Мнениеот Show Must Go On » 15 юли 2015 21:03
Винаги съм се чудел откъде е тази невероятна омраза между двата отбора. Ясно е, че се е деляло на столица и провинция. През годините, в които прохождах по мачове на любимия Ботев (тогава Тракия - 80-те) ги биехме в Пловдив без никакъв проблем. През онези години никога не съм се притеснявал, че те ще ни бъдат гости - мача беше ясен (тогава Тракия, както казваше след години ротния ми в казармата фен на Левски - можеше да победи и отбора на звездите като домакин без проблем). Дойдоха 90-те и в началните години беше същото, само дето омразата се увеличи още. В интерес на истината в края на тези 90 години разбрах, защо нашите комшии (локомотив) толкова много се обичат с левскарите. Интересното е, че те наистина се харесват - докато по-големият процент ботевисти ненавиждат ЦСКА, както си мислят левскарите. В края на 90-те нещата се измениха откъм всичко в БГ и този мач стана по "плосък" (който има кинти - побеждава). Признавам си, че в годините, в които ние сме били по богат клуб - да вземем нещо от герена беше много трудно. Кога с игра, кога със съдии в немалко случай, но така беше. Аз лично много уважавам отбора Левски и ако има отбор, който би ми липсвал футболно - то това е Левски.
Прогнозата ми е 1:0 и то при положение, че има кой да вкара гола.