honda написа:bobonikolov написа:Хонда тук според мен не става въпрос за принуда а за разменна монета. Газпром получава възможност да не плаща такса транзит за газопровода в продължение на 30 години в замяна на това да поеме Левски. Аз лично съм далеч от мисълта, че чуждестранни инвеститори биха взели един български клуб ей така просто за кеф. Всичко е свързано с пари вярвай ми. И напълно допускам възможността ББ да е договорил участие на негови приближени фирми в България. Това мое мнение за нещата около Газпром се основава на факта, че самия Бойко Борисов излезе публично и каза, че Левски му е любимия отбор и че ще търси спонсори на отбора колкото може. Е ако такова нещо беше казано за ЦСКА ти дали нямаше да навържеш по същия начин нещата? За чужбина не знам как стоят нещата. Нито пък ме интересува. Може и да има и там задкулисни игри, но може и да няма. Аз лично съм 99% сигурен, че вече бившия премиер стои в основата Газпром да дойде в Левски. Както и да построи новия Ви стадион - нещо, което приветствам. Всички стадиони в България трябва да се реновират и да имаме европейски съоръжения.
Слагам край на офтопика тук и Ви желая скоро да имате нов стадион.
Бобо, малко си се пообъркал

. Иначе е пределно ясно ,че за Газпром всичко е бизнес, безкрайно далеч съм от мисълта ,че руснаците изведнъж са станали болни фенове на Левски и са решили да наливат пари в български футболен клуб. Просто стратегията на компанията е да заделя определени суми за спорт, култура, благотворителност, общественозначиними прояви и т.н. .Това за тях е част от рекламната им политика. Всяка една компания от ранга на Газпром заделя определени суми (на фона на бюджета на тези компании нищожно малки суми,но за сферите в които спонсорират са достатъчно сериозни) за създаване на благоприятен имидж в обществото. Честно казано ако беше на мястото на Газпром в кой български клуб би решил да инвестираш. За мен е като риторичен въпрос - реално в България 80% от феновете са фенове на Левски или ЦСКА ,като феновете на 2-та градна са приблизително по равно. Между Левски и ЦСКА, кой би избрал?- Кажи би ли избрал ЦСКА с постоянните проблеми между ръководство и фенове, постояните скандали(едва ли от Газпром имат желание да имат нещо общо с клуб в който признаха ,че напълно целенасочено са давали допинг на играчите си или с клуб който постоянно има проблеми с другите клубове поради неизплатени суми по трансфер) както и че за 20 в ЦСКА се изредиха 7 собственика и така и един не беше харесан от феновете. На другия полюс е Левски- общо взето успяват да потушават скандалите без много шум, до сега всички собственици и спонсори на Левски се ползват с уважението на феновете не без значение ,че от 15 години Левски има един и същ спонсор(който смени 3 собственика но всеки един от тях окачестви споснсорирането на ФК Левски като позитивно), докато за същия период в ЦСКА не успяха да се обвържат сериозно с нито един спонсор.
Умишлено съм ти посочил и други страни ,ще видиш и че там Газпром постъпват по точно същия начин. ББ по-скоро е искал Газпром да се обвърже с ЦСКА ,но руснаците са искали Левски, има и нещо друго много трудно в Русия някой може да си представи Газпром да спонсорира клуб с името ЦСКА, нека не заббравяме ,че московския ЦСКА е най-големия противник на фирмения отбор на Газпром Зенит.
Малко трудно ББ може да уговори и негови фирми и левски да бъдат обслужени от Газпром , просто в големия бизнес приказката "дай на мен, дай и на брат ми"

не върви. В една далавера за милиарди ФК Левски е прекалено ниска топка.
Съгласен съм с тебе,че организацията в ''Левски'' е много по-добра от тази в ЦСКА последните години(макар,че тази ваша организация доведе до един четвъртфинал и едно участие в ШЛ...хубаво,но вече в миналото)!
Другото,което си написал е това какво е искал ББ и какви са интересите на Газпром!Надали си наясно с интересите на ББ и на Газпром(както и аз),но си имаш право на мнение,така че няма лошо,както и моето,че ББ ви направи много голяма услуга!Надали в бизнеса има място за неща от сорта на ''как се казва ЦСКА''...не е много сериозно,поне според мен!
Факт за мнозина е,че ББ обслужва големия бизнес и ''големите връзки'',за сметка на средния и малкия,които позамряха!!Така че може да включим и моята теза като правилна,че ББ ви е помогнал,като даже той си го каза публично!
П.П.Не изключвам аз да греша и ти да си прав,както и обратното,разбира се!