metodito написа:Serafim написа:Мъри е дал малко по-нормално интервю тоя път, но за юношите не съм съгласен. То и малко се преекспонира това де. Трудно ще започне един 17-18 годишен да играе малко по-малко и на 22-23 вече да е титуляр. Ето Краев, примерно. Реши, че трябва да ходи в чужбина. Не че е гаранция, че при Роси щеше да е титуляр, ама какво иска на тези години? Вутов не е баш точния пример, щото той бе продаден, понеже нямаше пари, но Цоневи е съвсем удачно да ги споменем. Ивайло Найденов е в отбора, на 20 години е. Този сезон има 6 мача и поне един за купата, миналия има 10 в ППЛ. Станислав Иванов е на 19 (тъкмо навършени), общо 20 мача за Левски. 13 миналия сезон, 6 този. Николай Кръстев ни е резервен вратар на 21. Горанов е на 25, като 5 години е бил в Левски, преди да си тръгне. Малко ли е това, че все да бием тъпана, че нямало юноши в отбора?
Не става дума за това. И не се преекспонира темата, но както и да е. Срас е избрал пътя на клуба в момента. Аз смятам, че не е правилен. Бъдещето ще покаже. А и Мъри каза нещо много важно накрая. Дано някой го разбира, но мисля, че в устрема да се сочи с пръст всеки несъгласен и да се гони с партийна в книжка в ръката, малцина даже и осмислят това, което казва.
Да бе, то ние все търсиме скрити думи и послания, дето да ни осветят пътя. И вечния спор за яйцето и кокошката. Тоест за юношите и наемниците. И все не можем да се разберем, по пътя на Славия ли ще тръгваме, предимно с младежи или по пътя на Литекс ли? От 7 юноши в стартовия състав (примерно), 3-ма ако станат за нещо, ще е повече от добре. Ама какво правим с такива, дето ще кажат, че искат повече пари, че искат повече игрово време, че искат да играят в Удинезе, Мидтиланд или Майнц 05? Колкото и да е парадоксално, нито Найденов, нито Ст.Иванов, нито Юруков могат да свършат работата на Гомес, Тиам, Паулиньо или Буш. Може би след 3 години, да. Може би не. А аз казвам, че е най-добре да играят покрай тях, те и без това тренират с първия отбор и при много работа и късмет, може от тях и Кръстев да стане титуляри или поне реални алтернативи за първия състав, вместо такива Кабрал, Ривалдиньо (от който обче нищо не сме видяли), Белаид и тн.