Левски: Трансфери, зимна подготовка и контроли

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

realno
Контакти:

Re: Левски: Трансфери, зимна подготовка и контроли

Мнениеот realno » 23 яну 2025 19:32

mikata написа:Чака Митков и Охене :oops:

Ще ги дочака ли? :roll:
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 23 яну 2025 19:39

realno написа:
mikata написа:Чака Митков и Охене :oops:

Ще ги дочака ли? :roll:

Беше доста изнервен.Въобще не зае къде е попаднал.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 23 яну 2025 19:42

vvessel написа:Първото полувреме срещу полския Септември защитата ни е испанска дантела, а нападението никакво го няма. Левски започва да ми напомня на времето при Костов, когато ние си подавахме топката а другите вкарваха.
Май ще се окажа прав, че тоя испанец ще направи Генчев да изглежда като голям треньор , защото с тези футболисти ако не друго поне имаше успехи и една недадена дузпа във Варна и един случаен гол в Пловдив ни отнеха възможността да бъдем еднолично на второто място с 3 точки разлика пред другите.

По спомен раздялата с Генчев беше поради разминаване на визията на ръководството за селекция и мераците на Генчев. Дотук аз селекция не виждам, а при положение, че след две седмици се подновява първенството вече е напълно безсмислена. Т.е. от дистанцията на времето излиза, че Генчев е искал привличане на нови футболисти, но ръководството е отказало. Футболистите, които се спрягаха като искани от Генчев, не бих ги нарекал някаква класа, но при настоящото състояние щяха да свършат работа.
Веласкесът го виждам до края на фервуари - т.е. след резонната загуба от Каузата за първенство (да видим, дали пак няма да напишем някаква история, че с тази игра има всички предпоставки) и отпадане от Морето за купата. Като гледам настоящото дередже на отбора и квота за ЕКТ няма да се хване, освен ако някой от отборите пред нас не вземе купата и не избутаме нещата чрез някакъв бараж.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 23 яну 2025 20:23

Аз съм много неприятно изненадан от тази загуба. Честно казано не я очаквах срещу подобен отбор. Нямах представа, че сеньорът е толкова талантлив, та за кратко време да разбута всичко добро от играта на отбора на Генчев, колкото и да е то, а такова имаше.
Най-лошо впечатление ми направи поведението на футболистите ни, които след слабите си пасове и лошото позициониране или просто липса на усет за добро движение без топка при развитието на атаките, правеха чобански влизания отзад на момчета, които вероятно са виждали женска вулва на живо единствено в банята, докато се къпе мама. Не говоря само за картона на Безсмислович, и другите правеха същите глупости. Да, аз съм привърженик на агресивната игра и непримиримостта при загубена топка или единоборство, но това днес на моменти мязаше на мутренския ни футбол от края на 90-те. Сеньора добре да помисли така ли ще я караме, щото Чинковците и Железовците потриват доволно ръце, ако са гледали днешната синя мъка.
Което ме връща години назад, когато с аверите организирахме мачлета срещу други училища, други "отбори", от други райони или зони. Та, като се връщахме след мач и ни питаха разни момички - Бихте ли, бе - понякога отговаряхме с "Бихме ги на бой!" :)))
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 23 яну 2025 20:54

И друго ми е чудно. Защо с лека ръка сме отписали Андонов и третото младо вратарче?
Опитвам се да си спомня за друг треньор и лагер, по време на който втория и третия вратар са получавали толкова малко игрово време срещу "истински" противници, но не успявам.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 23 яну 2025 21:21

За мен най-малкия ни проблем е ,че нищо не играем в контролите. Това че нищо не играем се вижда и от самолет. По сериозен проблем е ,че играчите нямаха желание за игра. Просто не търсеха топката. Единствено като че ли Бала и Джемили имаха някакво желание за игра и донякъде Сангаре. Сега ,че не ни свириха дузпа ,че ударихме греда и пропуснахме няколко чисти положения нищо не променя . Играхме без мисъл и идея защо сме на терена.Аз лично не разбирам какъв беше смисъла да играем до момента с отбори ,които ни превъзхождаха сериозно във височина . Такива в ППЛ няма . Тези днес имаха 4-5 играча над 190 , имаше някакви здравеняци в сравнение с които Ал.Колев изглеждаше като недоносче. Но и това не е най-големия проблем.
Най-големия проблем е липсата на план ( ако някой иска да го нарече визия) за развитие на клуба и затова виновно е т.н. Ръководство и на първо място Наско Сираков. Няма как да успееш , ако нямаш стратегия и съответно не знаеш как да постигнеш целите си. Първото нещо ,което трябваше да направи Сираков да разработи стратегия за развитие на клуба. Ако примерно един добър треньор трябва да вижда отбора си 2-3 сезона напред , един добър ИД трябва да работи в перспектива 3-5 години напред , а собственика 5-10 години напред .
Казано в нашия случай ръководството трябва да реши на първо място как ще се осигурява финансирането на клуба с настоящия генерален спонсор трудно ще постигнем нещо повече от това ,което сме в момента . Отделно от това, въпрос на време рекламата на хазарт да бъде напълно забранена или много силно ограничена . Така че трябва да работим и мислим за "живот след Палмите" .
Привличане на нови спонсори - реално по-добре няколко малки , но там нещата са и взаимни. Реално в България няма спонсори .
Привличане на млади момчета основно от Бразилия , да се обиграват малко при нас и да се продават на печалба , според мен това няма да работи успешно в продължителен период от време. Отделно при подобна схема надежда всяка за успехи и купи забравете.
За мен най-добрия модел е създаване на план за 8-10 години напред вземаме методиката за работа с подрастващите от някоя държава с доказани успехи с работата на подрастващи футболисти - Холандия, Португалия, Хърватия , Белгия , Испания . Аз лично най-много харесвам холандския(нидерландския ) модел , но там ние много се различаваме физически от нидерландци, белгийци , хървати - те са доста по-атлетични от нас. За мен може би Португалския модел също е достатъчно успешен. Решава се ,че всички формации в школата и първия отбор ще играят в една и съща схема ( примерно в Аякс първия отбор и всички юношески формации играят в една и съща схема от повече от 20 години) . Отделно се работи сериозно в школата . Без работа нищо няма да стане, всичко останало е празни приказки.
докато при нас какво е - всеки треньор работи както той си реши , ами така няма как да стане. Юношите идват напълно неподготвени и физически , и тактически , и технически.
Да вземем елементарния пример Н.Костов имаше едни виждания за играта , няма да коментирам дали са добри или лоши , Ст.Генчев имаше съвсем други виждания , също няма да коментирам дали са добри или лоши , Настоящия треньор е много рано да коментираме ,но изглежда съвсем различе и по-близо до Н.Костов . и накрая какво се получава - един треньор си подбира играчи според неговите виждания, заминава си и се оказват няколко играчи ,които не пасват добре в схемата на новия треньор и какво да ги правим? Затова според мен първо се определя от Ръководството схемата на игра, а после в зависимост от схемата и играчите с които разполагаме избираме треньор ,който да е може да се пригоди към играчите и схемата. Направи ли на някой впечатление,че чехите с който играхме основно са местни момчета ( а са по-скъпи от нас) , поляците с който играхме днес са малко по-евтини от нас ( да кажем оценени на същата цена като нас) там май всичките са поляци.
За да бъде създаден силен отбор има два пътя единия ,да бъдат привлечени класни играчи отвън - това ние няма да можем да си позволим в обозримо бъдеше. Другия е изграждане на един сработен състав , като момчетата които играят не е задължително да са играли дълго време заедно ,но е желателно , но да са играли доста време в една и съща схема.
но да се върнем към подготовката на първия отбор- лично на мен ми прави не особено добро впечатление, че на практика в контролите играят едни 14-15 футболисти , а другите за какво въобще са на лагер? Не е ли лагера и с цел треньора да види в игрова обстановка в мачове без напрежение всички играчи с които разполага.
Последна промяна от honda на 23 яну 2025 21:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 23 яну 2025 21:23

alexdb написа:Веласкесът го виждам до края на фервуари - т.е. след резонната загуба от Каузата за първенство (да видим, дали пак няма да напишем някаква история, че с тази игра има всички предпоставки) и отпадане от Морето за купата. Като гледам настоящото дередже на отбора и квота за ЕКТ няма да се хване, освен ако някой от отборите пред нас не вземе купата и не избутаме нещата чрез някакъв бараж.

Тц, според мен Мажоритаря ще го държи максимално дълго... В противен случай ще олекне дори пред тези, които сляпо му вярват и го боготворят. Отделно, че едно ранно уволнение ще коства доста пари на клуба за неустойки.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 23 яну 2025 21:46

Друго нещо освен загубите и камарата допуснати голове, което ми направи впечатление в контролите беше, че нямаше едно заучено положение. Едно не видях. А това ни беше силата есенния полусезон. Куци бяхме в атака и преди, но поне успявахме да направим нещо от някое центриране от статично положение. Сега май изобщо не се тренира.

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 23 яну 2025 21:51

Според мен е и липса на комуникация.Хулио само на испански приказва,кой го разбира -двама.Преводача се мъчи ,ама колко се получава ,само той си знае Развален телефон.Мислех си ,че като евротреньор шпреха на английски ,ама нъц
Спомнете си защо не е завършена Вавилонската кула.
САМО ЛЕВСКИ!

scooool
Контакти:

Мнениеот scooool » 23 яну 2025 22:38

Сираков върти пари, няма никаква друга логика. Дадоха младежки национал на България - Антоан Стоянов и взехме бивш Словашки такъв освободен от бившия си отбор без пари ... Да се чуди човек. Икенна.. Че то Чандъра е две класи отгоре, то даже не е за смях ама КАРЛОС ОХЕНЕ, пейка в половината отбори в А група ни е барометър и предизвиква стрес като се контузи. Държат мароканчето, защото само от него може да се намаже нещо, даже купиха играч предложен за освобождение!!!! Най-лошото е, ще алтернативен вариант изскачат веселата трупа от Люлин!!!! безизходица е за мен положението.

Върни се в “Левски”