metodito написа:gihuelo написа:Dust написа:peliforewer написа:Dust написа:От всички комунистически отрочета на балканите само фалиралия ЦСКА остана без ШЛ, смятай колко зле сме били още тогава.
В близките 20 години български отбор полуфинал за който и да е турнир НЯМА да помирише.
Този коментар ти е в Топ 3 на най-глупавите ти коментари.
Благодаря, че го прочете.
То не само е глупаво ами е много глупаво![]()
1. По време на социализма само едно комунистическо отроче има КЕШ -Стяуа
2. Цървена Звезда взе кеш 2 години след рухването на комунизма![]()
По принцип само тези две отрочета имат КЕШ![]()
Баш отрочетата от Русия и Украйна също нямат КЕШ.
Две купи на УЕФА - Динамо Киев.
90-те са продължение на 80-те. А тогава у нас имаше много добра вътрешна скаутинг система, мъжете са мъже, а не ревльовци (па и смееш ли срещу Партията да ревеш) и няма толкова изкушения. И да не забравяме масовия спорт за подрастващите. Масов спорт не означава навсякъде да се направят футболни площадки с осветление, а можеш в града си да се занимаваш с всякакви видове спорт и те обучават специалисти по този спорт. Но тогава няма такава софиянизация на България. Сега няма как да задържиш един лекоатлет в Търново да учи деца. Примерно. Много ясно, че ако учи деца ще отиде в София и ще му плащат тройно.
Той говори за КЕШ.
И не съм много съгласен с теб че 90-те са продължение на 80-те. Веднага след 10 ноември 1989 година , всички добри футболисти напуснаха България и отидоха за пари на запад. Вероятно това е и една от причината за успеха в САЩ , защото почти всички играеха на запад и то в много добри отбори.
Не съм сигурен че ако играеха всички в България щеше да стане нещо .
Разбира се че имахме страшен късмет , но то без късмет за къде ? Все едно 4-те дузпи на Дукадам не са късмет .
През 89-90 (един от най-силните отбори на ЦСКА) в западна Европа отидоха да играят Костадинов, Стоичков, Пенев, Лъчо Танев, Трифон Иванов, Пламен Гетов и т.н ! Мисля че и Джеки малко по-рано отиде във Франция.
Как ти звучи този отбор? А забравих и десен бек - Безински и той тогава дръпна за чужбина.
Ето ти един примерен състав от следващия сезон
Т. Стоянов, Ем. Димитров, Д. Младенов, Видов, Начов, Уруков, А. Димитров, В. Павлов, Марашлиев,Г. Георгиев, Редин
Има разлика нали?
При вас беше същото.