tiamat написа:Kris_men2000 написа:tiamat написа:comorad написа:Betchualeng Arnaikem написа:Altarf написа:Спор няма, че всеки запален левскар ще ги плати. Но колко са тези запалени левскари? Боримиров прави фенски сметки, че има 1 милион левскари. Да, ако питаш случайни хора по улицата, сигурно голяма част от тях ще кажат, че са от Левски. Обаче много от тях не се интересуват изобщо от футбол, не са и стъпвали на мач през живота си. 1 милион души в България няма общо, които да се интересуват активно от футбол, какво остава - от българското първенство и от конкретен отбор, бил той и Левски.
Един стадион хора, не повече. За ЦСКА същата работа.
Абе за ЦСКА не бяха ли точно 30 лева минималния пакет акции? Колко дадоха кинти, между 5 и 6000?
Що ли не съм убеден, че левскарите ще са много повече? Ама от мен да мине, да угодя на Крис ще приема, че ще сме пет пъти повече. Ба, тия пари нема да стигнат и милион. За някакви разходи по терените на лапетата, нещо за поддържката на Герена и т.н. може и да стигнат. Ама за самоиздръжка на клуба - точно на куково лято.
А защо да не са 30 лева. Това даже няма 60 стотинки на седмица. Реално погледнато може. А писах и в другата тема, тук в моя офис сме двама ЛЕВСКАРИ, и двамцата сме готови и по 1000 лева или $ на година да дадем, но да знам за какво отиват. Казах ако от всички нас се изисква да се издържа школата защо да не дадем пари. Но не и после да стават глупости в школата, да играе детето на една "легенда" или на мастит бизнесмен за сметка на кадърни деца. Да има кадри от тази школа в първия отбор, ама не да носят вода на разни "звезди" да са на терена от първата минута.
Хрумна ми нещо по темата. В Америка, където живея, има едно нещо наречено gift registry или нещо подобно. Да речем някой прави сватба, отваря си такова нещо онлайн и пише какви подаръци иска. И всеки купува според каквото може и иска. Сигурно го има и по Европа. Може например от клуба да направят един такъв списък онлайн с неща които трябват, и хора като теб да речем, дето имат кеш пара така, да си изберат там каквото им харесва и да го платят. Така всеки може да даде колкото може и иска, а също така за каквото сметне, че има смисъл.[
Идеално.В този онлайн списък ще има точно една стока ПАРИ.И няма левскарите да се чудят какво да купят а директно ще внасят парите по сметката.Но има едно условие да става лесно и бързо без да висиш по опашки и банки а на пост терминали.Когато ти е кеф отиваш и внасяш по сметката.Така на месец може да внесеш много повече пари от тези 12 лв.
Може и стока "пари" да има. Но идеята е, когато стоката е нещо специфично, купуването и дава по-голямо удовлетворение на купуващия, оттам и повече, и по-доволни, купуващи. Проста психология.
Добри идеи. Дали подобна ще сработи в "Левски"? Аз лично изразявам съмнение. Не само заради размера 12лв., 30лв., 5лв... Не само защото при ЦСКА "мероприятието" се провали. Някои обвиняват привържениците, че не са истински, тъй като желаят само победи, а не помагат в трудни моменти. В разсъжденията не се обръща внимание на един основен риск. Рискът събраните пари да заминат в незнайна за събралите ги посока. Управляващите в България не обичат да дават отчет за работата и разходите си. А управляваният материал не харесва да го лъжат. Особено с пари. Особено по брутален, безскрупулен начин. Нормално. Неприятно и обидно е.