gihuelo написа:Значи лично според мен задължително мача ни с ЧМ , трябваше да започне с минута мълчание !
Огромна грешка на нашите и ЧМ ! Не знам поради каква причина.
Това е моето лично мнение.
Само да ви питам нещо.
Направихте изкуственно погребение което мина през цяла София а ковчега с нашето име отгоре стоя през целия мач на пистата( господ тук отвърна бързо на подигравката и мнимия поп и момичето което шофираше катафалката напуснаха бързо този свят )
Тази сутрин се оказа че Хубчев има левкимия ! Половината от коментарите ви във социалните мрежи са в "така му се пада" или "с нашите пари да си купи лекарства"
Дали имате право да правите забележка за едноминутното мълчание?
Ами ето: самият този постинг е в стилистиката на фенската ценностна система, за която намеквате, понеже и той е предназначен да проповядва морал, без авторът му да може да въздейства за налагането на такъв в общността, която представлява.
Аз съм иначе съгласен донякъде с написаното, обаче е хубаво да се уточни, че едното, за което говорите, е жест (или липсата на такъв) от страна на футболния клуб, а другото: фенски изцепки, които - като всички прояви на тълпата, - са емоционални и стихийни. Не бива, първо, клубовете да са (в такива случаи поне) на нивото на ултрасите си, както и, второ, чисто психологически няма как от коментари в социалните мрежи да се вади извод що за хора са
дори авторите на самите публикации, хеле пък целите им общности (един пример: тези дни четох коментари във Фейсбук от типа "така им се пада на загиналите левскарчета, щом агитката им тръгна да бута паметника на Червената армия", но не вярвам, че в "живия живот" и изправен пред отворения гроб на 18-годишен човек, някой наистина би загърбил всичко човешко заради каузата на един паметник; във виртуалната среда обаче лесно се стига до крайности по същия механизъм, по който иначе чистите и неопетнени още деца проявяват жестокост, щом са в групичка, присмиваща се или проявяваща друг вид агресия към ония от тях, които по разни причини попадат "на прицела им" в социално отношение). Тъй че - да, смятам, че имахме право да правим забележка
на футболния клуб, понеже той най-малкото може да бъде адресат на такава, за разлика от аморфните фенски маси.
Пак в същия ред на мисли тези фаталистично-заклинателни съждения от типа "Господ прибра фена, който се прави на поп" са неуместни долу-горе колкото самата проява с "погребението" от 2016 г., дори само от една чисто християнска гледна точка, а също - защото процесите, в резултат на които подобни неща се случват, не са в нашия контрол, та да знаем, че утре "нашите" няма да се покажат в същата светлина. И отново: говорим за група футболни фенове, нали, а пък интелектът (по Пратчет) на тълпата е равен на корен квадратен от броя на хората, които я съставляват. Не е нужно да се драматизира толкова, макар и, разбира се, да е добре да се изтъква кое е морално и етично и кое - не. Дали е позволено да се шегуваме със смъртта не знам, обаче по-паметливите навярно помнят, че и на терена на "Армия"-та преди години беше изкопан мним гроб, а знаем добре и някои рефрени на "червения" сектор, посветени на Гунди... Просто не мисля обаче, че някой от изкопалите гроба
наистина иска да види конкретен човек в него, както и не смятам, че който и да било от пеещите за Величка Аспарухова би поддържал смисъла на песента си, ако е в някакъв реален разговор с нея самата, та чак да призовавам някакво Божие възмездие върху него или пък назидателно да посочвам нечия смърт като такова...