Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- bilyaletdinov
- Контакти:
Re: Левски: Всичко около клуба
Торбата с лайна да продължава да провокира и няма да се изненадам да идат 10-15 к души на мача, които да го псуват.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]
И този път ще победиш шампионе!
- blue avalanche
- Контакти:
bilyaletdinov написа:Торбата с лайна да продължава да провокира и няма да се изненадам да идат 10-15 к души на мача, които да го псуват.
Не, че на него му дреме, де...
- bilyaletdinov
- Контакти:
Дреме му. Затова толкова години след всеки мач вие като линейка.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]
bilyaletdinov написа:Дреме му. Затова толкова години след всеки мач вие като линейка.
И пак ще отнесем глоба от 2-3 бона...
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)
Дай на глупака власт и му гледай сеира!
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)
Дай на глупака власт и му гледай сеира!
Левски НЕ трябва да пуска играчи за контролата с Беларус. Като протест за своеволията на некой хора, а и защото мача е безмислен
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.
- modor
- Контакти:
Левски предоставя нова възможност на привържениците на клуба, чрез която те могат да си закупят абонаментни карти вече и онлайн.
"Уважаеми привърженици,
ПФК Левски има удоволствието да Ви представи още една възможност да закупите своята абонаментна карта. От днес можете да направите това онлайн – на официалната страница на „Левски – www.levski.bg или чрез мобилната платформа URBO.
Услугата се предоставя от ПФК Левски в партньорство с двама от известните сини привърженици Иван Христов и Андрей Арнаудов.
URBO е най-новата и съвременна мобилна платформа (уеб платформа + мобилно приложение) за директна онлайн покупка на билети за събития, концерти, избрани турове, атракции, курсове и услуги, както и предоставяне на информация за различни начини за забавление и прекарване на свободното време на активния човек. Тя е достъпна на www.urboapp.com, а мобилната апликация може да бъде свалена напълно безплатно от GooglePlay/Apple", написа в официалния си сайт "сините".
Интересът към абонаментните карти от страна на "сините" фенове е голям и до момента са продадени повече от 4000 сезонни пропуски.
"Уважаеми привърженици,
ПФК Левски има удоволствието да Ви представи още една възможност да закупите своята абонаментна карта. От днес можете да направите това онлайн – на официалната страница на „Левски – www.levski.bg или чрез мобилната платформа URBO.
Услугата се предоставя от ПФК Левски в партньорство с двама от известните сини привърженици Иван Христов и Андрей Арнаудов.
URBO е най-новата и съвременна мобилна платформа (уеб платформа + мобилно приложение) за директна онлайн покупка на билети за събития, концерти, избрани турове, атракции, курсове и услуги, както и предоставяне на информация за различни начини за забавление и прекарване на свободното време на активния човек. Тя е достъпна на www.urboapp.com, а мобилната апликация може да бъде свалена напълно безплатно от GooglePlay/Apple", написа в официалния си сайт "сините".
Интересът към абонаментните карти от страна на "сините" фенове е голям и до момента са продадени повече от 4000 сезонни пропуски.
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.
Станимир Стоилов.
- Michael_Buble
- Контакти:
vvessel написа:Michael_Buble написа:Здравейте! Това с 30лв. на месец от 50000 левскари ми се вижда утопично и неустойчиво.
Аз предлагам нещо друго. Управление и финансиране на клуба с членство посредством членски карти(ЧК).
Те да бъдат няколко вида. Например, платинена, златна, сребърна и стандартна.
Те ще са годишни и цената им ще се определи от маркетингови специалисти в зависимост от средния жизнен стандарт на потенциалните картодържатели. Аз бих предложил 400/200/100/50лв. Така ЧК ще могат да си закупят от студенти, през хора от средната класа, до по-заможни.
Но не цената е от значение, това е подробност.
Фундаменталната промяна, която би изстреляла Левски в друга орбита е, че всеки картодържател с идентификациония номер на картата си ще е в обща база данни и ще може да гласува електронно, като в референдум за президент, независимо дали е в Канада, Авснралия, Чикаго или Карнобат. Различните карти ще имат различна тежест- 1, 2, 4, 8 гласа съответно.
Президентът ще с мандатност от 4 години. На края на всяка година се прави годишно общо събрание на цялото оперативно ръководство-директори, треньори и прочие. Всеки член получава онлайн кратък отчетен доклад от събранието и на базата на него и впечатлението си от развитието на клуба, гласува в референдум от няколко точки. Ако резултатите от него не са задоволителни в 2 последователни години, може да те стигне до преизбиране дори на нов президент.
ЗА ФИНАЛ: С добро презентиране на модела, съм сигурен, че много българи(също и от чужбина) ще се асоциират с него, защото ще даде реалното усещане за съпричастност в нещо с перспектива, в реален процес на прозрачно управление на любимия клуб. Българина за 30 години е омерзен от пошлостта и несправедливостта и едно такова начинание ще бъде като магнит за много честни и достойни левскари, които по една или друга причина бяха и са дистанцирани от любимия клуб, заради тъмния начин на управление и нечестивите персони гравитиращи около него. Аз виждам спокойно едни 200 000 с тези от чужбина, които ще изковат едно независимо функционирате на отбора. Когато има идеал, ще се учудите колко хора ще се присъединят.
Кампанията от последната седмица само доказа това!
![]()
![]()
![]()
Наистина ме развесели.
Този модел в кой клуб се прилага?
М/у другото за 4 години сменихме 3-ма собственици , а треньорите не мога да ги преброя, а ти смяташ, че един президент ще издържи толкова? Утопичните неща които предлагаш предполагат, че не живееш в България. Поне не постоянно.
Но дерзай все така ! Не губи надежда !
Прилага се не в точно същия вид(но подобен) в испанския Осасуна. Подобен е и в испанските грандове, но умишлено не съм ги приложил, защото усещам ответния довод за несъизмеримост с космическите Барса и Реал.
Та, една малка Осасуна, от един неголям град в Испания имат 200 000 членове, соито си плащат членски внос всяка година(150 евро)
Това прави 30 млн. евро на година. Общия бюджет на Осасуна е около 50 млн. Остан а лите пари идват от приходи от билети, телевизионни права и спонсори.
Dust написа:Феновете са сериозно перо, но няма клуб, който да се издържа само от феновете... да не говорим, че за нашите географски ширини това е просто невъзможно.
Аз лично не бих използвал израза "невъзможно " ,но бих използвал " много трудно" особено в момента. Причините не са малко и до голяма степен са обективни.
1. Ниския жизнен стандарт- колкото и да се мъчат да ни уверят стандарта у нас реално е най-ниския е Европа( изключвам държави като Молдова, Украйна, Белорус)
2. Липсата на реален сериозен бизнес у нас.
3. Народопсихология-не искам да прозвучи като обида, но да си кажем право българина не обича да дава - определено българина е на различно мнение от Лао-Дзъ (" За да получиш ,първо да дадеш")
Пишеш за участие в ЕКТ, по българските мащаби парите от участие в груповите фази на ЕКТ звучат направо баснословно. Но по всичко личи ,че тази врата ще бъде затворен за всички източноевропейски клубове(в това число и български). Отделно влизане в групите на ЕКТ реално минава през шампионската титла у нас. През ЛЕ много трудно , да си спомним настоящия сезон - ако Левски беше елиминирал кипърците отиваше срещу Гент- как щеше да свърши този мач - най-вероятно с катастрофа(не че мачовете срещу кипърците не бяха катастрофа) , а при евентуално класиране следваше друго още по-високо препятствие. Ако ЦСКА-София бяах елиминирали украинците ,ги чакаше Еспаньол, всички знаем какво се случи с най-силния ни отбор коагато игра срещу същия тим. Локо(Пд) трябваше да мине през Айнтрахт. Как да стане това?- Някой вярва ли го?
Ако аз съм мениджър на български ФК и трябва да правя проектобюджета за няколко години напред не бих вложил в приходната част средства от ЕКТ, за мен е прекалено хазартно и прекалено зависещо от капризите на жребия. Ако дойдат постъпления от там са бонус.
За мен устойчив модел е този ,който не зависи от постигането на спортни успехи. За мен този модел се е реализира в Бундеслигата. (някой съмнявал ли се ,че германците ще създадат работещ и печеливш модел
metodito написа:meteorit написа:metodito написа:Левски е получил сериозна подкрепа от редица европейски клубове по време на мача с ЦСКА, пише "Меридиан мач".
То сигурно от толкова туристи, малко са останали реално подкрепящи отбора фенове. Заради "обединителите" от НКП Запад, сектора не подкрепя отбора на ниво, някои са изгонени в сектор А, други изобщо не ходят.
Нещо около мотивацията в "Левски" е тотално изгубено в послените години. Вече N-то поред дерби инициативата се отстъпва на червено-оранжевите, есента даже се отказаха да минават центъра през второто полувреме. При това се сменят ръководства, треньори и футболисти.
Но остават онези, които разделиха сините фенове, с партийните декларации и арменския говорител. 2009 изгониха Велев, след като с него отбора стана шампион, последва пълен срив. След това по поръчка на перчема от ГЕРБ - Иво Тонев, почнаха да гонят Тодор Батков, махна се и той. Резултатът е, че отборът е на ръба на фалит. С такива "фенове", на отбора врагове не му трябват.
Като народ вече не ставаме, не феновете, фракциите и не знам какво. Иначе го цитирах, заради Малага - симпатични са ми. Отборът беше пред влизане в Ла Лига, сега е пред изхвърляне от Сегунда. Заради един мошеник.
Тия Малага бяха хит в ШЛ 2013, но след това затихнаха.
Сектор Б беше стигнал доста високо ниво до преди 4-5 г., преди марионетките на ББ да изгонят нормалните "ултраси". В момента е под всякаква критика, двойно по-малко микренци се чуват на стадиона, тия нито могат да разпяват, нито много ги интересува, щом няма кеш.
Говори се за левскарски дух, но в мачовете срещу тирето и лудогорец това не се вижда. И Хубчев влезе в това русло от последните години като излезе с малоумна схема без нападател. "Левски" играе без мотивация да доминира в дербитата, което преди беше немислимо. Нещо е сбъркано генерално.
Когато един клуб реално се бори за финансово оцеляване, бюджетът се свива да речем до 4-500хил. на месец. Другият вариант го знаем - сесека при сашетата се "спасяваше" от фалит, докато неустойчо излизаше с 10 чужденци титуляри, т.е. баламосване и нонсенс.