Мнениеот Zaash » 13 май 2016 15:50
За мен това е грешка.
Това доказва, че в любимия клуб нещата не вървят на добре. Дано не съм прав, но смяна на треньор ( без да е допуснал някаква много солидна грешка, а не рядко и да е допусната не трябва да се правят промени) за по- малко от две години значи нестабилност, несигурност, може би припряност, алчност, недалновидност и със сигурност липса на каквато и да е стратегия. Левски не играе по-зле от преди година със сигурност. А честата смяна на треньор води в най- добрите случаи до експлозивни, но краткотрайни резултати. За да се постигне нещо голямо, трябва търпение ( Мъри Стоилов - Беверен), стратегия и не на последно място спокойствие, от играчите до треньора. Колкото по често се сменя треньора в един клуб съм забелязал, толкова по сигурно, е че и да има някакви успехи те ще са временни и не особено големи.
Жалко, за известен период от време си помислих, че след смяната на Тодор Батков и опита през последните 25 години, са се усетили кое е правилно, но съм грешал. Нито Йоканович трябваше да сменят, нито Мурсия ( може и да пропускам даже някой).
Така не се прави, без да претендирам че разбирам от футбол, само ми се иска тези припряните жадни за бързи резултати да поогледат и нашата история ( от към успехи) през последните 10-20 години и на чужди отбори. Които и да си изберат си личи едно, когато има текучество няма качество, това е и основно правило в бизнеса!
П.п Веднага се сещам за един актуален пример, ако Атлетико Мадрид бяха сменили преди 2 години Диего Симеоне, сега най- вероятно нямаше да играят финал, пак! Само защото са загубили онзи финал и то бих нарекъл тактически, защото оставаха секунди , не смениха треньора и явно не сгрешиха...