vvessel написа:Highlander написа:
Прав си, че испанския грип е най-голямото нещастие сполетяло човечеството в ново време. Ако се поинтересуваш от материята - COVID19 е най-заразният досега грип. За разлика от испанския има много дълъг инкубационен период. Ако испанския грип беше с такъв период като коронавируса щеше да има толкова много жертви, че щяхме да се върнем в средновековието. Не са глупости, че няма нито ваксина, нито утвърдено лекарство. COVID19 поразява белите дробове. Ако се изпусне и се заразят много хора просто здравната система ще се срине. Остави жертвите, анархията която може да настане е дори по-страшна. Не знам защо толкова много хора подценяват ситуацията.
За няма нищо най-развитите и богати европейски държави няма да си затварят границите и да налагат карантина. Да не говорим, че където нещата са много сериозни като Италия направо си блокираха цялата икономика. За доста време беше блокирана и голяма част от икономиката на една от най-мощните държави като Китай. Това са места, където има огромен брой изтъкнати учени. Мислиш ли, че ако няма огромна опасност, ще се стигне до такива мерки. Факта, че нивото на информираност за сериозността на положението клони към нулата не говори въобще добре за медиите и мерките на правителството в България.
Човече, що само всяваш паника?? Нали си наясно, че испанския грип няма нищо общо с короната. Или не си? Ако не си, образовай се, не плаши хората допълнително. Само за информация - от разболелите се от короната 97-8% процента са ИЗЛЕКУВАНИ !!
Аз и не съм казал, че имат нещо общо. Има много излекувани, защото коронавируса не се е разраснал. В Италия са около 30000 болни в момента и там е не извънредно, а направо военно положение, както беше и в Китай. Проблема е, ако се стигне до милиони болни. Тогава нито здравната система ще може да ги обслужи, нито ще може да се изолира добре вируса. Тогава и смъртността ще се повиши драстично. Нали уж затова се вземат тези мерки. Ако се изолират всички болни и новите случай започнат да намаляват докато изчезнат проблема ще се реши. Въпроса е дали може да се направи. Примера е Китай.
За последно пиша по темата. Ако опасността в действителност не е чак толкова голяма, както излиза от мнението ти, защо цяла Европа е блокирана. Защо куп държави са поставени под карантина и си затварят границите? В тези държави няма ли експерти и вирусолози, които да отхвърлят тези мерки? Или опасността е огромна? Или всички са параноични идиоти? Или целта е друга, но лично на мен, не ми е ясна.