tmanolov написа:Plovdiv_1926 написа:Григор говори развален български с акцент, на Джокович първата му работа е, като се прибере в шумадия, да иде на мач на Звезда, бях му гледал преди десетина години и клипове от сватбата, на която му присъстваха старите приятели. Който разбрал, разбрал.
Иначе шумадийциите, въпреки че са едни от най-тъпите нации на Балканите, от малки им набиват колко са велики и как всичко около тях е сръбско, ние сме тотално на другия полюс и винаги си повтаряме колко сме малки, въпреки че всичко на юг от Дунав около нас в действителност е било до скоро етническо българско. В цялата ни история и народопсихология е имало един период от 20-30 години преди войните, в които тояа е било различни.
Затова и на отборни спортове винаги се проваляме на последната стъпка преди финала, а шумадийците са силни в тях.
Съвършено си прав. Най ми е "кеф", като кажат "ми ние сме малка държава" - абре, аланкоолу, ми ние на 16-то място от 50 държави в Европа, ако ние сме малки, останалите 34 след нас какви са? A за историята - ех, там сме все по-комунисти от сесесерету и по-демократи от краварите... Има и друго - србе на врбе най-редовно са смазвани от бой във войните, но ги печелят, щото големите им бършат задниците, при нас е обратното, това обяснява и част от въпросното поведение
Още от преди да им подарят победите във войните е така, като се почне от Вуковата азбука, чиято главна цел е да скъсат със старобългарския и да започнат да си налагат волята в Нишко и Македония, през емисарите в Македония, презаселването на "Южна Сърбия" с прави сърби, даването на стипендии на македонски българи, които да облъчват в сърбизъм, плановете им за разширение в Албания към Адриатическо море, за да се компенсира за загубата на сръбската част от Босна и така нататък. След ПСВ просто всичко им идва на тепсия и си насочват цялата пропаганда към българи, унгарци и хървати / препоръчвам "Войната се завръща" на Анри Пози.
Само като сравниш целта на въвеждането на Вуковата азбука и целта на комунистическата езикова реформа на нашия език, която се въвежда с идеята за тотално изключване и отдалечаване на западните говори от изконния български чрез махането на ятовата гласна и няма какво повече да говорим.