Ние сме Левски написа:Няколко думи за Мапуку. От бивш играч наш знам, че физическата му и издръжливостта му били на много лошо ниво. Бил доста тежък с голяма мускулна маса. Казвам това защото Пророка иска от нападателите да бъдат и дефанзивни халфове и щеше да зачеркне Мапуку и нито пари щяхме да вземеме, нито той щеше да ни върши работа извън групата. За селекцията като върнем Дидо и добавим ляв и десен бек и евентуално вратар вече сме на 3 ма, 4 ма нови.. Още едно крило за да има конкуренция сме на 5 и може би още 1,2 ма според нуждите пак сме с 6,7 нови. Не е толкова страшно защото не подменяме състав, а напротив просто балансираме и усилваме конкуренцията. Отделно поне 4,5 човека с периферна роля ще си тръгнат такаче сме в баланс. Мое лично мнение е, че Делио обърка всичко възможно и дори във финала не извади т.. ки да пусне втори нападател или да смени Нашименто, Гомез с Васил, който съм сигурен, че щеше да изяде терена. Месец преди финала друг от българите в Левски ми обясни скандални неща и колко му се дразнят всички на Роси. Например хванал Нашименто и 20 минути му рисувал с пръст по тревата как да се движи на терена. Нашименто му отговорил, че е грамотен футболист бивш национал и е достатъчно да му го начертаят на дъска за 2 минути.. Тази и много други истории, безкрайните отекчителни тренировки ме карат да си мисля, че Роси няма как да надгради, а напротив.. И да, методите му били супер остарели и ги карал да играят игри за 5 ти клас, както и да се движат по терена хванати за ръка което пък дразнело Обертан.
Това ако е вярно е пълен та...тестис работата. :D То е видно, че има напрежение, особено като не върви играта на отбора, защото може да видиш как едни се сърдят на съотборниците си (като Обертан и Прохазка), други навеждат глави, като Нашименто и Костов, а трети им е малко все тая (като Гомес и Белаид). Мен още ми е необяснимо как може да им обяснява как да се движат и къде да седят без топка (щото сме го чували вече няколко пъти), обаче Митрев постоянно да е готов да излезе за всяко центриране и дълга топка, без значение дали има защитник(ци), дали изтласкват нападателя извън позиция за стрелба и тн. Имам чувството, че това е изискване на Роси и треньора на вратарите. От друга страна пък е супре противопоказно, че във всяка една ситуация, когато топката се вкарва от вратаря от спря игра (аут, фаул, засда и тн), то е с шут напред, вместо късо разиграване. И вратарите ни поголовно изтърват хванати топки или лесни такива. До тук сме 3 от 3 - Митрев, Кръстев и Любенов.