miros написа:CaMo_CuHuTe написа:darkblue67 написа:rhaegar написа:То изобщо нужно ли е да са на хартиен носител? Бил Гейтс кво, една къща само за акции от различните компании трябва да си построи.

Много смешно ми стана с това пращане на акциите с DHL. Акциите могат да бъдат "поименни" или "акции на приносителя". Акциите на приносителя трябва да са отпечатани като ценна книга и този, който ги държи физически е акционер(доколкото знам според българското законодателство вече ги забраниха). В случая с Левски акциите са поименни. Поименните акции обикновенно не са отпечатани като ценна книга , а всяко дружество има книга на акционерите, в която са вписани поименно всички акционери и броя на акциите, които притежават. Прехвърлянето на тези акции става с нотариално заверен договор (за продажба, дарение или др.). Този договр се вписва в търговсия регистър и след това в книгата на акционерите се заличва стария акционер и се вписва новият. Така че не знам какво чака Тити да му изпратят. Вариянта е да му пуснат договор , с който сегашният акционер му прехвърля акциите.
И на мен ми е странно това с акциите, въпреки че не разбирам много от тази сфера.
Казваш, че договора трябва да е нотариално заверен - това в Дубай може ли да стане?
Божков трябва да изпрати нотариално заверено пълномощно.(с конкретни или пълни пълномощия на упълномщеното лице което да го представлява).Акциите не са на хартия.Дали ще изпрати такова пълномощно и дали ще го признаят са отделни въпроси.
Би ли ми казал къде в България вече може да има акции на приносител

. Отделно какви вписвания в ТР, какви нот. договори, какви пълномощни и какви глупости са ти в главата? Поименна акция се прехвърля с джиро. В случая става въпрос за временно удостоверение, което се прехвърля по същия начин. И няма изисквания за никаква форма. Вписване в книгата на акционерите е последица от прехвърлянето - т.е. не е правопораждащ факт за собственост. Така че хайде да не си пишем глупости.