Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот blue avalanche » 07 юни 2020 21:22

rane написа:
blue avalanche написа:
rane написа:Това с отделянето на тези 4 отбора също е вариант! Много краен, но вариант. Тогава "А" група(Първа лига де) ще се обезсмисли.

И тези 4 отбора, като си изджиткат шампионатчето, в кой ТОЧНО турнир на УЕФА ще играят след това? Щото не си го разяснил, де...

Нали се сещаш, колко бързо ще направят нов шампионат и ще клекнат за парите, при положение че отборите с най-много публика не играят в смешната лига?! Колко ще плащат на Диема Спорт по 8-9 лв. на месец, за да гледат Чорбарско село срещу Витоша Бистрица да речем? Дали от ТВ няма "да си бият камшика" и да забравят за договора при такова положение?

Не. Не се сещам. И как се доказва "най-много публика"? Освен клишето "отбора на народа"?
Нали се сещаш, че средната посещаемост на нашите домакински мачове е позорно ниска. Иначе сме с големи претенции... Като не можеш да си напълниш стадиона, какви претенции можеш да имаш към останалите?

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 07 юни 2020 21:30

Парите за Диема ги давам само заради английските първенства и турнири. Покрай тях ни пробутват Разград, за да го рекламират. Кой му пука какво ритат в градче на пътя между Русе и Шумен.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 07 юни 2020 21:32

Тъй като все по-усилено се говори за "оптимизиране"(разбирай орязване) на бюджета, мисля, че е резонно да задам няколко въпроса, свързани с ДЮШ. Понеже там се наливат немалко пари...
И така. Кога, за последно, нашата ДЮШ изкара за мъжкия отбор:
1. Читав център-нападател?
2. Читав десен защитник?
3. Читав ляв защитник?
4. Читав централен защитник?
5. Читав плеймейкър?
И като отговорим на тези въпроси - има ли смисъл от тази школа?

Потребителски аватар
Michael_Buble
Контакти:

Мнениеот Michael_Buble » 07 юни 2020 21:44

blue avalanche написа:Тъй като все по-усилено се говори за "оптимизиране"(разбирай орязване) на бюджета, мисля, че е резонно да задам няколко въпроса, свързани с ДЮШ. Понеже там се наливат немалко пари...
2. Читав десен защитник?
3. Читав ляв защитник?
5. Читав плеймейкър?

С уважение към позицията ти, има смисъл!
И той се нарича социална ангажираност. Левски освен да постига спортни успехи, трябва да изповядва и сее ценности. Децата, които са в Левски трябва да бъдат "тренирани" на първо място да станат достойни, възпитани и образовани представители на това общество.
На второ място, да дават пример, че спорта носи физическо здраве и прави хората по-волеви.
Ако станат и добри футболисти, берекет!

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 07 юни 2020 21:53

blue avalanche написа:
rane написа:
blue avalanche написа:
rane написа:Това с отделянето на тези 4 отбора също е вариант! Много краен, но вариант. Тогава "А" група(Първа лига де) ще се обезсмисли.

И тези 4 отбора, като си изджиткат шампионатчето, в кой ТОЧНО турнир на УЕФА ще играят след това? Щото не си го разяснил, де...

Нали се сещаш, колко бързо ще направят нов шампионат и ще клекнат за парите, при положение че отборите с най-много публика не играят в смешната лига?! Колко ще плащат на Диема Спорт по 8-9 лв. на месец, за да гледат Чорбарско село срещу Витоша Бистрица да речем? Дали от ТВ няма "да си бият камшика" и да забравят за договора при такова положение?

Не. Не се сещам. И как се доказва "най-много публика"? Освен клишето "отбора на народа"?
Нали се сещаш, че средната посещаемост на нашите домакински мачове е позорно ниска. Иначе сме с големи претенции... Като не можеш да си напълниш стадиона, какви претенции можеш да имаш към останалите?

Че е ниска, ниска е, но пак е най-високата в лигата. Смятай при другите какво е!
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 07 юни 2020 21:56

Michael_Buble написа:
blue avalanche написа:Тъй като все по-усилено се говори за "оптимизиране"(разбирай орязване) на бюджета, мисля, че е резонно да задам няколко въпроса, свързани с ДЮШ. Понеже там се наливат немалко пари...
2. Читав десен защитник?
3. Читав ляв защитник?
5. Читав плеймейкър?

И той се нарича социална ангажираност. Левски освен да постига спортни успехи, трябва да изповядва и сее ценности. Децата, които са в Левски трябва да бъдат "тренирани" на първо място да станат достойни, възпитани и образовани представители на това общество.
На второ място, да дават пример, че спорта носи физическо здраве и прави хората по-волеви.

Това значи ли, че децата, които не са в Левски са без ценности? Или са недостойни, невъзпитани и необразовани?
Смея да твърдя, че без да съм преминал през ДЮШ на Левски, съм много по-възпитан и образован от половината келеши, които джиткат в нея сега! И с повече ценности. Виж, те със сигурност знаят повече кръчми и чалготеки от мен.
Доколкото знам, първостепенна задача на една ДЮШ е да захранва мъжкия отбор с кадри. За сеене на ценности и възпитание има училища, църкви, семинарии, фондации, семейства...
Последна промяна от blue avalanche на 07 юни 2020 21:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 07 юни 2020 21:58

rane написа:Че е ниска, ниска е, но пак е най-високата в лигата. Смятай при другите какво е!

Пак питам: когато не си пълниш стадиона даже на 20% какви претенции за пари имаш към телевизията?

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 07 юни 2020 22:22

blue avalanche написа:
rane написа:Че е ниска, ниска е, но пак е най-високата в лигата. Смятай при другите какво е!

Пак питам: когато не си пълниш стадиона даже на 20% какви претенции за пари имаш към телевизията?

Проблемите са много и са комплицирани. Празните стадиони са един от тях. А причини доста - няма добри условия, сигурността е под въпрос, съдийството е слабо и изкривява спортните резултати, първенството е без интрига, Левски от много години играе непривлекателен футбол, няма успехи, дори не се е намесвал в интригата за титла в първенството. Отделно има пренасищане на мачове от всички първенства по телевизията, както и всеки мач от родното първенство се предава. Всички тези неща, а вероятно и други накуп водят до почти празния стадион, който на фона на останалите пък си е направо пълен :lol: .

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 07 юни 2020 22:25

Michael_Buble написа:
2. Читав десен защитник?
3. Читав ляв защитник?
5. Читав плеймейкър?

Ние да не сме социална помощ? Футболът е бизнес и се прави като бизнес. Там сантименти няма. Или го правиш като хората или фалираш. Социалната роля е другаде.

Потребителски аватар
Michael_Buble
Контакти:

Мнениеот Michael_Buble » 07 юни 2020 22:29

blue avalanche написа:
Michael_Buble написа:
2. Читав десен защитник?
3. Читав ляв защитник?
5. Читав плеймейкър?

Това значи ли, че децата, които не са в Левски са без ценности? Или са недостойни, невъзпитани и необразовани?
Смея да твърдя, че без да съм преминал през ДЮШ на Левски, съм много по-възпитан и образован от половината келеши, които джиткат в нея сега! И с повече ценности. Виж, те със сигурност знаят повече кръчми и чалготеки от мен.
Доколкото знам, първостепенна задача на една ДЮШ е да захранва мъжкия отбор с кадри. За сеене на ценности и възпитание има училища, църкви, семинарии, фондации, семейства...

Никъде не съм написал, че в момента се изповядват точно такива ценности и точно това е проблема и там трябва да се работи. Започне ли Левски да функционира първо като идея(но не само на приказки), останалото ще дойде като следствие от това. Иначе, съгласен съм с голяма част от написаното от теб!

Върни се в “Левски”