Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

SANSIRO7
Контакти:

Re: /анкета/Левски: Всичко около клуба

Мнениеот SANSIRO7 » 14 яну 2020 09:58

"Такива като НС е имало в Левски още поне десетима - той дори не е от класата на Байко.'
Това може да го каже само човек, който или не е гледал Сираков или го мрази по някакви си негови неясни причини. Има едни филми от 90-те 'Сини шампиони'. Айде погледай малко и пак пиши. Мача с Рейнджърс, мачовете с чорбата /особено от два на нула до три на два с Гетов/, един мач с Ботев дето я пое в центъра, м/у двама и им дръпна с десет метра за да я вкара. Мога да напиша много неща за Сираков, ако той не е легенда то не знам кой от тия дето съм гледал след 80-та година е..

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 14 яну 2020 14:49

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NPSN9h2scHk[/youtube]
Райнов изостава :mrgreen: А Жиката не изглеждаше толкова уморен като другите :mrgreen:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 14 яну 2020 15:38

Стефан Стоянов написа:Левски привлече Симеон Славчев и Стайн Спиeрингс и конкуренцията в средата на терена стана значителна. Тимът от „Герена“ пробва да привлече и чешки национал, което подсказва, че идеята да бъде взет още един полузащитник не им е чужда. Надпреварата за титулярните позиции се очертава жестока.

Петър Хубчев играе с трима вътрешни полузащитници, а към днешна дата има 7. След сделките със Славчев и Спиeрингс става ясно, че Асен Чандъров трудно ще може да бъде полезен и логично се завърна в Септември. В момента налични са двамата нови, Хали Тиам, Мартин Райнов, Фелипе Нашименто, Франко Мазурек и младежкият национал Илия Юруков. Като нямаш достатъчно е проблем, но като има количество също не е лесно.

Тънкият момент е, че трима от въпросните футболисти имат договори до лятото /Тиам, Райнов и Нашименто. Първите двама със сигурност са получили предложения от клуба, защото все пак бяха твърди титуляри през първата част от сезона. Без Тиам и Райнов Левски рядко излизаше на терена. Ситуацията е деликатна. Това важи в най-голяма степен за Тиам, който най-добре балансираше играта на отбора. Футболист особено ценен във фаза защита.

Очертава се много важна подготовка за играчите от тази линия, защото има три места и седем кандидати. От една страна това е отлична нови за Хубчев, тъй като играчите в тази зона на терена често получават картони, а сезонът се очертава изключително напечен.

На хартия най-твърд титуляр изглежда Стайн Спиерингс. Нов футболист, който е купен от холандския елит за прилични средства. 23-годишен в добра форма от края на 2019 година. Другите две позиции остават доста неясни. Ако Тиам подпише нов договор, е трудно да си представим, че ще бъде на пейката. Славчев е български национал и едва ли ще се предаде лесно. Така, че тези тримата изглеждат фаворити за титулярните места.

Представете си, ако Левски успее да привлече още един полузащитник от нивото на изпуснатия чех? Тогава „сините“ ще принудят своите халфове да играят „на живот и смърт“. Ако е истина, че конкуренцията ражда качеството, „сините“ могат да са доволни от създалата се ситуация. Много е важно Хубчев да покаже изкуство в менажирането на играчите от средата на терена. Ключово е всички да бъдат щастливи, мотивирани и готови за саможертва в името на тима. Сезонът е дълъг, има мачове, има наказания, има предизвикателства, а клубът за първи път от много време изглежда наистина амбициран.

Петър Хубчев вече има избор. Негова задача е да нареди пъзела. Подготовката със сигурност ще има определяща роля.
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 14 яну 2020 16:18

Не знам дали е оправдано да мислим, че това момче от Нидерландия като с магическа пръчка ще промени играта ни. То още не е стъпвало по българските терени, а те не са твърде благосклонни към играчи, които са дошли в Левски, за да бъдат забелязани. Дано аклиматизацията бъде бърза и успешна и високите ни очаквания да не попречат на нейното нормално протичане.
Колкото до чеха - той няма нужда да бъде забелязан, за да взема добри пари. А и краят на кариерата му надзърта и едва ли някой ще заложи на него за повече от сезон. Контрактът му е за до края на сезона. После може да се върне, може и да бъде купен, но така или иначе се надява (както и отборът му), на по-добра оферта ...

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 14 яну 2020 16:22

а клубът за първи път от много време изглежда наистина амбициран

Това е глупост.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 14 яну 2020 18:24

И що да не изглежда амбициран да изглежда по-нормален от преди. Или все още не се вижда никаква разлика? Ако това е така според тебе, не значи, че ако друг го вижда иначе, това е глупост. Рисковано е да бъдеш съдник над другите ....

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 14 яну 2020 19:17

SANSIRO7 написа:"Такива като НС е имало в Левски още поне десетима - той дори не е от класата на Байко.'
Това може да го каже само човек, който или не е гледал Сираков или го мрази по някакви си негови неясни причини. Има едни филми от 90-те 'Сини шампиони'. Айде погледай малко и пак пиши. Мача с Рейнджърс, мачовете с чорбата /особено от два на нула до три на два с Гетов/, един мач с Ботев дето я пое в центъра, м/у двама и им дръпна с десет метра за да я вкара. Мога да напиша много неща за Сираков, ако той не е легенда то не знам кой от тия дето съм гледал след 80-та година е..

НС съм го гледал на всичките му мачове в София (до 1997 г. почти нямам пропуснат мач на Левски в София от началото на 70-те) и преди да отиде в Сарагоса и след това. Не може да стъпи на малкия пръст на Байко. На нивото на Мишо Вълчев, Й. Йорданов, А. Станков, Г. Цветков, П. Михтарски е. Имаше огромния късмет да играе с Емо Спасов, Ламята, Гиби, Кайзера, Пл. Гетов, И. Илиев, Боримиров.
Какво направи на мача с Рейнджърс? Ако не беше тупалката на Кайзера оттичахме. На обръщалката с прасетата, играчът-отбор беше Гетов, НС имаше само поддържаща роля. Разбира се има също велики моменти във футболната си кариера (например двата мача с ЦСКА-то през 1994г.), но според мен те не са достатъчни да го наречем легенда. Един от много големите играчи на Левски да, но легенда - не.
P.S. И нямам никакво лично отношение към Сираков, въпреки, че бях и на мача, в който си показа задника на пубиката: https://pik.bg/300-%D0%BB%D0%B2-%D0%B3% ... 51720.html
Последна промяна от Der Schmarotzer на 14 яну 2020 19:32, променено общо 3 пъти.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 14 яну 2020 19:25

rane написа:
Der Schmarotzer написа:Разбира се, че всичко опира до критериите, когато са занижени се появяват много лИгенди. Легенда трябва да е футболист, който е сам на върха, като него да няма друг.
Ти пишеш за отбора на Левски, когато за първи път става шампион, но не си ги гледал, а всичко се гради на основата на писания в пресата, но тя е нож с две остриета. Виж ги същите тези играчи - станали шампиони 1933 г., и гръбнак на отбора спечелил балканската купа 1932 г., какво правят на 21.05.1933 г. срещу Испания. Що се отнася до тези, които си изброил от новия век, моето скромно мнение, е че до легенди, никой от тях не е дорасъл - още повече Топчо и Иванков. Гонзо беше велик футболист, "кървавият гол" ще остане в история и ще се помни вечно, както ще се помни и последния му мач, в който цървулите само като го видяха, че излиза на терена, окафевиха гащите си, но легенда за мен не е. За НС въобще няма какво да говорим - голям футболист, но дотам. Такива като НС е имало в Левски още поне десетима - той дори не е от класата на Байко. Ако си гледал Миланов ще разбереш за какво говоря. Миланов, ако имаше тази подкрепа, на всички нива, която имаше НС през 90-те години, щеше да е на светлинни години пред НС. Да си чул цял стадион да пее името на НС и то във времето на демокрация? Всъщност публиката наистина пееше и неговото име, но в друг контекст. Докато във времето, когато имаше забрани, ограничения и пр., в колко мачове сме пяли името на Миланов и то цялата публика, не само сектор Б (говортим за истинския сектор, а не за "секБтор")?
PS. А това е за ударите с глава: https://www.sportal.bg/news.php?news=819816, виж кой е вратарят и кои са защитниците при Гунди и да приключим с това спора. Като добавка - страхотен удар с глава е имал и Кукуша, но него не съм го гледал.
Ами за Капуй и Панчев, да, но за Ласков и дядо ми, и брат на баба ми са ми разправяли каква тупалка е имал, когато е стрелял с глава! А те, Бог да ги прости, си отидоха от този свят през 90-те и са гледали него, Гунди и Сираков. Та имаха база за сравнение ;) Отделно за Патрата са ми казвали, че Левски не е имал друг играч с толкова точни пасове, с умиление разправяха и за Теко Абаджиев и Костов.
Казваш, че легенда трябва да е футболист, който е сам на върха и като него да няма друг. Хм, колко ли са играчите на Левски, дето за 13 мача отбелязват 4 хеттрика, а в един бележат 5 гола? Не са много и тези дето имат коефициент 0.86 за брой мачове/отбелязани голове. Ако не бъркам само двама са с по-висок коефициент, като и двамата са от онова време.
По отношение на Иванков..ами спомни си сезон 2017/2018 колко изпуснати дузпи имахме и колко елементарни вратарски гола ни вкараха. Иванков би могъл да е решение и на двете, ако играеше разбира се.
Иначе по твоята логика, щом един привърженик не е гледал даден играч, значи автоматически този играч няма как да е легенда? Яка логика :lol:

А знаеш ли как публиката наричаше Иванков? Никнейма му беше Шаранков. Баламските голове, които са му вкарали не са по-малко от тези, които той е вкарал. Голямо предимство на Иванков е, че сектор Б застана зад него, въпреки някои от сакатите му изпълненията през първите години, защото той беше част от агитката преди да влезе в първия отбор.
Иванков си беше на нивото на Здравков, Попов, В. Делчев, С. Стайков и далеч зад Лафчис, Голямата Перука, П. Николов и Г. Петков.

SANSIRO7
Контакти:

Мнениеот SANSIRO7 » 14 яну 2020 19:26

Der Schmarotzer написа:
SANSIRO7 написа:"Такива като НС е имало в Левски още поне десетима - той дори не е от класата на Байко.'

НС съм го гледал на всичките му мачове в София (до 1997 г. почти нямам пропуснат мач на Левски в София от началото на 70-те) и преди да отиде в Сарагоса и след това. Не може да стъпи на малкия пръст на Байко. На нивото на Мишо Вълчев, Й. Йорданов, А. Станков, Г. Цветков, П. Михтарски е. Имаше огромния късмет да играе с Емо Спасов, Ламята, Гиби, Кайзера, Пл. Гетов, И. Илиев, Боримиров.
Какво направи на мача с Рейнджърс? Ако не беше тупалката на Кайзера оттичахме. На обръщалката с прасетата, играчът-отбор беше Гетов, НС имаше само поддържаща роля. Разбира се има също велики моменти във футболната си кариера, но според мен те не са достатъчни да го наречем легенда. Един от много големите играчи на Левски да, но легенда - не.
P.S. И нямам никакво лично отношение към Сираков, въпреки, че бях и на мача, в който си показа задника на пубиката: https://pik.bg/300-%D0%BB%D0%B2-%D0%B3% ... 51720.html

Значи с различни очи гледаме. За мен Левски от началото на 90-те играеше най-красивия и ефективен футбол, който съм гледал от български отбор за 38 години, а Сираков беше душата на тоя отбор. И мача с чорбата го изнесоха той и Пламен. Това което начрави при третия гол, не съм го виждал по нашите терени
Последна промяна от SANSIRO7 на 14 яну 2020 19:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 14 яну 2020 19:31

SANSIRO7 написа:
Der Schmarotzer написа:

Какво направи на мача с Рейнджърс? Ако не беше тупалката на Кайзера оттичахме. На обръщалката с прасетата, играчът-отбор беше Гетов, НС имаше само поддържаща роля. Разбира се има също велики моменти във футболната си кариера, но според мен те не са достатъчни да го наречем легенда. Един от много големите играчи на Левски да, но легенда - не.

Значи с различни очи гледаме.

Да, аз съм гледал всички, за които съм писал, а ти? Освен това критерият ми е наистина много по-различен от твоя. Не мога всеки, вкарал повечко голове, макар някои и много красиви, на онея дето вече ги няма, да го наричам легенда.

Върни се в “Левски”