Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

gkostadinov
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот gkostadinov » 24 юни 2021 23:42

Това 50 000 по 240 лв е такава глупост... с милионите левскари също :lol: По същата логика Барселона 97 млн последователи в инстаграм, Реал 100 млн, Юнайтед, Ливърпул по 40 млн... сега смятаме 1/20 да дадат при Реал и Барса това са 5 млн по 20 евро на месец 100 млн евро на месец или 1.2 млрд евро на година. :roll:

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 25 юни 2021 01:00

Ей така си представям аз последната сбирка на щаба на четата на Ботев. Накрая някой гръмнал Ботев, а на другия ден башибозукът довършил останалите. И после Славейков написал "Сто двадесет души те бяха на брой... Къде им е гроба днес никой не знай - днес никой не знай!", а потомците не знаят и кой е Славейков - ни баща, ни син. Тъжна работа ... И Левски ще пребъде чак ми иде в повече ...

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 25 юни 2021 06:37

Пичове ЦСКА-р съм ама ми е жал какво става при вас. И ми е жал не задруго, ами защото едно време и при нас цирковете бяха едно към едно. Новините буквално излизаха през час. Първо Митал, който сега търка наровете в панделата в Косово, после Титан-пийняците и накрая Лупко Кумчо Вълчев. Ситуацията при вас в момента е точно копие на нашата ситуация при Лупко 2 само, че разликата при нас е, че тогава ние имахме Стойчо Младенов, който с една сюрия играчи буквално събрани от плажовете беше претендент за титлата. После всички знаем схемата -Лира Инвестмънт (О каква изненада Лупко не бил собственик ми бил представител на Лира Инвестмънт, които искат да инвестират в престижния бг футбол, които после се оказаха кухо дружество на Лупко), оня дебелия чичак с пурите, който Лупко изкарваше ебахти милионера и накрая хонгкогския Джеф Безос - Стивън Ло. В последствие се оказа, че Лорънс Дейвис няма 5 паунда, Стивън Ло е бандюга от класа, който си купува държавни служители в Хонгконг и изгърмя за това, неговият елинпелински оазис не се състоя (язък, че общината беше набутана с едни декари от МО, които после се чудеха какво да правят), но разликата е, че тогава на всички бе ясно, че Лупарата върти всички тези номера. Докато сега тук единствената неяснота е кой стои зад Диксън. Изобщо не вярвам този човек да има каквито и да било пари. Имам съмнения, че зад него стои едно дебеличко мамино златно синче така към 200 килца, което наскоро беше отрязано от всякакви отношения със САЩ. Между другото се молете да не излезете и вие в някой опреснен списък по Магнитски, защото бяхте в тесни връзки с двама от сега наказаните, а Магнитски действа и със задна дата. Също така маминото синче, който го играеше дарител миналата година сега е в много дебела ситуация тук в Америка по един друг закон- RICO- Закон против пране на пари. Разследват го барабар с Цеко Минев и куп други бг бандюги за задигането на 65 млн. долара от фалиралата КТБ, като по този начин са ощетили няколко американски компании.Интересното е, че за този случай никой не пише в Бг. Медиите изобщо не го отразиха. Заедно с Цеко Минев и Пеевски в кюпа са и синдиците на КТБ, които също са подсъдими. Делото се гледа във Върховният съд в Ню Йорк. Миналата година на старта на делото Пеевски, Минев и компания бяха наели цели 21 адвоката да ги защитават! Хората в съда гледаха с паднало чеене как 21 адвоката минават по коридора и всеки коментираше как никога до сега това не се е случвало в нюйоркският съд, дори и когато са съдили най-големите италиански мафиоти. Трябва да сте силни обаче и да не се разделяте (както стана при нас). България има нужда от силни Левски и ЦСКА, а не само един посредствен Лудогорец.

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 25 юни 2021 08:56

gkostadinov написа:Това 50 000 по 240 лв е такава глупост... с милионите левскари също :lol: По същата логика Барселона 97 млн последователи в инстаграм, Реал 100 млн, Юнайтед, Ливърпул по 40 млн... сега смятаме 1/20 да дадат при Реал и Барса това са 5 млн по 20 евро на месец 100 млн евро на месец или 1.2 млрд евро на година. :roll:

Така... преди да напишеш нещо е хубаво да размърдаш малко това кръгче ли е, квадратче ли е над врата ти. Странно е да пишеш как някой е говорил глупости, след като не си разбрал нещо толкова елементарно. Но при теб обидите естествено са на първо място, пък после ще мислим... Малка подсказка-прочети колко екипи на Роналдо е продал Ювентус за един ден. И втори жокер-не говорим за мащаби, а за фен култура. Пък ти можеш да провериш, понеже си специалист, колко последователи има Ювентус в инстаграм-изглежда това означава за теб да си привърженик на някой отбор... Още един жокер-може да погледнеш и малко посещаемост-както в чужбина, така и в България преди години. Също така съм написал "примерно"-това са някакви примерни цифри, а и едни хора дават повече, други по-малко. И не знам някой от тези клубове да трябва да се спасява, защото няма футболисти да започне шампионата. Можеш да си измислиш още извинения, за да не си купиш един екип на Левски или карта, или да не отидеш на няколко мача и т.н. Да почакаш Левски сам да се оправи. И после да поплюеш вечерта във форума по някой... Дерзай...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 25 юни 2021 09:17

Странджата написа:Ей така си представям аз последната сбирка на щаба на четата на Ботев. Накрая някой гръмнал Ботев, а на другия ден башибозукът довършил останалите. И после Славейков написал "Сто двадесет души те бяха на брой... Къде им е гроба днес никой не знай - днес никой не знай!", а потомците не знаят и кой е Славейков - ни баща, ни син. Тъжна работа ... И Левски ще пребъде чак ми иде в повече ...

Как да знаят, като трябва да пишат преразказ за някакви "Череши" на някакъв Захари за НБО - 7 клас.
А класикът беше казал: Пишете за Ботев!

gkostadinov
Контакти:

Мнениеот gkostadinov » 25 юни 2021 10:39

parvanoff написа:
gkostadinov написа:Това 50 000 по 240 лв е такава глупост... с милионите левскари също :lol: По същата логика Барселона 97 млн последователи в инстаграм, Реал 100 млн, Юнайтед, Ливърпул по 40 млн... сега смятаме 1/20 да дадат при Реал и Барса това са 5 млн по 20 евро на месец 100 млн евро на месец или 1.2 млрд евро на година. :roll:

Така... преди да напишеш нещо е хубаво да размърдаш малко това кръгче ли е, квадратче ли е над врата ти. Странно е да пишеш как някой е говорил глупости, след като не си разбрал нещо толкова елементарно. Но при теб обидите естествено са на първо място, пък после ще мислим... Малка подсказка-прочети колко екипи на Роналдо е продал Ювентус за един ден. И втори жокер-не говорим за мащаби, а за фен култура. Пък ти можеш да провериш, понеже си специалист, колко последователи има Ювентус в инстаграм-изглежда това означава за теб да си привърженик на някой отбор... Още един жокер-може да погледнеш и малко посещаемост-както в чужбина, така и в България преди години. Също така съм написал "примерно"-това са някакви примерни цифри, а и едни хора дават повече, други по-малко. И не знам някой от тези клубове да трябва да се спасява, защото няма футболисти да започне шампионата. Можеш да си измислиш още извинения, за да не си купиш един екип на Левски или карта, или да не отидеш на няколко мача и т.н. Да почакаш Левски сам да се оправи. И после да поплюеш вечерта във форума по някой... Дерзай...

Ти пишеш и същевременно нищо не казваш отново казвам някаква утопия. Пишеш за обиди, че били на първо място.. кви обиди не знам, също не знам къде видя някой да си търси извинение да не си купи карта или екип на отбора, такова нещо в поста си не съм писал. Третото нещо, че по инстаграм съм гледал колко фенове имат.. това беше пример като твоя с милионите левскари. Аз казвам, че феновете не могат да издържат отбор, един път спасихме Левски при форсмажорни обстоятелства като остана без спонсор. От 1 година Левски има президент Наско Сираков, той управлява клуба не много успешно.. зимните трансфери - назначаваш чужденец треньор, взимаш 6 футболисти чужденци и половината си тръгват за неизплатени 3 заплати, на всички се дължат по 4 заплати.. съжалявам ама това е много слабо управление. Сега на Левски трябват 3 млн да покрие всички тези задължения + 2 за старт на подготтовката и първенството нормално.. е няма как да очакваш пак феновете да покрият по 3 заплати на Рерас, Сулака, Живко Атанасов и т.н избягали и по 4 на останалите.
Ето ти графика какви са приходите на Ювентус за 2020 и 2019, сам може да сметнеш каква част за бюджета допринасят феновете, каква спонсори, тв права, реклами
Изображение

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 25 юни 2021 10:44

bobonikolov написа:....

Това е така, да. Само че ми се губи нещо. Имам си теории, но това са теории за отговора на един-единствен въпрос. Както при вас, така и при нас. Защо? Този тип хора без далавера нищо не правят. Каква им е била далаверата да затрият ЦСКА (RIP) и къде им е кяра при "Левски"? Казват празна каса, няма сиренце. Ама ако нямат кяр, няма да закачат едни спортни дружества. Прилича на опраскването на компания от Хунтата. Добре, ама едно предприятие има материални активи. Те го превземат, разпродават материалните активи, след което, като няма нищо за поскане, го оставят в калта. Ама един спортен клуб няма машини, които да продадеш, интелектуална собственост, която да откраднеш. Ако разбера това, кръгът ще се затвори. Една от теориите ми е, че клуба представлява... хъб (сега се будя), през който се претакват едни парични потоци. Но това е теория, най-вероятно бъркам. Другаде е кучето сигурно заровено.

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 25 юни 2021 12:08

gkostadinov написа:Ти пишеш и същевременно нищо не казваш отново казвам някаква утопия. Пишеш за обиди, че били на първо място.. кви обиди не знам, също не знам къде видя някой да си търси извинение да не си купи карта или екип на отбора, такова нещо в поста си не съм писал. Третото нещо, че по инстаграм съм гледал колко фенове имат.. това беше пример като твоя с милионите левскари. Аз казвам, че феновете не могат да издържат отбор, един път спасихме Левски при форсмажорни обстоятелства като остана без спонсор. От 1 година Левски има президент Наско Сираков, той управлява клуба не много успешно.. зимните трансфери - назначаваш чужденец треньор, взимаш 6 футболисти чужденци и половината си тръгват за неизплатени 3 заплати, на всички се дължат по 4 заплати.. съжалявам ама това е много слабо управление. Сега на Левски трябват 3 млн да покрие всички тези задължения + 2 за старт на подготтовката и първенството нормално.. е няма как да очакваш пак феновете да покрият по 3 заплати на Рерас, Сулака, Живко Атанасов и т.н избягали и по 4 на останалите.
Ето ти графика какви са приходите на Ювентус за 2020 и 2019, сам може да сметнеш каква част за бюджета допринасят феновете, каква спонсори, тв права, реклами

[offtopic]Изглежда трябва да ти казвам някои изначални работи, които ги знаят и децата в първи клас. Пример само-казваш на някого, че говори глупости... Все ми е тая-просто ти отговарям на въпроса. С това започва твоят пост т.е. на първо място... И какво е градивното на това, което си казал, а казваш, че аз нищо не казвам? Казваш, че това е утопия? Знаеш ли защо е утопия? Защото когато някой предложи нещо градивно винаги се намират много като теб, които да кажат, че няма как да стане това. Ами ето ти пример как може да се промени и от утопия да стане нещо друго. Като убедиш хората, че не дават тези пари на Сираков, Сулака и т.н., а ги дават за Левски. Аз вече се уморих да го правя... Ако беше прочел целият ми пост, щеше да видиш, че и аз съм на твоето мнение, че управлението не е добро. Но когато казваш на хората да не дават пари за отбора в някакъв форум, ще промениш управлението ли? Написал съм как става-като не си доволен от управлението, а не си само ти, вместо да търсиш под вола теле, можеш да организираш недоволните и да потърсите сметка как се харчат тези пари, а не да спреш да даваш... И каква е тази утопия 50 хиляди човека да дадат по 20 лева на месец-това са 4 кутии цигари, които някои изпушват за 4 дни... И никой не ти казва да ги даваш даром-дай ги за билети, за мач, за екип, за шал, за чаши, за сувенири и т.н., и т.н. Ще ти кажа и друго-това за милионите фенове го казах иронично-защото ние сме фенове само на думи-няма фенска култура вече тук, а не е като да не е имало такава. Лично мое мнение е, че една от причините за изчезването на тази култура е точно такова мислене като твоето. Защото още когато играхме в ШЛ и стигнахме четвъртфинал за купата на УЕФА имаше хора, които казваха, че отборът играел зле и колко били изхабени, и с липса на мотивация играчите на Левски и естествено с такива разсъждения стадион не се пълни. Ами с този манталитет няма да стигнем до никаде-ето тези разсъждения превръщат спасението на клуба от феновете в утопия. И съм го написал, но ти не си го видял-когато не можеш да разчиташ на фенове, на управници и на нищо почти, започваш да търсиш как да се хванеш за сламка. За съжаление не разчитам на феновете, защото повечето разсъждават като теб-ще ми напишеш целия бюджет на Ювентус, за да ми докажеш, че 50 хиляди човека не могат да си купят по един официален екип и някой друг билет за мач... Никога няма да стане с такива разсъждения...[/offtopic]
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: NOMER14

Мнениеот Странджата » 25 юни 2021 12:09

За текста за преразказ не си прав. Преразказът е част от оценяването. Не трябва да е познат на учениците. И преразказ на художествен текст не е преразказ - така нареченият подробен е само едно поостаряло средство да се провери дали един текст е четен, а така нареченият с елементи на разсъждение е по-малко показателен за разбирането от есето, формулирано правилно. Така формулираната задача - преразказ - е пределно обща навярно според авторите на теста разкрива добри перспективи да се провери дали ученикът може да изгражда текст. Последното твърдение бих оспорвал, но ще ми трябва доста време да си подредя аргументите и най-вече да оборя аргумента, че може и да съм прав, но при друга методика на обучение. Захари Карабашлиев е добър писател и знае как се изграждат текстове. Затова и е получил поръчката, а понеже поръчката е такава, текстът, може да се каже, че е без художествени достойнства. ...

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: bobonikolov

Мнениеот Странджата » 25 юни 2021 13:25

По принцип – т.е. без да анализирам – мога да кажа, че си прав. Но подробностите ми убягват, затова се съмнявам в горното си твърдение.
За какво става дума?
Първо – да го кажем така – контекстът, в който се разполагат двете „сходни“ явления. Оставям настрана мантрите, че има хора, за които Левски или ЦСКА е трън в очите и те стоят в основата на разрухата. По-склонен съм да издигна хипотезата, че лобито на ЦСКА се оказа по-силно и по-креативно от лобито на Левски. Затова и със ЦСКА стана това, което стана, а с Левски не е (все още) станало. Но си прав, че вървим натам, откъдето вие се върнахте. И вие, и ние, глава даваме, клуб не даваме. Но се оказа, че във фолклора не е както в живота. Припознаваш, не познаваш и познаваш са само етапи, през които минава този, който не е Балканджи Йово. За Балканджи Йово може и да се пее, но не той живее … Между другото, макар и да не живее говорим за него, защото е митологизиран от същото Политбюро, което създава ЦДНА и което узаконява и съществуването на Левски (и не само на него). Та ако имахме наш Гриша Ганчев, той щеше да ни е затрил и открил отдавна. И сега песни за него щяхме да пеем, а не за някой си, дето глава давал … Между другото Яна отива в татарското село (не е турско – може и да е черкезко, подарено ни от руския цар – за това певецът мълчи, мълчи и Пенчо Славейков, публикувал тази песен през 1917 като народна, но непотвърдена от никой друг фолклорист с предишен или по-сетнешен запис. (Вж. Робинзон и Балканджи Йово – герои на нашето време - Анализи – Дневник). И явно този вездесъщ Пеевски не ще да е като Гришата, макар и представян като по-могъщ, той не стана ни собственик, ни душманин, ни после и спасител на клуба ни.
Колкото за това, което пишеш за процесите в американските съдилища, то е за тези, които могат да надничат зад фактите. Законът Магнитски удари в България тогава, когато ние сме на върха на вълната, че ще спрем корупцията като заменим Бойко със Слави. Този удар идва да покаже, че според американците нашата държава не може да се справи сама с корупцията. Затова и бързо бе заметено всичко под килима и новата власт продължи да ни упойва как ще отреже главите на змея. Америка ни казва – дръжте се за нас, ние можем да ви помогнем. Но ние си знаем нашето – имаме си и други приятели, много сме, силни сме …Та няма как да не се разделим, защото свободата, Санчо, ни е най-скъпа – за нея глава си даваме, но корупцията не даваме на чужда вяра. А пък и свободните са самотни. Апория …

Върни се в “Левски”