Мнениеот Muaddib » 02 окт 2018 08:41
Ще ми се да видя част от играчите, които получват по-малко възможности, да се включат и да запишат добри минути. Широчината в състава, с която на този етап разполагаме, ще е от полза за дългото Първенство, а и за Купата, ако имаме късмет да продължим, защото според мен гостуването във Варна ще е най-тежкия ни мач тази есен...
Славия направи Х с Лудогорец и беше на 1 минута да измъкне Х-а и на "Армията". Подценяването на Славия ще е груба грешка. Дори си мисля, че точно този мач е в графа "възможни грешки". В крайна сметка, не трябва и да се подценяват мачове и срещу Витоша, Септември и пр. , но ако важи правилото "след силна ръка се почива" , никак няма да ни е лесно.
Стабилни сме в центъра и в защитата. Успяваме лесно да се справяме с атакуващия футбол на противниците ни. Това се дължи на Хоумар§Яблонски/Белаид + Тиам. Общо взето Горанов и Цветкович допълват тази стабилност с мисъл за атака, което ни превръща в най-сериозния в България отбор, що се отнася до дефанзивните фази. Стиковането м/у двете линии и разбирането за това "как да се защитаваме" ни носят точките.
Тиам/ Мариани са отлично дуо, което тепърва ще се развива. Особено Мариани, което ми се струва научен футболист, умее да задържа, има удар и центрира много добре.
В нападение нещата не изглеждат толкова впечатляващо, меко казано, въпреки, че успяваме да реализираме напоследък. Обертан, Паулиньо и Кабрал са добри футболисти, но голмайсторът ни не изпъква, което обезсмисля усилията и на тримата. Костов/Буш нямат особено големи възможности, въпреки, че се стараят. Но май толкова си могат. Пожелавам им успех, но е време да разберат, че Левски има нужда от голаджията си. Ако не се справят, на зима могат спокойно да си потърсят друг клуб. Ако сме решили да правим нещо голямо , за Шампиони не искам да говоря, формата на някой измежду Костов,Буш, Ривалдиньо трябва да се подобри, в противен случай - още на следващия на мач срещу Лудогорец или срещу " - " ще си проличи "нешампионските" ни възможности.
1:0 за Левски, голмайстор Кабрал, пред 10к зрители.
Последна промяна от
Muaddib на 02 окт 2018 08:50, променено общо 4 пъти.
"Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година – да стане лято и цял живот – да са щастливи ... " Умберто Еко