До колкото си спомням ГЕРБ и Бойко бяха против национализацията през 2013 година
Ето какво каза Борисов:
Борисов декларира, че като дясна партия ГЕРБ е за частния бизнес, а "спасението" от него и това да бъде държан в рамките на правилата са силните и независими регулатори. И обяви как и КЕВР, и КНФ, ДАНС ще проверят самата сделка.
После пак се върна на идеята на БСП за национализация на ЧЕЗ
"Ако ще изкупуваме – що не изкупим и “Нефтохим”, и банките, ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове? Това мога да им предложа - да национализираме всичко!"
2013 г,
Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
-
ramborambo
- Контакти:
- metodito
- Контакти:
Re: /анкета/Левски: Всичко около клуба
olimpi написа:Това на ВБ с бандюгите на СЗ е некво театро. Не ми се вярва неглупав човек като ВБ, отделно с толкова връзки, позннаства и пари да е опрял до шепа лумпени, за да си спасява част от бизнеса (не вярвам да няма адвокати и други начини).
По-скоро е демонстрация или може би начин (като му вземат лотарията) да излезе от Левски.
Цялата работа много смърди.
Това ми се струва много вероятно.
Иначе, както винаги, когато нещо се случва на повърхността, погледнете какво тече на фона му. Вотът няма да мине: каза го Доган-паша. Та нещо друго ще да е... Още септември-ноември някой тук писа как след Нова година се задават сътресения в "Левски".
Michael_Buble написа:PS: Бъдете и сигурни, че службите вече са помислили да има тяхна слушалка в залата.
Жалко само, че ще бъдат защитавани интереси различни от изконните за Левски и българския народ. Аз, персонално, съм ЗА национализирането на лотариите(стига това да не е елегантен маньовър за преразпределяне на бизнес сектора).
Аз съм и ЗА национализирането и на много други сектори, както в една Франция в сърцето на Европа, където държавата е мажоритарен акционер в най-важните отрасли като енергетика, металургия и други. Ама кога ще го видим тук това? Тогава няма да има нито Домусчиевци, нито Ганчевци, нито Черепи. И клубовете няма да са акционерни дружества(което е една уникална глупост), заложници в ръцете и настроението на непостоянни в намеренията си олигарси. Ще си бъдат спортни и финансирани поне 50% от общините. Докато спорта не се превърне генерално в държавна политика и с активно участие на държавата, всичко е безмислено!
Имаш ли си и най-малката представа от управление на каквато ида е структура. И в момента БЕХ е практически монополист в енергетиката . Необходимо ли е да напомням каква роля имаше БЕХ във фалита на КТБ и при каква лихва холдинга депозираше средствата си в банката и при каква теглеше кредити -само за това в някои "по-нормални" от нас държави доста хора щяха да седнат на подсъдимата скамейка. И накрая какво се случи когато холдинга изтегли средствата си от банката. Държавата е доказала че не е добър собственик.
Отдавна съм писал,че най-доброто което може да се случи е ФК Левски да се самоиздържа.и да не бъде зависим от чичко паричко( името не е толкова важно).
Как си представяш една община да финансира един професионален спортен още по-малко футболен клуб?- примерно заплатата на един средно добър футболист в нашата ППЛ е от порядъка на 10 хил.лв , повече отколкото на министър председателя. Примерно бюджета на ФК Лудогорец е повече отколкото е целия бюджет на община Разград. Аз не мисля ,че има община в България ,която да може да си позволи да издържа за продължителен период от време професионален ФК от собствения си бюджет. Оставям настрана ,че в 90% от общините имат огромни дупки в бюджета и развитие на професионален спорт е на 1345678 място в списъка с приоритети им. Според теб ,кое по-важно за една община - здравеопазване, образование, сметопочистване, водоснабдяване , инфраструктура и т.н. от една страна или професионален спорт от друга?
И още нещо какво се случва ако в общината има няколко клуба?
Не бъркай масовия спорт с професионалния спорт - това са две съвсем различни неща. Колко световноизвестни японски спортисти знаеш?- не са много . Но ако сутрин или привечер се разходиш в някой парк няма да можеш да се разминеш от спортуващи. само в световния център на джудото Кодокан по японски данни( съмнявам се доколко са верни) на година тренират почти 2 млн
За споменавания от теб честен политик ЖВ, който излезе от политиката по беден отколкото влезе- да така е . Познавам го още от времето когато беше в юношеския национален отбор по фехтовка. Съжалявам че трябва да го напиша но по-голям провал от неговото управление едва ли е възможен и това че е чеатен не го прави по-малко некадърен. Аз лично нямам нищо против ако през мандата на един политик, той е забогатял 1000 пъти, а електората 2 пъти. Докато при ЖВ- се случи обратното - електората реално обедня 10 пъти. Точно при неговото управление се развиваха и добиха популярност т.н. трибуквени групировки -ВИС, СИК, ТИМ и т.н. . Ако го няма неговото управление то в момента нямаше и да съществуват цитираните от теб олигарси.
-
ramborambo
- Контакти:
Много слаба контра от черепа
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.
- ralka_levskarka
- Контакти:
Warped написа:Много слаба контра от черепа
Жалко е как повечето интернет нинджи си мислят, че всичко се прави, щото ги е страх от Левски
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]
- metodito
- Контакти:
ralka_levskarka написа:Warped написа:Много слаба контра от черепа
Жалко е как повечето интернет нинджи си мислят, че всичко се прави, щото ги е страх от ЛевскивАй, вАй.
А ти наистина ли мислиш, че БоШков е "собственик" на "Левски"?
- ralka_levskarka
- Контакти:
metodito написа:ralka_levskarka написа:Warped написа:Много слаба контра от черепа
Жалко е как повечето интернет нинджи си мислят, че всичко се прави, щото ги е страх от ЛевскивАй, вАй.
А ти наистина ли мислиш, че БоШков е "собственик" на "Левски"?
Ми не, ама какво значение има аз какво мисля?
Примерно - от една страна ББ е намесен, от друга - 2021 няма ли избори за президент? За чий му е да се меси по този начин? Не казвам, че той ще се кандидатира, ама ще има кандидат от ГЕРБ.
Друго - каква е истинската цел на Божков, че опира до феновете? Толкова ли няма към кого друг да се обърне?
Има ли гаранция, че след 5 месеца няма да ни каже чао?
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]
- Странджата
- Контакти:
Аз мисля, че Божков много добре разбира, че има нужда от обществена подкрепа. Една такава възможност е да се покаже как Левски успява под неговото крило. А Левски е социална кауза, това би било плюс за твърдението, че НЛ подкрепя спорта ( в края на краищата футболът е "народна любов" в която се къпят неговите "благодетели". Срещата според мене е била, за да се стегнат редиците на феновете, да се обединят с усилията на клуба за по-зрими резултати, един от които - в най-близко време, е пълният стадион. Пълният стадион, а не протести, е козът на Божков. Страхът от фалит, образът на врага са все фактори, които макар и недоизречени, са контекстът, в който действа механизма на консолидиране на левскарите около клуба. Проблем е само тяхната идентичност, защото мнозина от нас не са левскари заради успехи и бащици, а по идейни убеждения, че Левски е идея - и то на Апостола - чист и свят клуб. Колкото и романтично и отнесено да звучи това, то е в подсъзнанието най-малко на повечето от нас. Ако клубът и собственикът искат да се легитимираме като велик клуб с пълни трибуни и перспективна програма (която мисля, че ще е предмет на обща декларация между клуб и привърженици), трябва да даде ясни знаци, че уродливи и видими прояви са прекратени и че на Герена има нов дух и нова многобройна публика. Аз мисля, че подобен план се реализира. Всичко, което става по форуми и медии, е част от соченето на врага, а оповестеното след втората среща ще трябва да е като мехлем за левскарското сърце, за да се преизпълни с благодарност (и всеотдайност) към бащицата .Онова, от което се страхуваме - Левски да е заложник на икономически и политически интереси, тече под повърхността на този процес, за който пиша ....