AN71 написа:Avanti_Ragazzi написа:Logical person написа:Avanti_Ragazzi написа:А някой може ли да ми обясни какво и защо общо има МВР с Герена, след като стадиона е открит през 1963 година! А Левски е обединен със Спартак през 1969, 6 години след построяването на стадиона? Стадиона е построен от ФК Левски , а не от обединеният отбор на ФК Левски-Спартак който е имал нещо общо с МВР и всеки който може да смята трябва да му е пределно ясно, че този стадион няма нищо реално общо с МВР!
Очевидно в момента стадиона и целия комплекс в който се съдържа е собственост на МВР. А кога, как и защо МВР го е придобило, ако ти се занимава, рови се да разбереш.
Ми ако искаш дай ми твоята къща или апартамент, ей така щото аз искам? Ше ми я дадеш ли?
Eеееееее ти пък какви въпроси задаваш на наследниците на АС-23 след като са ги растрелали и са им наследили имоти и отбор .![]()
![]()
Относно стадиона за който от Левски претендират, КОЙТО, ВИДИТЕ ЛИ, БИЛ ПPЕДИ ВРЕМЕ на мястото на сегашния национален?!?!?Ще Ви дам малко факти....
1.Подготвящият се терен до езерото „Ариана” (СГО го дава на Клуб „Футбол” още на 4 юни 1914 г.) за клубно игрище от Софийски „Атлетик клуб” в периода 1918 -1923 година е даден на СК Левски отново от СГО чак през април 1924 година.
2.СК Левски достроява игрището с помощта и на футболисти, деятели и техните семейства от ФК 13, АС 23, СК „Раковски”, СК „Славия”, СК „Шипка”, СК „Средец”, СК „Борислав” и СК „България „(Ив. Вазов), включително с дарения и продажба на лотарийни билети отпечатани за целта.
3.ОСК АС 23 (наследник на „Атлетик клуб”) и СК Левски подписват споразумение за парично обезщетение в едногодишен срок от страна на „сините” (тогава „червено-жълти”) за направените разходи по първоначалното строителство (1918-1923). То не е спазено и през 1926 г. е заведен съдебен иск от АС 23 пред Окръжен Софийски съд като е издаден изпълнителен лист за 1,8 млн. лв. срещу СК Левски. Тези задължения не са погасени никога, дори и до ден-днешен . Интересно, колко ли дължи ведно с лихвите от 1926 година Политически ФК „Левски” към днешна дата на ФК ЦСКА по този казус? Лев, два, 60 или 60 млн. лева? Ако се разрови, дали няма „да падне” лицензът и на ПФК Левски? Била минала всякаква давност? Казусът остава отворен и чака своя компетентен отговор.
4.Когато Цар Борис ІІІ през 1932 г. разбира за случая, той, силно раздразнен, се разпорежда СК Левски, любимия клуб на царския двор и най-вече на царския брат Княз Кирил, „никога да не получи нотариален акт за собственост за игрище „Левски”..."
Това е скандал звучно отекнал и широко обсъждан в ония години!!!! Може да се каже - това е началото на войната на войската с отбора на Левски...А относно това кой кого е разстрелвал е трудно да се каже,но има решение на съда който постановява че ЦСКА се явява правоприемник на АС 23 и никой не е атакувал това решение в съда.Колкото и да скачате,това е положението.Въпреки това решение на съда,никой от ръководството на ЦСКА не е тръгнал да търси облаги за клуба,а само това че бяхме единствения отбор който плащаше наем за стадиона и базите си е красноречив пример за отношението на всички управляващи към ЦСКА.