Мнениеот honda » 24 дек 2019 17:28
Ще си позволя да изкажа моето мнение за селекцията до момента и за схемата на отбора.
С.Славчев- някога много го харесвах като играч. Той е от този тип халфове ,които харесвам - играе и в двете фази на играта , като също така вкарваше и доста голове. Нямам идея каква е формата му в момента и доколко ще ни бъде полезен. Качества определено им а, друг е въпроса колко време ще му трябва да влезне във форма.
Д.Лозев - направи ми много добро впечатление в мачовете на Арда ,които съм гледал. Ще бъде опция по десния фланг . Чисто статистически трансферите на футболисти от А група на повече от 23 години без да са направили нещо впечатляващо до този момент много рядко са успешни но поне вече имаме две опции за десния ни фланг.
Относно схемата на игра . Лично за мен ние нямаме играчите за схемата ,която се опитваме да играем. Нападателното ни трио Паулиньо -Робърта-Ст.Иванов вкара доста голове ,като в доста мачове Робърта и не игра . Но срещу сериозните отбори не създавахме особено много опасности. И тримата са относително бързи и имат добър контрол на топката и не лоши реализаторски способности. Проблема е ,че Стаси не е типично крило - несъмнено е откритието на полусезона (заедно с Робърта) ,но определено има доста какво да се желае като центриране и линейна бързина , като води топката я държи близко ,което го забавяНеслучайно при юношите играеше централен нападател или атакуващ халф ,но не и крило. Същото ,но в по-малка степен важи и за Паулиньо ,когато има ден няма защитник в нашето първенство ,който да го спре .
Робърта - приятната изненада има много качества , умее да бяга от защитниците ,но не е типичния ЦН , често играе прекалено далеч от вратата или от позиции от където много трудно може да вкара гол. През почти цялата си досегашна кариера е играл крило. И почти винаги атакува от външната страна и пуска топката от негово ляво ,често пуска топката дълга ,като типично крило.
Много често разхожда защитниците на другия отбор и отваря пространство фронтално пред вратата ,но никой от нашите не влиза в това пространство ( Мариани го правеше много удачно,но вече не е при нас).
Д.Алар - за мен опитите да се използва като таран са абсолютна глупост. В Австрия е играл доста успешно ,но като втори нападател в схема 4-4-2 , като играе зад тарана. На върха на атаката много меко казано не е ефективен. Иначе има безспорни реализаторски умения и умее да стреля без подготовка .
Между другото всичките ни офанзивни футболисти са със силен ляв крак, което примерно прави доста не много удачно едновременно на терена да бъдат двама от Робърта, Алар и Ст.Костов.
За мен може да се опита и доста по дефанзивната схема 4-4-2 при мачове като гости срещу сериозни отбори . Защото и Паулиньо и Ст.Иванов не помагат много в защита , като външни халфове може да се ползват и Д.Лозев и Насиру . Разбира се всички тези схеми са много условни.
За мен имаме нужда от ляв бек(разбира се) и офанзивен халф или по-точно халф ,които да играе и двете фази на играта. Супер би било да се намери и здрав , висок,мощен централен нападател нещо тип Г.Дембеле или Каранга( доколкото знам такъв тип играч въобще не се търси) . Аз лично си пожелавам да вземем от Берое Конте- едно типично много добро крило.
Много е важна подготовката да бъде направена така ,че да сме в оптимална форма за старта - в първите 2 седмици от пролетния дял имаме няколко мача ,които могат да осмислят (или обезмислят целия ни сезон).