Направили ви впечатление между другото при обявяването за промяната на премирането нещо? Ако това са договорени черно на бяло с подпис и печат, ала-бала, кинти, футболистите дават "Левски" на УЕФА и оттам на пързалката. Но явно това са обещани устно пари. Баси!
Що се отнася до стратегията и кинтите... Билетите са скромно перо в сравнение с евротурнирите и тв правата от тях, плюс билетите, където на стадиона по-малко от 20 000 надали ще има. Тук обаче идва въпроса за стратегията, а такава през новия век почти няма - с изключение на периода на Мъри - но не и на Наско. Купуваме чернилки и легионери на кило, футболисти, които независимо добри ли са или не, те са тук за малко. Българите, както казах и преди, като дойдат в "Левски" не виждат идването си, като поредна спирка от ветровитата им кариера (защото знаем, че поне на Герена точно такива идват в голямата си част - футболисти сменили пет отбора за четири години. Защо ли?), а като израстване и сори за високопарието... чест. Те поне в началото не мислят за трансфер. Искат да се докажат. Негрото има запазено място в титулярния състав, ако ще е и да не може да си спре топката, като Тунде или Слори/Китимбала/Диаби/Перез, etc. Затова аз смятам, че трябва да се погледне към нашия пазар и ако е добър, но искат трансферна цена да се плати. "Ма те много искат", и в същото време се изръсват за някакво негро. Костадинов и Пиргов съм убеден, че искат да играят за "Левски". За Нар и Деса не съм. И искат да са добри. И са. Добавяме две юношки и двама легионери с морала (това е много важно) и качествата на Роман и Бедоя и формулата е готова. Но това трябва да е стратегия, на която да се залага. И на скамейката не да имаме скъпоплатени лигльовци, където не им се стои в София, като Деса, а българи, които горят от желание да се включат. Мицански е българин, но е изключение от правилото, доказващо валидността му. Лигльо. Че и деветка му дали. lol!
Аз съм против модела на Лудогорец и Олимпиакос и съм за този на Спарта Прага. Имат по двама, най-много трима (рядко) чужденци в титулярния си състав. Всичкото друго чех. А последните години се представят много добре в Лига Европа. Няма да я спечелят. Но печелят със сигурност добри кинти и състава им не е много бутан. Като единици, да са добри, да са добри колко да са добри (е, Дочкал и Лафата са си добри). Като колектив са добри явно. Но това е, че не са някакъв половин отбор с титуляри чужденци и едва ли получават чак пък толкова големи заплати. Сравнено със стандарта в Чехия, да речем. Тук разликата е голяма.
Transfermarkt ги оценява на 29 мил. срещу нашите 9.40, но... те играят в евротурнирите и имат чешки национали все пак... Чехия не се бори с Бурунди за по-предно класиране като нас.
http://www.transfermarkt.de/ac-sparta-p ... verein/197