел е и не става за професионален футболист, вие продължавате да си го влачите. Първо някой беше писал, че след мач плюска чипсове и коли, после имаше потвърждение от Наско, че не се държи като професионален футболист.
Недей, че тука някои писаха, че такъв талант не се бил раждал последните 30 години.
И тези някои са напълно прави. Начев е надарен с изключителен талант и наистина едва ли скоро ще се появи такъв, но всичко хубаво приключва с това. Онова, което зависи от него, а именно дисциплината и трудолюбието - тук е пас. Прекрасен пример за дете, родено с талант, но не и с воля и характер. Жалко за Дани Начев, все пак му желая успех.
Децата в игрите за Левски мечтаят, за славния Левски футболен тим...
Добре де, колко от вас познават лично Начев? Колко от вас са близки с него, та толкова категорично се изказвате какво трябва да прави и какво не прави хлапето? Царе сме на мненията без да имаме информация за цялата картинка!
Сираков бил казал не е адекватен аргумент!
Сираков бил казал не е адекватен аргумент!
[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
Физиката е важна днес, беше важна и преди 40 години. Вие не сте гледали мачове на кал и сняг, в които топката потъва в терена. Не, не в А група, а полуфинали в ЕКТ. Футболният интелект беше важен тогава, важен е и сега. Всички търчат цял мач и спазват тактическа дисциплина, но пас като на Маунт във финала в ШЛ го решава. Така че генерални промени в това отношение няма. Промените са, че поради по-отворения свят всички бързо възприемат новите неща и кой знае какви тактически изненади са невъзможни.
drvasko98 написа:Физиката е важна днес, беше важна и преди 40 години. Вие не сте гледали мачове на кал и сняг, в които топката потъва в терена. Не, не в А група, а полуфинали в ЕКТ. Футболният интелект беше важен тогава, важен е и сега. Всички търчат цял мач и спазват тактическа дисциплина, но пас като на Маунт във финала в ШЛ го решава. Така че генерални промени в това отношение няма. Промените са, че поради по-отворения свят всички бързо възприемат новите неща и кой знае какви тактически изненади са невъзможни.
Съгласен съм.