Да, така беше. Батков го натиснаха дълговете и продаде на Домуса правата.
Няма ясна формула за правата никъде по света. Но е нормално да генерираме интерес.
Разпределение в наша полза не чакам. Докато ББ е там, където е и си въртят схемите с Доган.
Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- bilyaletdinov
- Контакти:
Re: Левски: Всичко около клуба
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]
И този път ще победиш шампионе!
И този път ще победиш шампионе!
Това с отделянето на тези 4 отбора също е вариант! Много краен, но вариант. Тогава "А" група(Първа лига де) ще се обезсмисли. Ако се направи алтернативна лига, то тя ще генерира 80-90% от интереса на публиката в България. Естествено това е само хипотетичен и много краен вариант, но за да се постигне желания ефект, защо за начало да не се стигне поне до намеци за прилагането му!?TristaNNN написа:rane написа:Каквито и стъпки да се предприемат в посока промяна на сегашното статукво, все ще е по-добре от сегашно. Траем ли си, по-добре няма да стане. Напротив! Затова трябва да се окаже сериозен натиск по всички фронтове, за да има положителна промяна за Левски. Ръководството изобщо не трябва да се вълнува какво ще кажат Тумбака и останалите. Особено ако са се подписали в онази гнусна декларация срещу Левски!TristaNNN написа:Пичове, някой по-назад в темата някой много правилно изясни, че телевизионните права се държат от ПФЛ/БФС и ние, като участник в състезанията администрирани от този орган, играем по техните правила. Ако не ни е кеф - просто не участваме в първенство и купа, но вариант да се отцепим и да си правим каквото ни се нрави, няма. Впрочем, има, но едва ли други клубове освен правоприемника на Литекс, ще се съгласят на такава промяна.
Веднага си представям каква ще е реакцията на оня с големия търбух - Уаааа, пак помагат само на тия с много публика! Уааа, ние по-малките не сме ли живи! Уааа, сега как ще оцелеем!
Може е би е по-логично и реалистично да се помисли за някаква статистика и преразпределение на парите спрямо гледаемостта. Примерно колко човека са гледали Дунав - Арда, Ботев Пд. - Локо Пд.; Левски - Арда; Локо Пд.-Дунав и т.н. И накрая на сезона, ще се види, че средно 10 000 хиляди човека са гледали Арда, средно 100 000 са гледали Локо Пд. и средно 1 000 000 са гледали Левски и на база на тази извадка се случва преразпределението. Разбира се, сметките ми са съвсем произволни, просто за подкрепа на примера.
Не може да се случи преразпределение на средствата от ТВ права без съгласието на останалите клубове. Ние може да си бучим колкото си искаме, ръководството може да не се вълнува ит мнението на търбуха, но в края на краищата всичко остава в сферата на пожеланията. И така ще е, докато малките отборчета са най-облагодетелствани и нямат сметка от подобни промени.
Друг вариант, но вече много краен, ще е ние и маркетинговия трик да излезем с обща официална позиция, че ако не се промени модела, отказваме да играем в първенствата и турнирите на ПФЛ/БФС. Може и майните да се присъединят.
Кой ще иска да гледа отбора на Тумбака?
Ако праводържателят позволи на клубовете сами да решават, на кого и как да си продадат правата за техните двубои, абсолютно сигурен съм, че по този начин Тумбака ще продаде правата на отбора си на Скайспорт(минимум), поради огромния интерес към проекта му с млади бАлгарчета
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."
TristaNNN написа:Гледам клипчето с Батков, погледах малко и от мача на правоприемника на Чавдар. Хубаво е, че като има зададени правила за дистанция, примерите за спазване отново са на нашия стадион, и то при баш баротата. Докато оранжевата шимпанзиада е гъз до гъз на стадиончето в Бистрица. Отново показна оранжева наглост за неспазване на правилата в тая държава, докато ние мерим разни разстояния и смятаме колко билетчета да пуснем в продажба.
За цялата случка са виновни от Витоша.
Трябвало е да знаят колко билети да продадат.
- blue avalanche
- Контакти:
rane написа:Това с отделянето на тези 4 отбора също е вариант! Много краен, но вариант. Тогава "А" група(Първа лига де) ще се обезсмисли.
И тези 4 отбора, като си изджиткат шампионатчето, в кой ТОЧНО турнир на УЕФА ще играят след това? Щото не си го разяснил, де...
- blue avalanche
- Контакти:
Сумите за ТВ права до 2021г. са фиксирани. Ако дадат повече на нас и на Тирето, значи да вземат от другите. Значи, най-вероятно, някои отбори да фалират. Вие със всичкия ли сте? Никой няма да го позволи. Или искате да останем в историята като клубът, който загроби еди-кой си?
Интересно ми е как се предоговарят ТВ права за СЛЕДВАЩИЯ сезон, при положение, че още не сме лицензирани за СЛЕДВАЩИЯ сезон? Ако не се лъжа...
Интересно ми е как се предоговарят ТВ права за СЛЕДВАЩИЯ сезон, при положение, че още не сме лицензирани за СЛЕДВАЩИЯ сезон? Ако не се лъжа...
- modor
- Контакти:
Яблонски : "Феновете на Левски са най-големите. Никъде другаде не съм виждал това, което правят те, за да защитят любимия си клуб. Когато играеш в Левски, те подкрепя цяла България. Искам да ги поздравя и да им благодаря, че бях част от тях"
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.
Станимир Стоилов.
- metodito
- Контакти:
modor написа:Яблонски : "Феновете на Левски са най-големите. Никъде другаде не съм виждал това, което правят те, за да защитят любимия си клуб. Когато играеш в Левски, те подкрепя цяла България. Искам да ги поздравя и да им благодаря, че бях част от тях"
Страшен пич излезе Яблонеца. И ме е яд, че го натириха, ма сефте.
Сумите за права до 2021 са фиксирани, но за следващите сезони не са, нали? Ами точно това може да промени при преговорите за следващите шампионати.blue avalanche написа:Сумите за ТВ права до 2021г. са фиксирани. Ако дадат повече на нас и на Тирето, значи да вземат от другите. Значи, най-вероятно, някои отбори да фалират. Вие със всичкия ли сте? Никой няма да го позволи. Или искате да останем в историята като клубът, който загроби еди-кой си?
Иначе не ми пука, че този или онзи ще фалира. Когато написаха онази декларация за Газпром пукаше ли им на другите отбори? Всичките подписали я да фалират. Грам не ми пука.
За последните 10 двубоя в ефбет Лига само Етър, Царско село, Ботев Враца, Дунав и Витоша имат по-малко точки от Левски.
В тези мачове Левски има 2 победи, 5 равенства и 3 загуби при голова разлика 8:7.
Нищо общо с цялата идентичност на този клуб, жалко за участващите.
В тези мачове Левски има 2 победи, 5 равенства и 3 загуби при голова разлика 8:7.
Нищо общо с цялата идентичност на този клуб, жалко за участващите.
blue avalanche написа:rane написа:Това с отделянето на тези 4 отбора също е вариант! Много краен, но вариант. Тогава "А" група(Първа лига де) ще се обезсмисли.
И тези 4 отбора, като си изджиткат шампионатчето, в кой ТОЧНО турнир на УЕФА ще играят след това? Щото не си го разяснил, де...
Нали се сещаш, колко бързо ще направят нов шампионат и ще клекнат за парите, при положение че отборите с най-много публика не играят в смешната лига?! Колко ще плащат на Диема Спорт по 8-9 лв. на месец, за да гледат Чорбарско село срещу Витоша Бистрица да речем? Дали от ТВ няма "да си бият камшика" и да забравят за договора при такова положение?