Serafim написа:А и как да се обвръжеш с някакъв треньор с три годишене договор, като след 6 месесца е твърде вероятно отбора да е тотал щета, играчите с разбит морал и въобще атмосферата в съблекалнята много минорна. Тоя треньор може да си цъка тренировки и да върти хиксове и загуби, и да си чака заплатата или уволнението и неустойката. Между другото Роси каза, че предпочита да работи с наличните футболисти, защото са свикнали с него и той с тях, а не само да има текучество. И ако ще има трансфери, то трябва да се надгражда, а не просто алъш-вериш. И според мен е прав. Не знам примерно Стоянович какво вижда във Васчук, че го иска в отбора, което фактически вероятно ще изяде мястото на Нашименто , който ще бъде натирен. Не виждам и какво ще спечели клуба, ако продаде Костов за някакви 500-600 хиляди евра в момента. Е*бем ти клуба, ако зависи толкова от тях. По-добре да продават Обертан и Кабрал за по толкова, отколкото Костов. Айде, ако говорим за сума над около или над 800 хил евро, вече е малко по-различно... И аз съм на мнение, че Илия Димитров трябва да е на мястото на Буш и Ривалдиньо, като резерва. И двамата явно няма да им се получи при нас...
Практиката недвусмислено показва, че смяната на треньора на всеки шест месеца е не безполезна, а вредна. Какво щеше да стане ако Мъри беше сменен след шестия месец? Какво ще е бъдещето на Левски след половин година можем само да гадаем. Възможно е да има смяна на собствеността, да се назначи спортен директор, да уволнят Иванов и Вангелов, да освободят статистите със сини фланелки, да привлекат качествени нови играчи, успешно да интегрират родни юноши ... Звучи твърде оптимистично за да е истина. Но може да бъде и обратното. Кой знае. Но така не става. Всеки сезон отново. Резултите ги виждаме. Така аз смятам. Тригодишна програма, адкватен спортен директор, скаут с нюх и желание за работа, оформяне на гръбнак на отбора, подбор на новите играчи независимо българи или чужденци, продажби само при подходящи оферти, и все в този аспект. Не държа конкретно на никого. Бях обнадежден единствено от треньора (визитка, манталитет), но вече не съм. Няма дим без огън. Наемниците не бива да са повече от 5-6 в отбора. Тримцата непреподписващи да бъдат продадени на каквато и да било цена сега. И без тях на зимната подготовка. Ако някой трови съблекалнята също не би трябвало да е в Левски. Особено ако могат да му вземат добри пари.