Der Schmarotzer написа:Разбира се, че всичко опира до критериите, когато са занижени се появяват много лИгенди. Легенда трябва да е футболист, който е сам на върха, като него да няма друг.
Ти пишеш за отбора на Левски, когато за първи път става шампион, но не си ги гледал, а всичко се гради на основата на писания в пресата, но тя е нож с две остриета. Виж ги същите тези играчи - станали шампиони 1933 г., и гръбнак на отбора спечелил балканската купа 1932 г., какво правят на 21.05.1933 г. срещу Испания. Що се отнася до тези, които си изброил от новия век, моето скромно мнение, е че до легенди, никой от тях не е дорасъл - още повече Топчо и Иванков. Гонзо беше велик футболист, "кървавият гол" ще остане в история и ще се помни вечно, както ще се помни и последния му мач, в който цървулите само като го видяха, че излиза на терена, окафевиха гащите си, но легенда за мен не е. За НС въобще няма какво да говорим - голям футболист, но дотам. Такива като НС е имало в Левски още поне десетима - той дори не е от класата на Байко. Ако си гледал Миланов ще разбереш за какво говоря. Миланов, ако имаше тази подкрепа, на всички нива, която имаше НС през 90-те години, щеше да е на светлинни години пред НС. Да си чул цял стадион да пее името на НС и то във времето на демокрация? Всъщност публиката наистина пееше и неговото име, но в друг контекст. Докато във времето, когато имаше забрани, ограничения и пр., в колко мачове сме пяли името на Миланов и то цялата публика, не само сектор Б (говортим за истинския сектор, а не за "секБтор")?
PS. А това е за ударите с глава:
https://www.sportal.bg/news.php?news=819816, виж кой е вратарят и кои са защитниците при Гунди и да приключим с това спора. Като добавка - страхотен удар с глава е имал и Кукуша, но него не съм го гледал.
Ами за Капуй и Панчев, да, но за Ласков и дядо ми, и брат на баба ми са ми разправяли каква тупалка е имал, когато е стрелял с глава! А те, Бог да ги прости, си отидоха от този свят през 90-те и са гледали него, Гунди и Сираков. Та имаха база за сравнение

Отделно за Патрата са ми казвали, че Левски не е имал друг играч с толкова точни пасове, с умиление разправяха и за Теко Абаджиев и Костов.
Казваш, че легенда трябва да е футболист, който е сам на върха и като него да няма друг. Хм, колко ли са играчите на Левски, дето за 13 мача отбелязват 4 хеттрика, а в един бележат 5 гола? Не са много и тези дето имат коефициент 0.86 за брой мачове/отбелязани голове. Ако не бъркам само двама са с по-висок коефициент, като и двамата са от онова време.
По отношение на Иванков..ами спомни си сезон 2017/2018 колко изпуснати дузпи имахме и колко елементарни вратарски гола ни вкараха. Иванков би могъл да е решение и на двете, ако играеше разбира се.
Иначе по твоята логика, щом един привърженик не е гледал даден играч, значи автоматически този играч няма как да е легенда? Яка логика