Мнениеот Serafim » 27 окт 2017 12:42
Спас към онзи момент нямаше никакво желание да се занимава с Левски. Все още не знам какво го накара да обърне курса на 180 градуса това лято. Мисля си, че тази незаинтересованост на Спас Пелето я прие като кардбланш да прави каквото си иска. Петрович на няколко пъти каза, че е искал определени играчи. Първоначално конкретни имена, след като не стана пък играчи с определен профил. Накрая му носеха каквото решат (Мицански и Галин Иванов). Излезе скандала за премиите, Диана Иванова се намеси и тя неадекватно. У мен остана впечатлението, че никоя страна нямаше подкрепата на по-висшата инстанция (собственика) и съответно всички го приеха на лична основа и като нападки.
Истината е, че Петрович скалъпи нелош отбор, с играчи, като двамата Александрови, Огнянов, Нар, Тунде. Само тези са половин отбор. Но по-важното бе, че атмосферата бе отвратителна. Половината от феновете също бяха против него. Тогава нямаше "играем правилно в защита. Той си знае, че играчите му си могат толкова и играе умно. По 1:0, но това са възможностите ни в момента". Тогава, като печелехме с автогол всичко бе плод на късмет и това му спасяваше кожата. Отделно, че през седмица го сменяха с Мъри или Херо, въпреки, че в един момент отбора бе на 1во място.
Спас според мен изтърва златна възможност със сърбина. Не че Петрович щеше да векува в Левски. Той не е такъв. Но 2 години начело на отбора, с пари за селекция и вече щеше да е изградил гръбак и колектив от научени играчи, играещи като отбор.