metodito написа:(като не мога да плувам за какво ми е морето?)
Да гледаш секси мацки по бански.
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
metodito написа:(като не мога да плувам за какво ми е морето?)
metodito написа:realno написа:Kris_men2000 написа:А защо трябва да играе при решени мачове? То така няма да мръдне и.сантиметър в развитието си. Трябват му напекани мачове за да се мъчи по всякакъв начин да ги реши и да се бори до дупка за победа. Само по този начин ще си кали психика, характер и спортната злова. Така се става добър играч и лидер. А при решени мачове ще стане мекишар един от всички. Та няма жалене още от началото и в огъня. Или ще изгориш или ще светиш. Всичко зависи от него и чичо ти Гошо тренера.
Навлизането в мъжкия футбол става постепенно. Освен тичане, там е нужно психика, адаптиране с новите футболисти, които играят на друго ниво. Отговорността е различна. Твърдостта на игра е различна. Много неща са различни. Просто е нужно адаптация и нагласа, а не титуляр от първия мач. Все едно да вземеш дете от детската градина и да го направиш знаменосец в новото училище. Не става така, ако не се налага спешно.
Няма готова рецепта, но принционо пускаш го като титуляр в няколко мача е добре. Не в двайсет мача за по 4 минути в края, то докато влезе в мача и мача свършил. И после: "Не е готов". Кога го видя ве, мен. За три минути. Нали знаеш най-добрия начин за учене да плуваш. Пускат те още като малък и заплуваш. Понякога може и да не действа. Мен ме пуснаха така, ама бях вече по-голям - към 6. На дълбокото. Потънах. И повече не влязох във водата и все още не мога плувам. Така че истината е по средата, но определено не е 10 мача за по три минути в края.
Eminem написа:metodito написа:(като не мога да плувам за какво ми е морето?)
Да гледаш секси мацки по бански.
wilge написа:Вярно е, че няма готова рецепта и към всеки трябва да се подходи индивидуално. За това са треньорите. Нали уж учат и психология. Ще дам един пример. През 2001 година Берти Фогст взема в Байер Леверкузен едно уплашено българче което беше преценил, че има качества за голям футболист. Започна да го налага постепенно. Първият му гол в официален мач за Байер пада чак през следващия сезон. Но той, както и Клаус Топмьолер, Мартин Йол и САФ работиха правилно с него и той достигна световна величина. Нашите "треньори" все още не са се ориентирали кой играч на коя позиция е най-ефективен и къде играе най-силно. Паулиньо, Стаси, Найденов, Стайн, Орлин – къде ли не ги гледаме. Първите двама като влязат зад нападателя и веднага вкарат гол, като са на крилата едно центриране не могат да направят. Найденов в средата е доста добре, мъчат го на бека. Примери бол. Треньорът трябва да си разбира от работата. Защото той работи с футболиста, а не обратното. Дано с Етър налучка състава. За самочувствие.
koisa написа:Признавам си, че не следя изкъсо школата на Левски, още по-специално Дани Начев, нито пък се имам за разбирач (както някои се определят).
Знам само, че разликата между мъжкия футбол и детско-юношесткия футбол е прекалено голяма... И това, че таланти като Дани Начев мачкат връстниците си на терена или 2-3 години по-големи, не означава, че ще го правят и при мъжете. Но съм съгласен, че поне трябва да им се дава шанс. В повечето първенства на по 16-17 години вече са готови да играят с мъжете. Без да им отстъпват физически. Докато тук изобщо не е така, което само говори за нивото на така наречените футболни специалист, които се занимават с млади таланти.
honda написа:koisa написа:Признавам си, че не следя изкъсо школата на Левски, още по-специално Дани Начев, нито пък се имам за разбирач (както някои се определят).
Знам само, че разликата между мъжкия футбол и детско-юношесткия футбол е прекалено голяма... И това, че таланти като Дани Начев мачкат връстниците си на терена или 2-3 години по-големи, не означава, че ще го правят и при мъжете. Но съм съгласен, че поне трябва да им се дава шанс. В повечето първенства на по 16-17 години вече са готови да играят с мъжете. Без да им отстъпват физически. Докато тук изобщо не е така, което само говори за нивото на така наречените футболни специалист, които се занимават с млади таланти.
Тук съм абсолютно съгласен с теб. Само бих добавил,че всичко е строго индивидуално. Не съм съгласен ,че в повечето първенства на 16-17 са готови да играят при мъжете. Примерно тази седмица в отборите на Франция и Белгия дебюти с мъжките им национални отбори направиха момчета съответно на 16 и 17 години,като белгийчето вкара и гол. Но тези са толкова французи или белгийци колкото аз съм Саддам Хюсейн. Нека д а не сравняваме нашите юноши с връстниците им от африкански произход. просто негрите(не искам да обидя никого) се развиват много по-рано и на много често на 15-16 години са вече с напълно развити тела.
Също така не трябва да се сравняваме и с Холандия и Хърватия - бил съм безброй пъти и в двете държави . Просто те генетически са много по-атлетични като нация от нас и в двете държави средната височина е с около 10 см повече отколкото у нас. Официалната статистика показва по-малка разлика но това е понеже в Холандия има много "гости" ,а в Хърватия заради славонците ,които са може би по-ниски от нас.
Отделно като поставим е "добрата" работа на нашите треньори и става ясно защо нашите не са готови. Колко от нашите школи имат въобще кондиционен треньор?
sin4ec написа:Нищо няма да стане. Проиграваме уникален талант, аз не зная колко от вас са гледали Дани на живо. Ами отидете и го гледайте, това е липсващото звено в отбора! Още 10 години ще чакаме за такъв играч, а го пращаме да играе за U19, щото ни е много важно да спечелим титлата там..
Пълна олигофрения! Утре Дебел Венци ще го лапне и толкоз!
Най-лошото е, че нашите футболисти ги е страх да правят пас на повече от 2-3 метра.
Потребители, разглеждащи този форум: tiamat и 14 госта