Първо само да кажа ,че с това което ще напиша в следващите редове ,нямам и най-малката идея да защитавам когото и да било,но не искам и също да упреквам никого.
Време е да престанем да дъвчем едно и също ,защото се губи енергия за изгубени каузи,вместо да бъде насочена ,там където трябва.
Разбира се ,че форума е ,своего рода стадион и всеки се опитва да наложи или изкаже на по висок глас своето мнение.Друг е въпроса ,дали всичко това което пишем е вярно и логично.Общо взето попрочетох мненията ,най-вече в тази тема ,основно от професионален интерес ,защото финансите са нещото с което си вадя хляба вече 18 години(което всъщност няма никакво значение)
Не искам да бъда краен ,но да се твърди,че Левски е на печалба или се самоиздържа е една голяма глупост,която незнам на какво основание се тиражира - предполагам емоционално.Ако отворя скоба и само най-повърхностно изредя перата по ,които се плащат суми ,които са само и единствено от 5-цифрени нагоре ,няма да ми стигнат и две страници.Само средносписъчния състава на ПФК Левски АД като предприятие надхвърля 150 души по ведомости.Не знам защо на едно дружество - футболен клуб се гледа само като някакви си футболисти и няколко треньора.2/3 от наличния състава на предприятието е впрегнато да обслужва именно тези футболисти треньори и изобщо обезпечението на клуба.Масажисти ,лекари,подръжка на всички съоръжения,чистачки ,камериерки в хотела и неговия съпътстваш персонал,административно тяло с директор ,служители,счетоводство,секретарки,охрани,столова с готвачи,всеки ден безплатно хранене ,ток във внушителни размери,когато се играе на осветление и се тренира съответно на същото.Дестеки автомобили в парка искащи свойте всекидневна поддръжка ,данъци,обновяване и най-вече гориво за което плаща клуба.От сайта на МВР може да видите разценката в пари ,които се полагат на всеки един сержант,офицер,кавалерист за охраната на един мач и като се направи сметка ще видите ,че за охраната на един възлов домакински мач се дават 30-50хил лева само на полицията.И средно по 10-15 хил на останалите.Само общата сума на застраховките на всичко което се сетите надхвърля 300 000 лева средно претеглено за година .Само междусезонните лагери и лагерната обстановка преди мач в републиканското първенство струва не по малко от 500 хил. лева годишно.Всяка една заплата във отбора е 100% публична и декларируема.Няма вече футболист дошъл от Европа ,който изобщо да се съгласи да бъде осигуряван на 500 лева ,защото това след време ще рефлектира на неговата пенсия ,която живот и здраве ще харчи в Холандия ,Франция и кой откъдето е .Минаха времената ,когато се поразбутваше някоя бразилска дюна и изкачаше някой пореден Гаучо ,който идваше да играе за кво да е и как да е.Всички футболисти и агенти държат техните клиенти да бъдат осигурявани на максималния възможен праг.Данък общ доход само е над половин милион лева годишно.Спирам дотук,защото разходните позиции са безкрайни.Разбира се ,че Батков не дава по 10 млн годишно за издръжката на клуба.По мои данни през последните години финансовите субсидии от фирми на Батков към клуба са между 2 и 4 млн лева ,в зависимост колко дълго ще играе Левски в ЕКТ и дали ще осъществи някакъв трансфер навън.И тук вече изниква въпроса ,след като искаме някой да го замени,нали не е идеята да дойде също някой ,който да дава 2-4 млн и да се запази статуквото и да се разчита на късмет,а да дойде някой ,който ще дава 6-10млн ,за да има по голямо развитие.Единствените ,които преди 2-3 години заявиха някакъв първичен счетоводен интерес към клуба бяха ТИМ.Но след като се запознаха изобщо със финансовата концепция откъм приходно разходна част се отказаха на секундата.Те са свикнали да се играе в калта ,на светло ,да поритва при тях някой пореден Гаучо и да не се напъват много откъм даване на пари.След като най-мощната компания в България не и се дават пари за футбол ,да не говорим за другите.А те и 3-мата са левскари.Да не говорим,че съм в прединфарктно състояние ,когато се заговори за интерес на клуба откъм медийната група на 200 килограмовия Делян Пеевски и неговата майка и прочее такива ужасни особи.Така че капаните,които дебнат едно бъдещо прехвърляне на собствеността особено в България са много повече от евентуалните положителни неща.Да не говорим за идващия сериозен проблем със съоръжението Г.Аспарухов ,което ще изиска милиони левове и също възпира инвеститорите.Да не говорим за това ,че евентуалния инвеститор му става лошо когато иде на стадиона и види 2 хил зрителя.И едно е да си президент в ложа на пълен 100 хиляден стадион(както давате за пример Реал И Барселона) ,друго е да си даваш парите за мач ,който се гледа основно от балконите на съседните блокове.И затова е време да се замислим ,не е ли време промяната да бъде взаимна ,както откъм собственост така и откъм фенска поддръжка.Защото когато на всяко домакинство пълним стадиона ,ще се появи и инвеститорския интерес бъдете сигурни.Ще дойде човек,който ако не финасова печалба поне ще отнесе емоционална такава.Българина е странна мрънкаща особа.И Меси да дойде в Левски,ще го видим първия път на живо и втория отново ще е от къщи на дивана.Докато това не се промени ,ние просто си искаме ей така ,да има какво да си искаме.А дали го заслужаваме!?
Финансирането на Левски?!?!
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
-
- Контакти:
Re: Финансирането на Левски?!?!
По-добре Казанска афера отколкото да бяхме продадени на някой като Митал или Лупи.Виждате как са нещата при колегите от Армията.Какъв обран бостан оставиха тия двамата и как Титан обира негативите.На същото дередже е и държавата след серГЕЙ.
Re:
Avanti_Ragazzi написа:Който вярва на доносника на ДС,значи толкова му е акъла!!!Ганя не дава и пукнал лев на Левски и това не е от днес а от първият ден дето стана президент и взе акциите!!!Левски е клуб на самоиздръжка най-вече от продажба на футболисти но и от пари от УЕФА,М тел и др. подобни.Борат зимата го гледах по Ринг и там разтегаше едни локуми,че видиш ли лично той давел по 750 хил.лева на месец,това прави само 9 милиона лв. само от него![]()
![]()
![]()
от което паднах от смях пред телевизора!!!Борат само краде от Левски и не прави нищо друго!!!Затова и в отбора докато не стана ШЛ Мъри и Наско един футболст не можаха да купят.Борат само ги режеше за кинти!!!сега се дават смешни пари за селекция 100 или 200 хил.лв
![]()
И се пъчим пред телевизията!!!И лафчис продаваше всичко читаво но купуваше после всички по-добри играчи от малките клубове.А при Борат
![]()
за другото незнам ,ама за селекция зеха един Жеан Карлош който ни е най-скъпия трансфер и е близо мил

SAMP написа:Бях провокиран от един потребител, който защити Батков относно финансирането на клуба.
И реших да калкулирам обявените приходи и разходи и да тегля чертата,и извода е мн интересен за хората,които твърдят,че Батков "издържа" Левски!?
Този сезон:
4 милиона лева от Уефа,1.5 милиона от Жоазинио,1.5 милиона от М-тел,1 милиона ТВ права,1.5 милиона-др. спонсори,билети,реклама и т.н.
Това прави 9.5 милиона лева
А разходите са: 0-за селекция,2-3 милиона лева за заплати,2 милиона за др.разходи и после?!?!
Следващия сезон се връзва с продажбата на Дембеле и така....
Само един наивен човек може да вярва на Батков!!!
Докато не се организираме за сериозен протест срещу него,нищо няма да се оправи!!!
Сектор Б е ясно,че няма да направи нищо,защото лидерите са подвластни на Тара,затова ние обикновените фенове сме единствената надежда за клуба!!!!
Добре и аз съм на това мнение,ама без Батков кой ще дойде в Левски-може би пернишките Титани,само че оцветени в синьо ?!Но съм АБСОЛЮТНО СЪГЛАСЕН,че е страшно некадърен в политиката си,което доведе до сума грешки и до меко казано треньорски недоразумения като Велислав Главата и кРатко Останич,както и като КОШМАРНИЯ СЕЗОН 2009/10
Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!
"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"
"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"
- blue avalanche
- Контакти:
eelche написа:SAMP написа:Бях провокиран от един потребител, който защити Батков относно финансирането на клуба.
И реших да калкулирам обявените приходи и разходи и да тегля чертата,и извода е мн интересен за хората,които твърдят,че Батков "издържа" Левски!?
Този сезон:
4 милиона лева от Уефа,1.5 милиона от Жоазинио,1.5 милиона от М-тел,1 милиона ТВ права,1.5 милиона-др. спонсори,билети,реклама и т.н.
Това прави 9.5 милиона лева
А разходите са: 0-за селекция,2-3 милиона лева за заплати,2 милиона за др.разходи и после?!?!
Следващия сезон се връзва с продажбата на Дембеле и така....
Само един наивен човек може да вярва на Батков!!!
Докато не се организираме за сериозен протест срещу него,нищо няма да се оправи!!!
Сектор Б е ясно,че няма да направи нищо,защото лидерите са подвластни на Тара,затова ние обикновените фенове сме единствената надежда за клуба!!!!
Добре и аз съм на това мнение,ама без Батков кой ще дойде в Левски-може би пернишките Титани,само че оцветени в синьо ?!Но съм АБСОЛЮТНО СЪГЛАСЕН,че е страшно некадърен в политиката си,което доведе до сума грешки и до меко казано треньорски недоразумения като Велислав Главата и кРатко Останич,както и като КОШМАРНИЯ СЕЗОН 2009/10
В този ред на мисли,има ли футболен президент или собственик,който да не е водил в отбора си треньорски или други недоразумения?Пресен случай-Абрамович.Сигурно и срещу него щяхме да "скочим",нали?
-
blue avalanche написа:В този ред на мисли,има ли футболен президент или собственик,който да не е водил в отбора си треньорски или други недоразумения?Пресен случай-Абрамович.Сигурно и срещу него щяхме да "скочим",нали?
Eeee, Абрамович ...

Незнам точно за кой треньор говориш, но според мен, само със Сколари не му ( на Роман ) излязоха сметките ...

Докато нашия чешит ...
Май - май уцели само със Стоилов !
- blue avalanche
- Контакти:
THE G.A.M.E написа:blue avalanche написа:В този ред на мисли,има ли футболен президент или собственик,който да не е водил в отбора си треньорски или други недоразумения?Пресен случай-Абрамович.Сигурно и срещу него щяхме да "скочим",нали?
Eeee, Абрамович ...![]()
Незнам точно за кой треньор говориш, но според мен, само със Сколари не му ( на Роман ) излязоха сметките ...![]()
Докато нашия чешит ...
Май - май уцели само със Стоилов !
Аврам Грант?
-
blue avalanche написа:Аврам Грант?
Е с него финал в Шампионската лига с Манчо в Москва ...
Дето само гредите ги спасиха Юнайтед ...
Ама, това е друга тема ...

- blue avalanche
- Контакти:
THE G.A.M.E написа:blue avalanche написа:Аврам Грант?
Е с него финал в Шампионската лига с Манчо в Москва ...
Дето само гредите ги спасиха Юнайтед ...
Ама, това е друга тема ...
Всъщност,ставаше въпрос,че несполучливите трансфери не са "патент" на Батков.Има "шампиони" в тази категория.