ralka_levskarka написа:Corwin написа:Не е. За съжаление, след GDPR една такава помощ може да доведе до десетки хиляди лв. глоба. Правилно е отказало момичето на касата.
А защо тогава почна да се оплаква как нямало доброволци? Как Колев бил изпратил 7 души, ама ето нямало ги? За какво ми е да си измислям? Като е забранено и не може не се оплакваш. Като я попитах даже се замисли, ако беше толкова зле изобщо нямаше да се замисля, а щеше категорично да си откаже. Попитах само "сигурна ли си" и тя "емииии.. както искаш, а бе, не, недей, ние ще се оправим някак, или както искаш, а бе, не, недей". И все пак я попитах само за днес, а не за 160 години напред.
Edit: всъщност не знам защо го водя този разговор. Думите ѝ бяха "уж всеки е готов да помага, ама никой не идва. Ето, да заповяда". За да попитам значи нещо ме е провокирало, а не "дай ми 4 карти, имаш ли нужда от помощ"

Ралке, не ме разбирай погрешно, сигурен съм, че не си се опитала да принуждаваш момичето на касата да помагаш. Но оперирането с лични данни е пипкава работа (най-вече заради абсурдната документална тежест), та едно външно лице, което не е сключило съответните споразумения с администратора (в случая - клуба), може да се окаже основание за голяма глоба само с присъствието си. Така че по принцип не си заслужава риска.
От друга страна, ясно е, че момичетата на касата и те са хора и имат нужда да си излеят недоволството от изведнъж стоварилата им се работа. Знаеш едно е да се оплакваш, друго е да се замислиш дали този, на когото се оплакваш, може да помогне. Напълно е възможно да е взела правилното решение да ти откаже, без да иска.
Мисля, че всички работим и помагаме, колкото ни стигат силите, което е тежко за всеки. За нас феновете е по-трудно, защото няма да загубим работно място, а начин на живот, така че е нормално да се изнервяме, когато виждаме наглед прости решения

Сигурен съм, че както твоите усилия, така и усилията на момичето на касата ще си заслужават накрая.