За Левски, Истината, Свободата! 15:02 | 14:45 часа
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- modor
- Контакти:
Re: За Левски, Истината, Свободата! 15:02 | 14:45 часа
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qWEXmrT9rPw[/youtube]
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.
Станимир Стоилов.
Nilim написа:Captain Stottlemeyer написа:vlong написа:Мен дрешки и артикули не ме интересуват,затова ми е малко странно така да се подкрепя отборът финансово...
Разни хора - разни идеали...Аз имам 4 фланелки на "Левски" - една мачова (от миналия сезон), една тренировъчна и две за ежедневието, плюс шапка. При клубовете в т.н. "бели" държави продажбата на фен-артикули формира голяма част от печалбата (около 30 %); ако не греша при Manchester United, който се радва на огромна маса привърженици извън Острова (включително в Китай), този процент е около 50 (т.е. половината от печалбата)...
Хаха, ако човек иска да помогне не му трябват разните фен магазини. Даже билет не му трябва.
На стадиони съм ходил каквото ходил, ще е чудо да се случи отново, няма значение Левски ли ще играе, Реал ли националния ли. Дрехи и предмети, маркиращи конкретна симпатия пък не нося при абсолютно никакви обстоятелства, а да ми стоят дома.. може, ма що?
При това положение къв е проблема да ми дадат една дарителска сметка, пък натам аз си знам. Ако съм решил да дам някакви пари не държа на билетчето/картата, а също и на някаква тениска, която няма да облека. Може би щот не живея в съвсем бяла държва не настоявам за тия екстри, то ако даваш даваш, туйто.
И понеже едва ли съм единствения, пък и бая народ просто няма как да иде на мач да речем въобще не схващам какво има да се мисли толкова: сметка да направят пък ще се преброим после.
Дарителска сметка имаш ли идея как се прави? Айде прочети закона и ще ти светне що няма. Дали ще има след време не мога да ти кажа.
Nilim написа:TristaNNN написа:Nilim написа:TristaNNN написа:vlong написа:Значи няма нищо лошо да се купуват фен артикули,но по този начин по-малко пари отиват в клуба.
При нас ножът е в кокала,трябват ни спешно пари .Защо от твоите 100 лева само примерно 20 отидат вЛевски.
Дай ги всичките за отбора,а пък после като се стабилизираме вече може да се обърне и повече внимание на екстрите.
Това ми беше мисълта,всяка стотинка сега е важна.
Защото никой няма да даде 100 лева за Левски просто заради каузата, затова! И няма как да си купиш нещо от магазина и 100% процента от цената на артикула да влезе в клуба под формата на печалба или приход.
Докато ако за 100 лева си купи една хубава тениска, примерно, стимулът му да даде тези пари е съвсем друг, нищо, че само 20 ще отидат в клуба. По-добре 20 отколкото 0.
Хубаво бе, прав си, че повечето хора биха предпочели да получат нещо за тия пари. Ако ще да е една тениска. Ама какво да го еВа пречи ей така, за всеки случай да се даде възможност да дадат пари и тия, дето им е все тая дали ще имат лъскавата тениска?! Ей така, за проба да се направи. Колко и да капне, все файда.
Това не е устойчив модел, пичага, а би било единствено някаква временна еуфория...![]()
Както и да е, да дават там сметката и да гледаме как потичат милионите от привържениците към клуба.
Докато дори хора от клуба твърдят, че Левски е закъсал финансово временната еуфория е добре дошла. Дали ще донесе достатъчно пари поне сезона да се приключи или не не знам, но в тая несигурност е добре дошла. Преди да говорим за устойчив модел трябва да говорим за оцеляване сега, в момента и до края на сезона.
Между другото пълния стадион и налазването на феншопа ще е също временна еуфория. Но това прави ли ги според теб безмислени?
Истината е, че ако приноса на феновете е солиден (даже не говоря за достатъчен за издръжка) то трябва да е съчетание от всичко: билети, артикули, дарения.. не само 1-2 пера.
Никой не трябва да отхвърля една от опциите, която ще е достъпна в цялата държава, само защото очаква резултата от нея да е скромен. Просто защото Левски не е цъфнал и вързал та да може с лекота да подритва дребните пари.
Устойчив модел на развитие с 20, 30 или 50 лв. не става и няма как да стане. Работещият модел у територията е с "бащицата". Другият е доста сложен и времеемък за реализация. И не опира до 50 лв. а до формиране на един стабилен капитал от порядъка на 50-100 млн.. Отделно при настоящото законодателство няма как да се случи защото нито собственика или ръководството може сам да си продава телевизионните права, нито може да развърти някакъв по-сериозен бизнес със самата марка. Отделно и от талантите ти в школата не можеш да спечелиш кой знае какво защото при желание всеки може да ти отмъкне някой талант с мижаво компенсационно възнаграждение. Просто бг футбола така е конструиран, че освен да переш пари и да връткаш черно тото друго трудно можеш да направиш.
alexdb написа:Дарителска сметка имаш ли идея как се прави? Айде прочети закона и ще ти светне що няма. Дали ще има след време не мога да ти кажа.
Преди време имаше точно такава сметка за един баскетболен отбор (Балкан струва ми се). Колко са имали успех е друг въпрос, но го направиха. И ако този случай е от преди 12 години, то съвсем наскоро (2019) имаше подобен случай с открита сметка имаща за цел да събере пари за Дунав (Русе). Отново не коментирам реакциите на хората, а факта че това се случи, тоест беше възможно, сметката беше открита.
Изглежда има законен начин.
Та ако обичаш наистина обясни защо точно в случая в момента има нещо, което прави нецелесъобразно или невъзможно това да се случи.
Че колко много болни искат помощ,и предоставят сметки,те как го правят?
САМО ЛЕВСКИ!
Ще стане един месец, а реакция от клуба няма. Левски има ли структура? Засега знам, че имаме треньор, Павел Колев.
Къде е Управителният съвет? Само Колев се появи. Другите двама не са блокирани. Двама от блокираните са Надзорния съвет, като Попов е мажоритарния акционер. Божков официално никакъв не е, само бе привикан в началото на шампионата заедно с Кирил Домусчиев, ГГ при ББ и двамата главни прокурора и министъра. Първо отстреляха Боби от снимката.
Къде е Управителният съвет? Само Колев се появи. Другите двама не са блокирани. Двама от блокираните са Надзорния съвет, като Попов е мажоритарния акционер. Божков официално никакъв не е, само бе привикан в началото на шампионата заедно с Кирил Домусчиев, ГГ при ББ и двамата главни прокурора и министъра. Първо отстреляха Боби от снимката.
- sinqkrepost1914
- Контакти:
Романтика ..
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tetyHuOh_wg[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tetyHuOh_wg[/youtube]
He never won the Ballon d'or, but he definitely won our hearts !
-Steven Gerrard
-Steven Gerrard
Nilim написа:alexdb написа:Дарителска сметка имаш ли идея как се прави? Айде прочети закона и ще ти светне що няма. Дали ще има след време не мога да ти кажа.
Преди време имаше точно такава сметка за един баскетболен отбор (Балкан струва ми се). Колко са имали успех е друг въпрос, но го направиха. И ако този случай е от преди 12 години, то съвсем наскоро (2019) имаше подобен случай с открита сметка имаща за цел да събере пари за Дунав (Русе). Отново не коментирам реакциите на хората, а факта че това се случи, тоест беше възможно, сметката беше открита.
Та ако обичаш наистина обясни защо точно в случая в момента има нещо, което прави нецелесъобразно или невъзможно това да се случи.
Защото за да откриеш такава трябва един куп документи и разрешения и ще ти отидат минимум 2-3 месеца.
Nilim написа:vlong написа:Трябва да има избор,кой както иска да помага.
Аз не съм от София и най-лесният начин ми е чрез сметка,ако има дълготрайна такава отивам в банката,поръчвам всеки месец да правят превод от заплатата и готово.Бързо и безпроблемно.
Тази сметка трябва да се рекламира агресивно в стил Нац.Лотария,с популярни лица -левскари,да се види от всички,че има сериозни организация и намерение,хората ще придобият повече увереност,че някой няма да ги излъже.
Всъщност трябва на хората и да се покаже, че не ги лъжат.
Идеята е прекрасна и би била ефективна. За целта е необходим ежемесечен публичен отчет на приходите и разходите. Не е сложно, но е задължително. Въпрос на доверие.
alexdb написа:Nilim написа:alexdb написа:Дарителска сметка имаш ли идея как се прави? Айде прочети закона и ще ти светне що няма. Дали ще има след време не мога да ти кажа.
Защото за да откриеш такава трябва един куп документи и разрешения и ще ти отидат минимум 2-3 месеца.
Е значи не е невъзможно, просто ще е готово след поне 2-3 месеца. Бюрократи!
Все пак мисля, че ще е добре някой да започне процедура и за това. Ако устискаме докато стане готово може и да е от полза.