Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Martinez1948
Контакти:

Re: bobonikolov

Мнениеот Martinez1948 » 25 юни 2021 17:27

Странджата написа:[offtopic]По принцип – т.е. без да анализирам – мога да кажа, че си прав. Но подробностите ми убягват, затова се съмнявам в горното си твърдение.
За какво става дума?
Първо – да го кажем така – контекстът, в който се разполагат двете „сходни“ явления. Оставям настрана мантрите, че има хора, за които Левски или ЦСКА е трън в очите и те стоят в основата на разрухата. По-склонен съм да издигна хипотезата, че лобито на ЦСКА се оказа по-силно и по-креативно от лобито на Левски. Затова и със ЦСКА стана това, което стана, а с Левски не е (все още) станало. Но си прав, че вървим натам, откъдето вие се върнахте. И вие, и ние, глава даваме, клуб не даваме. Но се оказа, че във фолклора не е както в живота. Припознаваш, не познаваш и познаваш са само етапи, през които минава този, който не е Балканджи Йово. За Балканджи Йово може и да се пее, но не той живее … Между другото, макар и да не живее говорим за него, защото е митологизиран от същото Политбюро, което създава ЦДНА и което узаконява и съществуването на Левски (и не само на него). Та ако имахме наш Гриша Ганчев, той щеше да ни е затрил и открил отдавна. И сега песни за него щяхме да пеем, а не за някой си, дето глава давал … Между другото Яна отива в татарското село (не е турско – може и да е черкезко, подарено ни от руския цар – за това певецът мълчи, мълчи и Пенчо Славейков, публикувал тази песен през 1917 като народна, но непотвърдена от никой друг фолклорист с предишен или по-сетнешен запис. (Вж. Робинзон и Балканджи Йово – герои на нашето време - Анализи – Дневник). И явно този вездесъщ Пеевски не ще да е като Гришата, макар и представян като по-могъщ, той не стана ни собственик, ни душманин, ни после и спасител на клуба ни.
Колкото за това, което пишеш за процесите в американските съдилища, то е за тези, които могат да надничат зад фактите. Законът Магнитски удари в България тогава, когато ние сме на върха на вълната, че ще спрем корупцията като заменим Бойко със Слави. Този удар идва да покаже, че според американците нашата държава не може да се справи сама с корупцията. Затова и бързо бе заметено всичко под килима и новата власт продължи да ни упойва как ще отреже главите на змея. Америка ни казва – дръжте се за нас, ние можем да ви помогнем. Но ние си знаем нашето – имаме си и други приятели, много сме, силни сме …Та няма как да не се разделим, защото свободата, Санчо, ни е най-скъпа – за нея глава си даваме, но корупцията не даваме на чужда вяра. А пък и свободните са самотни. Апория …[/offtopic]

[offtopic]Случайно да сте професор по История и География от СУ, раждан в Стрелча !?!
Или просто приликата е доста голяма........
:)[/offtopic]
Който бан подклажда другиму, сам изяжда него
“Bunch of slack-jawed faggots around here. This stuff’ll make you a goddamn sexual tyrannosaurus, just like me….”

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот Странджата » 25 юни 2021 17:50

От село съм, но не Стрелча, и не съм професор по нашите стандарти :) Иначе ми харесва да приличам на професор, макар че - честно казано, по ми се ще да съм още асистент :)

Ozzimozzi
Контакти:

Re: NOMER14

Мнениеот Ozzimozzi » 25 юни 2021 19:21

Странджата написа:За текста за преразказ не си прав. Преразказът е част от оценяването. Не трябва да е познат на учениците. И преразказ на художествен текст не е преразказ - така нареченият подробен е само едно поостаряло средство да се провери дали един текст е четен, а така нареченият с елементи на разсъждение е по-малко показателен за разбирането от есето, формулирано правилно. Така формулираната задача - преразказ - е пределно обща навярно според авторите на теста разкрива добри перспективи да се провери дали ученикът може да изгражда текст. Последното твърдение бих оспорвал, но ще ми трябва доста време да си подредя аргументите и най-вече да оборя аргумента, че може и да съм прав, но при друга методика на обучение. Захари Карабашлиев е добър писател и знае как се изграждат текстове. Затова и е получил поръчката, а понеже поръчката е такава, текстът, може да се каже, че е без художествени достойнства. ...

Абсолютно споделям мнението! Детето ми сподели, че текста бил интересен, а това което ги затруднило, било че трябва да разказват от името на неутрален зрител.
Дистанционната форма на обучение нанесе много поражения и за учениците и за учителите.
Защо Левски не е обслужвал дълга си към НАП в последните 2 години, при положение, че това е водещото плащане за придобиване на лиценз?
- Не бих казал, че плащанията към НАП са най-важното нещо за получаване на професионален лиценз.

Красимир Иванов

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 25 юни 2021 20:40

metodito написа:
bobonikolov написа:....

Това е така, да. Само че ми се губи нещо. Имам си теории, но това са теории за отговора на един-единствен въпрос. Както при вас, така и при нас. Защо? Този тип хора без далавера нищо не правят. Каква им е била далаверата да затрият ЦСКА (RIP) и къде им е кяра при "Левски"? Казват празна каса, няма сиренце. Ама ако нямат кяр, няма да закачат едни спортни дружества. Прилича на опраскването на компания от Хунтата. Добре, ама едно предприятие има материални активи. Те го превземат, разпродават материалните активи, след което, като няма нищо за поскане, го оставят в калта. Ама един спортен клуб няма машини, които да продадеш, интелектуална собственост, която да откраднеш. Ако разбера това, кръгът ще се затвори. Една от теориите ми е, че клуба представлява... хъб (сега се будя), през който се претакват едни парични потоци. Но това е теория, най-вероятно бъркам. Другаде е кучето сигурно заровено.

Ама много сериозни мисловни процеси им преписа на тези? Няма такива. Някой нещо му скимнало и дай да врътне далаверата. Ама не станало, както го мислел .... голяма работа. Защо събориха КТБ? Идеята беше да откраднат едни пари и едни активи. Като цяло им се получи, но се случи и друго - секна касичката, Шиши е демаскиран и сега по Магнитски ще търпи вреди, а те ще се засилват, а Тиквата падна от власт. И кво като краен резултат? Уж едно мислеха, а друго стана. Та тъй е и с Левски.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 25 юни 2021 20:47

Айдееее, пак почнахме с
....Сега сами изчислете ако 50 хиляди човека дават по 240 лева за отбора на година /20 лева на месец/ колко ще се получи?...

Няма да се уморя да повтарям, че когато Левски беше опрян до стената не успяхме да го докараме и до 20 хиляди човека!
При положение, че имаше пакети от по 20 лева на година, 19.14, за да сме по-конкретни!
Не искам да обиждам никого и да атакувам персонално колеги, ама вие пияни ли ги пишете тия мнения, честно? :shock:
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 25 юни 2021 21:29

alexdb написа:
metodito написа:
bobonikolov написа:....

Това е така, да. Само че ми се губи нещо. Имам си теории, но това са теории за отговора на един-единствен въпрос. Както при вас, така и при нас. Защо? Този тип хора без далавера нищо не правят. Каква им е била далаверата да затрият ЦСКА (RIP) и къде им е кяра при "Левски"? Казват празна каса, няма сиренце. Ама ако нямат кяр, няма да закачат едни спортни дружества. Прилича на опраскването на компания от Хунтата. Добре, ама едно предприятие има материални активи. Те го превземат, разпродават материалните активи, след което, като няма нищо за поскане, го оставят в калта. Ама един спортен клуб няма машини, които да продадеш, интелектуална собственост, която да откраднеш. Ако разбера това, кръгът ще се затвори. Една от теориите ми е, че клуба представлява... хъб (сега се будя), през който се претакват едни парични потоци. Но това е теория, най-вероятно бъркам. Другаде е кучето сигурно заровено.

Ама много сериозни мисловни процеси им преписа на тези? Няма такива. Някой нещо му скимнало и дай да врътне далаверата. Ама не станало, както го мислел .... голяма работа. Защо събориха КТБ? Идеята беше да откраднат едни пари и едни активи. Като цяло им се получи, но се случи и друго - секна касичката, Шиши е демаскиран и сега по Магнитски ще търпи вреди, а те ще се засилват, а Тиквата падна от власт. И кво като краен резултат? Уж едно мислеха, а друго стана. Та тъй е и с Левски.

Ще си позволя да направя малко поправки.
Първо КТБ беше всичко друго не и банка . Колко лица (ФЛ или ЮЛ) получили кредити от КТБ познаваш?-Според някои източници 97% от всички кредити дадени от банката са дадени на свързани лица или държавни фирми/институции.
Никое от замесените лица не стана по-беден от фалита на банката.
Относно ДП - той бе ударен по "Магнитски" основно не заради фалита на КТБ и неговото участие( а то не е никак малко), а заради участието на негови фирми в "Балкански Поток","Турски Поток", "Южен Поток" - или както в момента се нарича ,всички знаем за какво става дума). Първоначално закона "Магнитски" беше наричан закона"АнтиГазпром" . И според американските правила, той е свързано лице с "Газпром".
Сега ,че от голяма лакомия ДП и ББ хапнаха бахура е ясно. Първо хем искаха да вземат парите на руснаците , хем да играят по свирката на американците. Но много се надцениха , играта на "хем вълка цял, хем агнето цяло" явно е за играчи с по-друг умствен багаж . Май идеята им е била да вземат парите на руснаците ,но проекта да не се реализира. Само че това не е толкова просто и единия според слуховете е ял юнашки пердах (нещо за което съм писал преди година) като посланието е ясно. И отделно покрай АЕЦ-те едни никак не малко пари отидоха при руснаците,което не се хареса на американците и удариха ДП.
Относно Левски - доколкото си спомням съм първия човек в този форум ,който писа за влизане на хора свързани с ББ в Левски- още през 2009г . Да вярно е - така е. И да си кажем честно Левски беше дундуркан от властта.
Но това беше при първия мандат на ББ.
При втория и особено при третия мандат на ББ ,тези които му бяха любимци през първия му мандат ,хайде да кажем че не отидоха зад борда,но отидоха в девета глуха. Като според някои слухове фамозната "Мата Хари" е съпругата на един от(бившите) любимци на ББ.
Докато при втория и особено третия мандат на ББ други "бизнесмени" станаха любимци на ББ и да кажем ,че тези нови любимци са свързани с други клубове.

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 25 юни 2021 21:35

TristaNNN написа:Айдееее, пак почнахме с
....Сега сами изчислете ако 50 хиляди човека дават по 240 лева за отбора на година /20 лева на месец/ колко ще се получи?...

Няма да се уморя да повтарям, че когато Левски беше опрян до стената не успяхме да го докараме и до 20 хиляди човека!
При положение, че имаше пакети от по 20 лева на година, 19.14, за да сме по-конкретни!
Не искам да обиждам никого и да атакувам персонално колеги, ама вие пияни ли ги пишете тия мнения, честно? :shock:

[offtopic]Няма да обиждаш никого персонално, но
вие пияни ли ги пишете тия мнения
:lol: :lol: :lol:
И аз няма да обиждам персонално, но с дървени глави :lol: не ми се разправя, всъщност от доста време, но пак се излъгах да постна няколко мнения...
Само няколко въпроса-кое е градивното на това мнение, което изтресе тук? Какво предлагаш и казваш на хората във форума-че няма смисъл да си купуват карти, артикули и т.н.? Каква е целта на мнението ти-освен очевадната да обидиш някого и да се направиш на умен?
Да спомена и очевадната ти способност да четеш нещата през няколко реда-т.е. вадиш няколко реда от контекста, за които да се заядеш, пък не виждаш, че поне на две места съм писал, че въобще не очаквам нещо такова от феновете и дори специално го написах и на предишния, който се заяде за същите тези думи-но ти си поредният, който ми доказва, че скептицизмът ми е основателен. Какво е твоето предложение? Моделът бащица? Някой да дойде да излива едни пари в отбора? Дори не казваш какво е твоето решение-важното е да отхвърлиш предложенията на другите... Това е класически деструктивизъм, от който полза няма никаква...[/offtopic]
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 25 юни 2021 21:53

parvanoff написа:
TristaNNN написа:Айдееее, пак почнахме с

[offtopic]Няма да обиждаш никого персонално, но
вие пияни ли ги пишете тия мнения
:lol: :lol: :lol:
И аз няма да обиждам персонално, но с дървени глави :lol: не ми се разправя, всъщност от доста време, но пак се излъгах да постна няколко мнения...
Само няколко въпроса-кое е градивното на това мнение, което изтресе тук? Какво предлагаш и казваш на хората във форума-че няма смисъл да си купуват карти, артикули и т.н.? Каква е целта на мнението ти-освен очевадната да обидиш някого и да се направиш на умен?
Да спомена и очевадната ти способност да четеш нещата през няколко реда-т.е. вадиш няколко реда от контекста, за които да се заядеш, пък не виждаш, че поне на две места съм писал, че въобще не очаквам нещо такова от феновете и дори специално го написах и на предишния, който се заяде за същите тези думи-но ти си поредният, който ми доказва, че скептицизмът ми е основателен. Какво е твоето предложение? Моделът бащица? Някой да дойде да излива едни пари в отбора? Дори не казваш какво е твоето решение-важното е да отхвърлиш предложенията на другите... Това е класически деструктивизъм, от който полза няма никаква...[/offtopic]

[offtopic]Ако ще пробваш да отклоняваш същината на коментара ми в друга посока - няма да стане. ;)
Ако смяташ, че отхвърлям, мммм най-меко казано недействителните и вече доказано неработещи предложения от калъп, така е.
За толкова години във форума ми писна да чета "....ако Х човека даряват по Y лева на година и не си купят цигари, ехееее...".
Имахме възможност да пробваме тоя модел и видяхме доколко са активни левскарите. Очаквам, че следващият контрааргумент ще е - Ама ти взе ли си членска карта, та ще отговоря предварително. Да, взех си - Семейна, за 200 кинта, на пластиките са изписани имената на цялото ми семейство. Но в крайна сметка левскарите не успяхме да го докараме до 20 000 карти...
Да не съм чул повече "...Сега сами изчислете ако 50 хиляди човека дават по 240 лева за отбора на година /20 лева на месец/..." или всякакви подобни сметки :!:[/offtopic]
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 25 юни 2021 21:56

Гонг са си направили труда да питат архитект да коментира "презентацията" на Диксън и човека си е казал професионалното мнение:
"На това място може да стане един хубав нов стадион, но не и МОЛ. Проектът на г-н Диксън не е съобразен нито с градоустройството на София, нито с района на Подуене и "Герена". Този проект е взет от някъде, няма нищо общо със София и "Герена"
"Предложението му не е обвързано с конкретика. Няма предварително проучване на територията, за да може да бъде предложено решение, което да бъде реализирано"

Ето и статията, ако някой не я е видял: https://gong.bg/bg-football/efbet-liga/ ... ona-641621
Така принципно трябва да се действа при подобни случаи смърдящи на измама. Пита се специалист по темата или се прави проучване от хора които знаят какво трябва да търсят и къде да го намерят.
Ден след ден "случаят Диксън" изглежда все по нелепо и за всеки става ясно (е, почти всеки :) ), че е кух та дрънка.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 25 юни 2021 22:38

Чудно ми е дали с 5-6 млн лв бюджет Левски може да функционира? Имам предвид най-вече да се обслужват задълженията към НАП и бивши служители и играчи?
Един плюс от такъв бюджет е, че ще се обърне много по голямо внимание на юношите, тяхната подготовка, селектиранито им и интегрирането е първия отбор.

Върни се в “Левски”