ДЮШ-Левски!!!!!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

honda
Контакти:

Re: Школата на "сините" сред 20-те най-продуктивни в Европа

Мнениеот honda » 22 яну 2014 18:42

PFC Litex написа:
727150 написа:Божидар Краев от Левски заминава за Италия .http://viasport.bg/new/10075/%D0%91%D0% ... D1%8F.html

Това не са добри новини за отбора.
Добра новина е юноша да го направиш футболист и като стане на 21 години да вземеш 3-4 милиона евро за него.
С Вутов е същата работа. Вместо момчето да направи 100 мача за първи отбор на Левски, той ще рита сега по селските групи в Италия, а и след 100 мача за Левски цената му няма да е 600К, а ще е поне 2,5 милиона.

Това,което си написал е идеалния вариант,за съжаления в реалния живот идеалния вариант много рядко се реализира. Тук няма да коментирам колко български футболисти са продадени за по 3-4 милиона евро на по 21 години, май не са много, а ;) или по-точно не се сещам за такъв. Оставям настрана въпроса и че на 21 години въпросния футболист може и да си тръгне и без никаква трансферна сума, понеже е много вероятно първия професионален договор,който е бил подписан когато играча е бил на 18 години след 3 години да изтича(вече отпадна изискването първия професионален договор да бъде с продължителност 5 години).
Интересно колко мача си гледал от тези наречени от теб "селски групи" на Италия,аз съм гледал чат-пат мачове от тях и мога да ти кажа ,че в т.н. Примавера играят млади момчета от цял свят , доста от които са закупени по за няколко милиона евро и общо взето всеки мач се гледа от мениджъри и скаути на отбори не само от Италия. Да се сравняват качествата на специалистите които работят с младите футболисти в Италия и България е меко казано несериозно. Отделно мениджърите в Италия и тези които се подвизават у нас нямат нищо общо. Както казваш ,че ако примерно Вутов беше останал в Левски на 21 години цената му щеще да бъде поне 2,5 млн евро- възможно е,но при същите качества в Удинезе цената му ще бъде поне двойно. Просто и марката продава . Повярвай ми 10-15 мача в Серия А на 18-19 години вдигат цената на един футболист много повече отколкото званието "най-добър футболист на А група". Неслучайно В.Божинов на 19 години след има няма 20 мача като титуляр в Серия А беше продаден за 13 млн евро ,а за колко беше продаден Г.Миланов? Отделно тук е и ролята на мениджърите ,както и на репутацията на футболистите от нашето първество. Ако Г.Миланов примерно беше продаден от някой от грандовете на бивша Югославия щеще да струва поне двойно, а ако беше някой италиански клуб още повече.
Определено за самия футболист( а и за целия български футбол) е много по-добре да опитва да се наложи в конкуренцията на елитните италиански отбори(нещо което няма да е никак лесно) отколкото да бъде налаган в някой от т.н. български грандове. Неслучайно в младежкия ни национален отбор най-добрите са Ал.Колев и Ед.Йорданов ,който за мен са класа над прехвалените ни млади звезди. Тук оставям настрана въпроса ,че Левски запазва и процент от следващ трансфер ,както бонусти ,ако въпросния футболист се наложи в първия отбор. Така че накрая може да се окаже ,че даже и за клуба е по-добре да продаде по-рано и да получи процент от следващ трансфер ,отколкото да се мъчи да продава сам. Отделно тук има и нещо друго и Вутов и Краев играят на позиции ,на които много трудно могат да се наложат в отбори борещи се за титлата. В цялата история на българския футбол не се сещам за случай ,когато някои от така наречените грандове са наложили юноша играещ на позицията плеймейкър. Обикновено момчета играещи на тази позиция най-добре се налагат в отбори ,които на практика не се борят за нищо.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 22 яну 2014 18:42

Класацията не е нищо особено и не е никакъв критерии. Незнам дали някой изобщо вникна какво е изследването. Не става дума за трансфери на запад за милиони евро нито само за западни отбори. Изследването е колко юноши на Левски са записали минути в А групите по Европа, като се брой и някой дървар, който е влезнал примерно 2 минути за Пирин Гоце Делчев или Любимец. Както и ако е играл за последния в Беларус примерно или Словения. Нека дадат списък на тия 37 човека да ги видим що за хора са. На първо време тоя Борислав Цонев изобщо не го знам що за играч е( а и той се брои).

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 22 яну 2014 18:56

galin56 написа:Класацията не е нищо особено и не е никакъв критериИ. Незнам дали някой изобщо вникна какво е изследването. Не става дума за трансфери на запад за милиони евро нито само за западни отбори. Изследването е колко юноши на Левски са записали минути в А групите по Европа, като се брой и някой дървар, който е влезнал примерно 2 минути за Пирин Гоце Делчев или Любимец. Както и ако е играл за последния в Беларус примерно или Словения. Нека дадат списък на тия 37 човека да ги видим що за хора са. На първо време тоя Борислав Цонев изобщо не го знам що за играч е( а и той се брои).

Класацията е такава, каквато е. Тя е от направена от международна организация и е подплатена с факти, имена и числа. Това, че ти не знаеш нищо за Борислав Цонев (примерно), си е твой проблем - никой не е съвършен. Иначе всеки има право на мнение... 8-)
П.П. И малко история към темата: В разширения състав на националния отбор през 1994 г. в САЩ има четирима юноши на "Левски" - Боби Михайлов, Наско Сираков, Ники Илиев и Велко Йотов. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
bold
Контакти:

Мнениеот bold » 22 яну 2014 18:59

galin56 написа:Класацията не е нищо особено и не е никакъв критерии. Незнам дали някой изобщо вникна какво е изследването. Не става дума за трансфери на запад за милиони евро нито само за западни отбори. Изследването е колко юноши на Левски са записали минути в А групите по Европа, като се брой и някой дървар, който е влезнал примерно 2 минути за Пирин Гоце Делчев или Любимец. Както и ако е играл за последния в Беларус примерно или Словения. Нека дадат списък на тия 37 човека да ги видим що за хора са. На първо време тоя Борислав Цонев изобщо не го знам що за играч е( а и той се брои).

добре де като е толкова лесно да си в тази класация, защо другите български отбори ги няма в нея?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 22 яну 2014 19:01

galin56 написа:Класацията не е нищо особено и не е никакъв критерии. Незнам дали някой изобщо вникна какво е изследването. Не става дума за трансфери на запад за милиони евро нито само за западни отбори. Изследването е колко юноши на Левски са записали минути в А групите по Европа, като се брой и някой дървар, който е влезнал примерно 2 минути за Пирин Гоце Делчев или Любимец. Както и ако е играл за последния в Беларус примерно или Словения. Нека дадат списък на тия 37 човека да ги видим що за хора са. На първо време тоя Борислав Цонев изобщо не го знам що за играч е( а и той се брои).

Ама някои други школи явно не могат да изкарат и дървари, които да запишат 2 минути за Гоце Делчев или Любимец.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 22 яну 2014 19:05

Red Warrior написа:А бе някой може ли да ми каже поне един син юноша, който е направил име в Европа? :? Аз мога да дам поне два примера за червени юноши, които са - Любо Пенев и Емил Костадионов. Единия голмайстор на Примера дивисион, шампион и носител на Купата на Испания. Капитан във всичките отбори, в които е играл. Член на Клуб 100 в Испания на футболистите вкарали над 100 гола в Примера. Вкарал 3 хеттрика на Реал Мадрид с 3 различни отбора. Втория юноша е шампион и носител на Купата на Португалия с Порто. Носител на Купата на УЕФА с Байерн Мюнхен, като вкарва гол на финала. Дайте един син юноша с успехи по-големи от титуляр в Турция и резерва в Рен. :oops:

Чакай да направят изследване за юношите, които са направили име в Европа, тая тема се отнася за друго. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 22 яну 2014 20:23

Tommi написа:

Ама някои други школи явно не могат да изкарат и дървари, които да запишат 2 минути за Гоце Делчев или Любимец.

Не, просто в силните отбори юношите им не искат да играят в Любимец. Най-често юноши на Ман Юн, Реал, Барса, Арсенал, Байерн повечето им юноши след това намират реализация в долните дивизии на страната, защото да намерят място във първа дивизия е много трудно. Примерно в Премиършип англичани, които са титуляри за отборите си са не повече от 20-30 играча, всичко друго чужденец.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 22 яну 2014 20:27

Captain Stottlemeyer написа:
galin56 написа:Класацията не е нищо особено и не е никакъв критерий. Незнам дали някой изобщо вникна какво е изследването. Не става дума за трансфери на запад за милиони евро нито само за западни отбори. Изследването е колко юноши на Левски са записали минути в А групите по Европа, като се брой и някой дървар, който е влезнал примерно 2 минути за Пирин Гоце Делчев или Любимец. Както и ако е играл за последния в Беларус примерно или Словения. Нека дадат списък на тия 37 човека да ги видим що за хора са. На първо време тоя Борислав Цонев изобщо не го знам що за играч е( а и той се брои).

Класацията е такава, каквато е. Тя е от направена от международна организация и е подплатена с факти, имена и числа. Това, че ти не знаеш нищо за Борислав Цонев (примерно), си е твой проблем - никой не е съвършен. Иначе всеки има право на мнение... 8-)
П.П. И малко история към темата: В разширения състав на националния отбор през 1994 г. в САЩ има четирима юноши на "Левски" - Боби Михайлов, Наско Сираков, Ники Илиев и Велко Йотов. :)

Е точно де, и аз това казвам. Подкрепена е с имена, които играят в Любимец и Пирин Гоце Делчев. Като е толкова продуктивна що не кажат колко пари са спечелили от школата за 2013г.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 22 яну 2014 20:54

galin56 написа:
Tommi написа:

Не, просто в силните отбори юношите им не искат да играят в Любимец. Най-често юноши на Ман Юн, Реал, Барса, Арсенал, Байерн повечето им юноши след това намират реализация в долните дивизии на страната, защото да намерят място във първа дивизия е много трудно. Примерно в Премиършип англичани, които са титуляри за отборите си са не повече от 20-30 играча, всичко друго чужденец.

А като не искат в Любимец къде отиват, та ги няма в класацията?
Барса, която си споменал, е на трето място в класацията, така че тезатата с долните дивизии издиша. ;) Реал също е в класацията в Топ 10, а Арсенал и Байерн са в Топ 20. Отбори с доказано добри школи като Аякс, Партизан са на челните места. В тази класация само 1 отбор не е фактор в първенството си (хърватският Осиек), така че явно не е за пренебрегване.

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 23 яну 2014 08:32

Според проучването на Международния център по спортни науки (СИЕС), през 2013 г. 37 юноши на Левски са играли мачове за първите отбори на клубове от топ дивизиите в Европа, а други четирима са се състезавали за "сините". Това отрежда 17-о място на Левски, който изпреварва колоси като Порто, Арсенал и Байерн (Мюнхен). Манчестър Юнайтед пък изобщо не е в 20-ицата.
,,Топ дивизиите в Европа'' сред които е поставено и българското първенство.Интересно защо в класацията няма място Атлетик Билбао от Премиера в който отбор играят само баски.Или класацията е само за участници в ЕКТ.Просто питам.Някой запознат с тази интересна новина да ми обясни какво значи на 17 място сред най-продуктивните в Европа.Защото съм сигурен че някои холандски,германски,испански и италиански отбори вадят по-добри и по-класни юноши които играят в по-големи европейски отбори и са с повече от 4 в основният състав от собствената школа.

Върни се в “Левски”