Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба / DMS LEVSKI на номер 17777

Мнениеот Eminem » 11 сеп 2020 03:17

metodito написа:(като не мога да плувам за какво ми е морето?)

Да гледаш секси мацки по бански.

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 11 сеп 2020 09:32

metodito написа:
realno написа:
Kris_men2000 написа:А защо трябва да играе при решени мачове? То така няма да мръдне и.сантиметър в развитието си. Трябват му напекани мачове за да се мъчи по всякакъв начин да ги реши и да се бори до дупка за победа. Само по този начин ще си кали психика, характер и спортната злова. Така се става добър играч и лидер. А при решени мачове ще стане мекишар един от всички. Та няма жалене още от началото и в огъня. Или ще изгориш или ще светиш. Всичко зависи от него и чичо ти Гошо тренера.

Навлизането в мъжкия футбол става постепенно. Освен тичане, там е нужно психика, адаптиране с новите футболисти, които играят на друго ниво. Отговорността е различна. Твърдостта на игра е различна. Много неща са различни. Просто е нужно адаптация и нагласа, а не титуляр от първия мач. Все едно да вземеш дете от детската градина и да го направиш знаменосец в новото училище. Не става така, ако не се налага спешно.

Няма готова рецепта, но принционо пускаш го като титуляр в няколко мача е добре. Не в двайсет мача за по 4 минути в края, то докато влезе в мача и мача свършил. И после: "Не е готов". Кога го видя ве, мен. За три минути. Нали знаеш най-добрия начин за учене да плуваш. Пускат те още като малък и заплуваш. Понякога може и да не действа. Мен ме пуснаха така, ама бях вече по-голям - към 6. На дълбокото. Потънах. И повече не влязох във водата и все още не мога плувам. Така че истината е по средата, но определено не е 10 мача за по три минути в края.

Вярно е, че няма готова рецепта и към всеки трябва да се подходи индивидуално. За това са треньорите. Нали уж учат и психология. Ще дам един пример. През 2001 година Берти Фогст взема в Байер Леверкузен едно уплашено българче което беше преценил, че има качества за голям футболист. Започна да го налага постепенно. Първият му гол в официален мач за Байер пада чак през следващия сезон. Но той, както и Клаус Топмьолер, Мартин Йол и САФ работиха правилно с него и той достигна световна величина. Нашите "треньори" все още не са се ориентирали кой играч на коя позиция е най-ефективен и къде играе най-силно. Паулиньо, Стаси, Найденов, Стайн, Орлин – къде ли не ги гледаме. Първите двама като влязат зад нападателя и веднага вкарат гол, като са на крилата едно центриране не могат да направят. Найденов в средата е доста добре, мъчат го на бека. Примери бол. Треньорът трябва да си разбира от работата. Защото той работи с футболиста, а не обратното. Дано с Етър налучка състава. За самочувствие.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 11 сеп 2020 09:43

[offtopic]
Eminem написа:
metodito написа:(като не мога да плувам за какво ми е морето?)

Да гледаш секси мацки по бански.

Това е дабъл демидж, човек: ще гледам хора, които плуват, докато аз не мога и жени, които нямам, че и по гащи. :lol:[/offtopic]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 11 сеп 2020 09:51

wilge написа:Вярно е, че няма готова рецепта и към всеки трябва да се подходи индивидуално. За това са треньорите. Нали уж учат и психология. Ще дам един пример. През 2001 година Берти Фогст взема в Байер Леверкузен едно уплашено българче което беше преценил, че има качества за голям футболист. Започна да го налага постепенно. Първият му гол в официален мач за Байер пада чак през следващия сезон. Но той, както и Клаус Топмьолер, Мартин Йол и САФ работиха правилно с него и той достигна световна величина. Нашите "треньори" все още не са се ориентирали кой играч на коя позиция е най-ефективен и къде играе най-силно. Паулиньо, Стаси, Найденов, Стайн, Орлин – къде ли не ги гледаме. Първите двама като влязат зад нападателя и веднага вкарат гол, като са на крилата едно центриране не могат да направят. Найденов в средата е доста добре, мъчат го на бека. Примери бол. Треньорът трябва да си разбира от работата. Защото той работи с футболиста, а не обратното. Дано с Етър налучка състава. За самочувствие.

Треньорите наистина са голям проблем. Примерно мен ме дразни робуването на схемата с две крилца по тъча и колче между тях и то въпреки, че нямаш хора за тези позиции. Майстора примерно като дойде видя с какво разполага и промени схемата с оглед на това, с което разполага. Макар че не приемах поставянето на крилото на испанеца... Но ролята му беше друга. И резултатите бяха видими. Не само "Левски", всички отбори в ППЛ страдат от треньори-неможачи (с едно-две изключения). И въртят едни и същи муцуни. Няма млади треньори. Освен Любо Пенев, ако се смята млад... Херо, Феро, Мастиката, Хубси, Балъка - хвани единия, удари другия.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 11 сеп 2020 10:51

koisa написа:Признавам си, че не следя изкъсо школата на Левски, още по-специално Дани Начев, нито пък се имам за разбирач (както някои се определят).
Знам само, че разликата между мъжкия футбол и детско-юношесткия футбол е прекалено голяма... И това, че таланти като Дани Начев мачкат връстниците си на терена или 2-3 години по-големи, не означава, че ще го правят и при мъжете. Но съм съгласен, че поне трябва да им се дава шанс. В повечето първенства на по 16-17 години вече са готови да играят с мъжете. Без да им отстъпват физически. Докато тук изобщо не е така, което само говори за нивото на така наречените футболни специалист, които се занимават с млади таланти.

Тук съм абсолютно съгласен с теб. Само бих добавил,че всичко е строго индивидуално. Не съм съгласен ,че в повечето първенства на 16-17 са готови да играят при мъжете. Примерно тази седмица в отборите на Франция и Белгия дебюти с мъжките им национални отбори направиха момчета съответно на 16 и 17 години,като белгийчето вкара и гол. Но тези са толкова французи или белгийци колкото аз съм Саддам Хюсейн. Нека д а не сравняваме нашите юноши с връстниците им от африкански произход. просто негрите(не искам да обидя никого) се развиват много по-рано и на много често на 15-16 години са вече с напълно развити тела.
Също така не трябва да се сравняваме и с Холандия и Хърватия - бил съм безброй пъти и в двете държави . Просто те генетически са много по-атлетични като нация от нас и в двете държави средната височина е с около 10 см повече отколкото у нас. Официалната статистика показва по-малка разлика но това е понеже в Холандия има много "гости" ,а в Хърватия заради славонците ,които са може би по-ниски от нас.
Отделно като поставим е "добрата" работа на нашите треньори и става ясно защо нашите не са готови. Колко от нашите школи имат въобще кондиционен треньор?

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 11 сеп 2020 11:26

honda написа:
koisa написа:Признавам си, че не следя изкъсо школата на Левски, още по-специално Дани Начев, нито пък се имам за разбирач (както някои се определят).
Знам само, че разликата между мъжкия футбол и детско-юношесткия футбол е прекалено голяма... И това, че таланти като Дани Начев мачкат връстниците си на терена или 2-3 години по-големи, не означава, че ще го правят и при мъжете. Но съм съгласен, че поне трябва да им се дава шанс. В повечето първенства на по 16-17 години вече са готови да играят с мъжете. Без да им отстъпват физически. Докато тук изобщо не е така, което само говори за нивото на така наречените футболни специалист, които се занимават с млади таланти.

Тук съм абсолютно съгласен с теб. Само бих добавил,че всичко е строго индивидуално. Не съм съгласен ,че в повечето първенства на 16-17 са готови да играят при мъжете. Примерно тази седмица в отборите на Франция и Белгия дебюти с мъжките им национални отбори направиха момчета съответно на 16 и 17 години,като белгийчето вкара и гол. Но тези са толкова французи или белгийци колкото аз съм Саддам Хюсейн. Нека д а не сравняваме нашите юноши с връстниците им от африкански произход. просто негрите(не искам да обидя никого) се развиват много по-рано и на много често на 15-16 години са вече с напълно развити тела.
Също така не трябва да се сравняваме и с Холандия и Хърватия - бил съм безброй пъти и в двете държави . Просто те генетически са много по-атлетични като нация от нас и в двете държави средната височина е с около 10 см повече отколкото у нас. Официалната статистика показва по-малка разлика но това е понеже в Холандия има много "гости" ,а в Хърватия заради славонците ,които са може би по-ниски от нас.
Отделно като поставим е "добрата" работа на нашите треньори и става ясно защо нашите не са готови. Колко от нашите школи имат въобще кондиционен треньор?

Така е... Принципно физиката може да не играе толкова голям фактор за даден футболист, ако той притежава добра техника и не му къцат елементарни неща като спиране на топката, подаване и т.н. Има много футболисти в световен мащаб, които компенсират липсата на физически данни именно с техника и талант. Нямам такива наблюдения като твоите над генетиката на останалите държави, но всеки ден срещам деца (българчета) на по 14-15 години, които са високи по 180-190+ и то доста по-често в последните години. За мен проблемите при изграждането на юношите идват точно от "добрата" работа на нашите треньори. Както и в липсата на добра инфраструктура в клубовете.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 11 сеп 2020 11:34

sin4ec написа:Нищо няма да стане. Проиграваме уникален талант, аз не зная колко от вас са гледали Дани на живо. Ами отидете и го гледайте, това е липсващото звено в отбора! Още 10 години ще чакаме за такъв играч, а го пращаме да играе за U19, щото ни е много важно да спечелим титлата там..
Пълна олигофрения! Утре Дебел Венци ще го лапне и толкоз!

До голяма степен съм съгласен с теб. Нямам възможност да гледам често юношите,но от това което съм видял от Д.Начев в момчето има страшно много хляб и играе на най-важната (и най-скъпата )позиция във футбола . Но според мен малко изостава с физическото си развитие. Всички знаем ,че развитието е строго индивидуално, но той е малко недоразвит дори за възрастта си. От една страна за един млад спортист няма нищо по-добро от късен пуберитет. Много по-добре е да се развие на 18-20 години отколкото на 14-16 години.. Като беше по-малък имаше проблем и с малко наднорменно тегло.
Той и в момента тренира с мъжете,лично аз не виждам нищо лошо в това да бъде пускан в игра за няколко минути в мачове в които изхода вече е решен. Това много ще го стимулира. За мен лично Д.Начев на този етап не е готов да бъде ключов играч в първия отбор. Имам приятел хърватин- живее на Максимир и е болен фен на Динамо(З) и всеки ден когато има възможност си пие кафето на базата на Динамо(З) .Той ми каза ,че в последните 20 години в школата на Динамо(З) е имало 3 момчета ,които се открояват - Едуардо да Силва , Лука Модрич и Ален Халилович. Като най-големия талант е точно Ален Халилович. И какво стана с Ален Халилович - нищо. А хърватите определено знаят как да развиват талантите си. Тук изключвам физическата прилика между Дани Начев и Халилович и ,че играят на една и съща позиция. Проблема при Халилович е ,че са го хвърлили прекалено рано в мъжкия футбол.
Мен повече ме притеснява друго - че ние нямаме кондиционен треньор в школата( то и за първия отбор нямаме ). Още по-малко диетолог.Всички знаем ,че сме това ,което ядем.
Защото все пак дозирането на натоварването на едно младо тяло ,особено докато все още скелета расте ,изисква знания ,които аз се съмнявам че в школата имя някой ,който ги притежава.
Мечтая си и някой треньор да работи индивидуално с Д.Начев, но то май няма някой от треньорите в школата ,който да го научи на нещо полезно.
Преди време първия ни отбор се беше засякъл на един лагер с една от юношеските формации на Аякс. На тях треньор им беше Геелс... Всичките са го гледали в очите и той им е показвал упражненията лично и е работил с някои от момчетата индивидуално. Както примерно Роб Маккай е работил индивидуално с Робърта във Фейнорд.
При нас няма подобни практика за съжаление.
Иначе малко от хърватския опит ,ако някое момче дава надежди на около 16-17 години му се правят някакви изследвания и на родителите също за да могат да преценят доколко детето е предразположено към наднорменно тегло и генетечно предразположено и как ще се развие по-нататък. Не знам доколо помага.
Между другото за мен много добри заложби показва и Марин Петков- халфа ,16 годишното момче.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 11 сеп 2020 11:35

Неслучайно бате Гошо измрънка, че няма височина в състава. Макар че като гледаш джудженцата на Барса...

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 11 сеп 2020 12:09

Хонда, остави физическите качества, заложени генетично.
Нашите играчи нямат елементарна техника на пас, спиране на топката, центриране. Какво да говорим за скоростта? Давам пример за Антов. Момчето има физика, млад е, чете играта, но е бавен. Бавно борави с топката. В съвременния футбол работата на скорост с топката и вземането на решения с водещи. Ами прощавай, но освен Филип Кръстев (и то на моменти) не съм видял български футболист да играе на скорост с топка в краката. Те затова и го взеха бързо.
Най-лошото е, че нашите футболисти ги е страх да правят пас на повече от 2-3 метра. Научени са от малки да играят на сигурно и да търсят най-лесно то решение. Отделно, забележи скоростта, с която се подава топката. Бавно, монотонно, едно изплюване. Няма как като играем бавен и монотонен футбол да се получават нещата. Силата на подаване е много важна, защото няма нищо по-бързо от топката. Това са базови елементи, които са непонятни за българския треньор. Прибави и физиката, прибави и тактическата незрялост на играчите и ще видиш за какво иде реч.
И като излезе някой като Филип Кръстев се радваме като малки деца. А ние трябва да започнем да създаваме завършени играчи. Когато си неподготвен в юношеските години, няма кой да те остави да се учиш в първия отбор на Левски.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 11 сеп 2020 12:37

Най-лошото е, че нашите футболисти ги е страх да правят пас на повече от 2-3 метра.

Като го каза и си спомних как Габи хвърляше баси точните пасове от центъра към крилото.

Върни се в “Левски”