kanar76 написа:София не е България. Така казва народа. И си е така. Бюджета на София е колкото на останалата част от страната. Това е по между другото. Няма как да се пише за Ботев и за другите отбори от страната. За софийските журналя нищо друго освен Левски и Тирето не ги интересува. За Ботев се пише само в краен случай или ако публиката е направила някоя глупост на стадиона и то само ако мача е срещу Левски или Тирето. И винаги преди всеки мач между Ботев и Левски се пише как Левски купува еди кой си футболист от Ботев. Ние и не желаем да пишат за нас, защото се тиражират куп глупости които нагнетяват напрежение сред футболисти и фенове. Ние си обичаме Пловдив и отбора на Пловдив -Ботев. И когато ни попитат нас Пловдивчани: Какво най- много харесваме на нашата столица София ? Ние отговаряме: Табелата, която сочи пътя за Пловдив.
Точно така и аз съм против София да е България във всяко едно отношение. Има нужда от повече отбори от провинцията. Само така може да се вдигне нивото на футбола. Защото ако утре дойдат Х и У да инвестриат в Левски и ЦСКА - все тая. Пак двата клуба ще обират талантите от страната, а двата клуба имат много насадени проблеми, които не е лесно да се изкоренят.
Ганчев да си премести отбора от Ловеч в София, е като да прелива от пусто в празно в продължение на няколко години. Но може да става въпрос и за его. Въпреки, че проекта на Лудогорец е много сходен с този на Ловеч. Градовете не са особено различни, като население и футболни страсти, а клуба Литекс бе изграден, съвсем прилична и работеща школа, имаше си успехи и някаква местна история, редовни участия в предварителните кръгове на ЛЕ. Ако му беше да си чеше егото можеше да го направи и с Литекс, но може би си е цесекар, не знам. Киро също е такъв. Пловдив има два големи отбора, които също могат да привлекат инвеститори и ще е най-хубавото, което може да се случи за българския футбол.
Не знам кой бизнесмен, бил той и мултимилионер би инвестирал в Левски или ЦСКА, с идеята да развива футбол. Винаги ще се намери някой да му дава наклон, друг да иска да е на хранилката, трети да си дава мнението, без да е търсено (разбирай - журналята ще го питат, а той на драго ще говори глупости, защото са му обърнали внимание), четвърти ще пита защо само с чужденци, а пети - защо няма отличия, с голобради и неподготвени младежи не става. Други ще питат за базата и стадиона, защо екипите са такива, а не онакива. И въобще сякаш им е бащиния.