tmanolov написа:............
Ми тук опираме до принципи и основополагащи моменти, които, и при нас, и при вас, са разтегливи понятия, просто по много причини на нас не ни се наложи да припознаваме, основно щото не сме чак такива глорихънтъри, иначе и при нас масата (поне едно 60-70%) щеше да припознае. Нямаше да е като вашите 90-95%, но пак щяхме да го направим...........
Манолов,
Допреди "да спечелим най-важния ни мач", по думите на нашия любимец ;), и аз си задавах въпроса как щяхме да реагираме ние в тяхната ситуация.
Обаче има разлика в генезиса на събитията при тях и при нас. Всички техни действия водеха до закриване и припознаване - вече в историята са го правили 3-4 пъти, а смяната на името - десетина пъти. Ние винаги сме били Левски и винаги сме скандирали само това име. Те си фалираха отбора, а при нас причината бе външна - герб/сик.
Горе-долу потенциалната ни маса, склонна за припознаване, е 60-70% - преди всичко периферна, провинциална и податлива на медийни внушения. Постоянно повтарям тук, че колеги, приятели, които пред мен не изговарят правилно името на Тирето, спирам да говоря с тях. ФК Левски бе спасен от останалите 1/3 фенове, като едни 20-50 хиляди подпомогнаха и финасово кампанията по спасяване. Повечето от тия 20-50 хиляди са обикновени редови фенове с различни финансови възможности, но всичките еднакво Левскари. Представителна извадка от тях сме ние в този форум (активни около 50 човека). По свой начин гледаме на събитията, но еднакво обичаме отбора си. Мисля, че ако се наложеше, и Вип фенове щяха да се включат по-открито в спасяването на отбора. Битува основателно тезата, че Задкулисието не иска силни футболни фенове. Пловдивските бяха тествани със смяна от отборите им и купени с дефектни стадиони. При червените бе лесно - новият вожд определя "правата конгресна линия" и новото припознаване затваря цикъла. При управлението на Червената хунта не са затрили ФК Левски, та сегашните мафиоти ли да го направят. Имам усещането, че структура като ДС не го е позволявала. Колкото и да е подчинена на Москва, все пак е мислела за здравословното функциониране на страната. Имало е някакво противостояние на простите по фатмашки военни и тия и от структурите на сигурността. Чорбарите го знаят много добре това и затова съскат за дс.
Та, нянаше да го направим...По-скоро като Рейнджърс.