wilge написа:"Re: Левски - Царско село / 23.08.2020 / 17:45
Мнение от metodito » 24 авг 2020 10:51
Смятам, че няколко човека тук сериозно се оляхте. А по отношение на бай Гошо, ще го повторя: представете си, че учителката от първи Б отиде да учи 12 А."
С тези думи ти индиректно отговори на въпроса къде се губи връзката между юношеския и мъжкия футбол в Левски. Именно в неподготвеността, безхаберието и никаквата квалификация на "треньорите" от ДЮШ. Гледаме ГТ. Уж добър треньор от школата, а си няма понятие от тактика. Практиката го показва. То не става само с "Ритайте, момчета!" Тези деца трябва от доста по-малки да бъдат учени на тактика. Така както е в школите на бивша Югославия и на запад от нея. Нашата школа произвежда физически слаби, тактически неграмотни и психически неподготвени играчи. Не са научени нито къде да застанат, нито как да се движат по терена. Тези умения се се придобиват със самоподготовка, подготовка си трябва. Не ги наричам футболисти защото няма нищо футболно в тях. В тази криза беше шансът им да покажат стават ли изобщо. Пропиляха го.
Това е много интересно. Защото, гледайки "Левски" срещу Селско царство, точно това сякаш ги бяха тренирали: "Тичай след топката там, каквото стане". Никаква мисъл, без заучени положения, без нищо. Противникът примерно имаше идея - да хикси. Те пък взеха, че победиха. Това, което казваш - за ученето им като малки - го виждаме постоянно. Един Холмар. Ми той знае кога и как да застава, когато изнася топката от наказателното знае как да я поема, как да я води. Видяхме и едни испанчета, дето са на ниво Терцера и върха им беше Сегунда, какво правиха у нас... Виждаме и Йерсон и Стаси, които играят на една и съща позиция.
И в същото време, как си обясняваш успехите ни до средата на 90-те срещу западни отбори и това сега? Тогава тренерите, за разлика от сега не са имали такъв достъп до методики, ръководства, възможност за обмен на опит...
Нашата школа произвежда физически слаби, тактически неграмотни и психически неподготвени играчи
++
Тренерите ни са безнадеждно неграмотни. Това е преди всичко. Аз неслучайно цитирах думите на Тодоров за Луков. Ма това е скандално да го каже човек с такова влияние в школата, който коли и беси и казва кой става и кой не. Скандално е. За мен източника на проблемите е комплексен, но качеството на треньорите е потресаващо, а оттам нататък... По отношение на бивша Югославия... И другото, което съм го казвал. Нещо в манталитета ни. Гледах вчера Тирана - Звезда. Ако имахме "Газпром" за спонсор, "Левски" щеше да е с 11 чужденци, а тренер - някой неизвестен чужденец. Само че Звезда, които не играха нищо особено, играха със седем сърби, а треньор им беше Деян Станкович - на 41 години. Това при нас не може да стане. Става въпрос наистина за манталитет. И за чипа.[/offtopic]

[/offtopic]
[/offtopic]
 Чичо Гошо ще си има нови главоболия
  Чичо Гошо ще си има нови главоболия