alexdb написа:Ми хубаво. БФС да го бяха отсвирили и да бяха дали правата на БТВ за 3 млн. Така по-доволен ли щеше да си?
Изглеждаш разумен човек, а разсъждаваш като някой от СЗ. Виж рейтинзите на ФБ страницата на GARB. За миналата седмица най-гледаният мач е финала за купата по Диема. Виж му гледаемостта - два пъти по ниска от някакъв си филм Принцът на Персия по Нова и пет пъти по нисък от турския сериал по БТВ които са съ вървели по това време. Гледаемостта им е малко по-висока от сапунката дет е вървяла по Диема фемили дет я гледат домакините между другото. Считай за какъв колосален зрителски интерес към нещото наречено Бг футбол има. Ако това трябва да ти се преведе в зрители е някъде между 150 и 200 хил. зрители са гледали финала за купата. Считай колко гледат Витоша - Царско село или Левски - Спартак Вн.
Това с ТВ рейтингите не върви у нас, колега. Нищо общо. При липса на свободен медиен (и) рекламен пазар - наистина нищо общо.
Имам предвид това, че не съм проверявал, но ми е интересно колко собственици на клубове в същите лиги, чиито права продава, държи и клуб в тях? И когато имаш такива пари, те са си твои и... разбираш мисълта ми. А иначе тоя фейсбук пост го посочих щото ми стана любопитно (не знаех, че ще се превърне в драма - да сменяме темата). 11 милиона да са, ако все още е валидна тая цифра от "Дневник". Има значение. Защо? Колко гледат само Премиършип и колко гледат само любимия си бг клуб. (Вземи и хората в чужбина, които ползват play.demaextra.) Колко ще са тея, които ако има друг канал - само бг и Кирчо ги няма, колко по-малко ще са абонатите му? Не бъди съгласен, но аз мисля, че ще са много. Наско и "Левски" (Наско нали бил комарджия) трябваше да блъфират. А и то реално, след два месеца кой знае къде ще сме. И "Левски" да излезе от схемата. Преди това можеше да се опита да убеждава не Ганчев, а пловдивските отбори, да речем. На Локото го знаем, луд е в главата Крушата - щеше да се съгласи. На "Ботев", не го знам. Или Венци Тумбака. И на Кирчо щеше да му се върне акото, честно ти казвам. Така че сметките са си сметки, alexdb.
П.С. И сумата, която ни се дава, освен това, е непривлекателна за един евентуален "собственик". Все пак, трябва и да прибира нещо. Не само да дава. Ако е малко това, което прибира - за какво?