Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба / DMS LEVSKI на номер 17777

Мнениеот NOMER14 » 29 дек 2020 00:23

За разлика от 1984 г., когато ни трябваше единствено победа в последния кръг срещу червените, то през 1979 г. ни стигаше и равен.
От кога го търся този гол в нета...

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 29 дек 2020 00:36

NOMER14 написа:За разлика от 1984 г., когато ни трябваше единствено победа в последния кръг срещу червените, то през 1979 г. ни стигаше и равен.
От кога го търся този гол в нета...

Ами няма го за съжаление. Тогава след мача се пусна лафа, че Барзов докато си играеше на двайсет и едно показвал колко купи ще вземе Левски, понеже освен шампиони спечелихме и купата на България - тогава КСА, а той докато тичаше си тупна два пъти топката на коляното.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 29 дек 2020 00:56

https://www.kotasport.com/wp-content/up ... 3gundi.jpg
В първия си коментар за отскока на Гунди написах, че това е типично за него. Ето го и доказателството. Не случайно, тогава от Милан го поискаха и то не само заради двата гола, които им вкара и за още едно негово уникално изпълнение, когато щипва топката с двата крака и прехвърля техен защитник, а треньорът им Нерео Роко каза - Гунди е център нападателят на моите мечти, дайте ми го и аз ще направя непобедим отбор... За съжаление не можах да намеря и една друга снимка, на която стреля с глава от летящ плонж на около... 30-40 см. от земята.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Fbf

Мнениеот Fbf » 29 дек 2020 10:16

А има ли кадри с това изпълнение с повдигането на топката от Георги Аспарухов ?

А мача срещу несъществуващия клуб с гола на Тодор Барзов даван ли е изобщо по телевизията? Ако да би трябвало все някъде да го има запазен този гол.
ВИЕ СТЕ ЛИТЕКС
Изображение

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 29 дек 2020 10:29

damyanov1963 написа:https://www.kotasport.com/wp-content/uploads/2017/12/1512997883gundi.jpg
В първия си коментар за отскока на Гунди написах, че това е типично за него. Ето го и доказателството. Не случайно, тогава от Милан го поискаха и то не само заради двата гола, които им вкара и за още едно негово уникално изпълнение, когато щипва топката с двата крака и прехвърля техен защитник, а треньорът им Нерео Роко каза - Гунди е център нападателят на моите мечти, дайте ми го и аз ще направя непобедим отбор... За съжаление не можах да намеря и една друга снимка, на която стреля с глава от летящ плонж на около... 30-40 см. от земята.

Нали Крум Милев го "пратил" да играе волейбол.

Потребителски аватар
olimpi
Контакти:

Мнениеот olimpi » 29 дек 2020 12:41

Fbf написа:А има ли кадри с това изпълнение с повдигането на топката от Георги Аспарухов ?

А мача срещу несъществуващия клуб с гола на Тодор Барзов даван ли е изобщо по телевизията? Ако да би трябвало все някъде да го има запазен този гол.

Мисля че е даван по ТВто, имам спомени от мачове на Левски с Павел Панов и Барзов, които съм гледам в невръстна възраст и то не на живо, първите ми мачове на живо са от 80-81г.
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 29 дек 2020 14:49

Fbf написа:А мача срещу несъществуващия клуб с гола на Тодор Барзов даван ли е изобщо по телевизията? Ако да би трябвало все някъде да го има запазен този гол.

Няма къде освен на БНТ да гледам този гол на Барзов - дясната врата на телевизора. ;)
Навремето се даваха много малко мачове - 25-30 мача от първенството и купите, половината мачове от евротурнирите (ограниченията бяха политически и финансови), почти всички квалификации на националите + двата финала за КЕШ и КНК. Затова и ги помним, а не като сега всяка седмица от 7 държави всички мачове.
Всички мачове между червени и сини ги даваха. Изключенията са малко: 82-а за новата Купа на България, когато ги бихме 4-0 с оня гол на Курдов. По същото време БНТ даваха Германия-Алжир от световното. Мисля, че следващата година не даваха 1/4 финала за Купата на СА, когато паднахме с дузпи. След този мач започна поредицата от 7 поредни победи. Двата мача на преименуваните отбори през 85/86 също не ги даваха. А през този век май има мач от плейофната фаза, който не са давали по тв.
Последна промяна от NOMER14 на 29 дек 2020 15:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 29 дек 2020 14:53

Fbf написа:А има ли кадри с това изпълнение с повдигането на топката от Георги Аспарухов ?

Имаше го на снимка точно като захваща топката с двата крака пред смаяните погледи на миланистите, но вече не знам защо я няма, както и гола на Барзов, тогава всички мачове м/у Левски и ЦСКА се предаваха, но явно на някой не му изнася.
А снимката с отскока на Гунди го охарактеризира най-точно - Като един Великан, на който другите не могат да стигнат и до чатала му.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Fbf

Мнениеот Fbf » 29 дек 2020 15:28

Благодаря на по-големите съфорумци за инфото. Доста интересни неща за историята на Левски и легенди като Аспарухов и Тошко Барзов разказвате. Неща, за които трябва да се говори, защото иначе по-младите няма да знаем.
ВИЕ СТЕ ЛИТЕКС
Изображение

Testa_di_Legno
Контакти:

Мнениеот Testa_di_Legno » 29 дек 2020 19:46

NOMER14 написа: (...) А през този век май има мач от плейофната фаза, който не са давали по тв.

През 2002 г., пролетта. Мачът беше на "Армията" и нямаше практическо значение - ние вече бяхме шампиони и носители на купата, като наколко дена преди това ги бяхме били с 3:1 (а можеше и още, но Биската Иванов изтърва има-няма 3-4 чисти положения за гол) във финала. Аристократично не си дадохме зор и те ни биха с 1:0, приключвайки един период от близо 1000 (хиляда) дни без победа срещу нас. Голяма радост им беше, а срещата не я даваха по телевизията, защото... по същото време беше посещението на папа Йоан-Павел в България и беше преценено, че е по важно да се излъчи то (а още нямаше сто канала). :mrgreen:
Само "Левски"!

Върни се в “Левски”