В момента Роси е малко в небрано лозе: скоро сглобен отбор, който не е точно това, което той би искал като единици, като за капак част от играчите нямат елементарна футболна грамотност, а други (евентуално грамотни) тепърва ще започват да играят редовно. На всичкото отгоре малко или много подготовката на отбора за игра през всичките 90 минути е меко казано спорна.
При това положение Роси може само да нагажда тактиката към наличното и да набива в главите на питомците спазването на указанията докато накрая не започнат наистина винаги да правят това, което им се казва.
За съжаление Роси още има да се мъчи: нови може да се взимат чак през зимата (ако не намерят свободни агенти), а тогава е по-трудно да се докопа добър играч. А част от сегашните колкото и да се стараят да слушат тренера.. и колкото и да им се подобри физическата форма си имат лимит, който ще е достатъчен да са отбор, но не и да са заплаха за Лудогорец и отбора от Армията. Това може да е достатъчно за момента, но в дългосрочен план - НЕ! Тоест ако шефовете в Левски искат нещо повече Роси ще прави отбор 2 пъти: сега, за да си набележи едно ядро от наличните.. и през лятото, за нещо повече.
Смятам, че Роси е човек, който или ще успее в Левски или няма да му бъде позволено да го направи. Кой както иска да го разбира. Това не е Митов, не е Вуцов, не е Гонзо.
Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
Re: Всекидневната около Левски
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]
-
- Контакти:
TodorT написа:Синчец, при децата е друго, те много по-лесно се учат. Тук говорим за изграден професионален футболист, който играе от 20 години с десния крак.Ще ми се да видя Гомес като 10-ка, защото много циклим с топката. Никой няма идея как да развие атаката и само разкарваме топката. Жорди, струва ми се, може да помогне. Вутов не умее да мисли много бързо
![]()
Именно. Той и Клиши мисля, че е бил десничар, но след контузия в ранна възраст започва да играе с ляв крак.
TodorT написа:Синчец, при децата е друго, те много по-лесно се учат. Тук говорим за изграден професионален футболист, който играе от 20 години с десния крак.Ще ми се да видя Гомес като 10-ка, защото много циклим с топката. Никой няма идея как да развие атаката и само разкарваме топката. Жорди, струва ми се, може да помогне. Вутов не умее да мисли много бързо
![]()
Вярно е, но така или инак Прохазка ще повиши значително качеството на играта си с ляв крак, това е вън от съмнение!
Роси още няма 100 дни в Левски и не можем да го съдим. Колегата отгоре правилно е споменал, че трябва да се бие Монтана и това е задача номер 1 за тази есен!
Роси можеше да повтори действията на Люпко и с това да си осигури комфорт, но избра категорично дългия и труден път. Лошо за есенните ни мачове, добре за дългосрочната перспектива.
Италианецът няма да миряса, докато не научи играчите си на правилно стоене и спазване на тактиката. Преди това да се случи, забравете за импровизации и атракция!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
а дали не подценяваме факта,че Роси тръгна първо от защитата.Ако не бяха подаръците на вратаря ни в Пловдив-защитата не е допускала гол вече и аз не знам от колко мача.Аз съм дал кредит на доверие на този човек,но хора като Боримиров вече ме притесняват,дано само не си позволи да спретне някой бойкот на тренера.
LEVSKI_FOREVER
Босът на Левски Спас Русев проведе среща с треньора Делио Роси. Босът имаше работна вечеря с италианеца в изискан ресторант в София. Тя се състоя във вторник. На нея бизнесменът се запозна със състоянието на отбора. Роси пристигна в Левски по настояване именно на собственика. Той се ползва с пълното му доверие.
България има природни богатства,
България има народ несломим,
България има от всичко по малко
но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !
България има народ несломим,
България има от всичко по малко
но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !
Ръководството на Левски ще предостави възможността на всеки свой запалянко да отправи своите въпроси към испанската звезда на столичани Жорди Гомес.
Халфът ще дискутира под формата на лайв чат с левскарите всички теми, които ги вълнуват. Разговорът ще бъде излъчен на живо във Фейсбук страницата на клуба, а гореспоменатото студио започва този петък в 16:00.
Преди време от "Герена" също направиха подобна "виртуална среща",но тогава главни действащи лица бяха ръководителите Красимир Иванов и Даниел Боримиров.
-
- Контакти:
Аз си мисля, че причините някои хора да остават с неособено добър привкус от работата на Роси са две.
Първо - тренировките и физическите натоварвания. Ясно е, че натоварва здраво, защото не е водил подготовка, а и вероятно смята, че тази от предишния треньор не е на ниво. Отделно много футболисти дойдоха по-късно, не са водили подготовка и тн.
Втората причина е езиковата бариера. Езика на футбола е един, но трябва и комуникация, различна от 15 заучени думи и сочене с пръсти.
По света треньорите започват да учат език, ако назначението им е планувано предварително. Или поне знаят английски. Роси не знае език, различен от майчиния.
Онзи ден чета интервю със СС. Вече се оглеждал за работа и учел език... Голям минус е това, за хора практикуващи международна професия.
Нищо добро не ни чака, ако ще правим високопарни изказвания, в стил Боримиров.
Той лично пазеше Митов месеци наред, сега ще критикува Роси. Италианеца каза още в началото, че не разполага с нужния брой играчи, с които би искал. Айде, да речем, че се взеха трима след това. Но той също така каза и че в отбора към момента има такива, за които е по-добре да идат да играят другаде под наем.
Смените закъснели. Буш и Мапуку са взаимнозаменяеми. В центъра алтернатива е Белмонт (отскоро), а на фланга Кабрал. (Пак отскоро). Резервен бек - един. Крило в отбора - фактически едно (Кабрал). Рошу е с контузия. Централни защитници - трима (Ангелов не го броя в отбора).
Първо - тренировките и физическите натоварвания. Ясно е, че натоварва здраво, защото не е водил подготовка, а и вероятно смята, че тази от предишния треньор не е на ниво. Отделно много футболисти дойдоха по-късно, не са водили подготовка и тн.
Втората причина е езиковата бариера. Езика на футбола е един, но трябва и комуникация, различна от 15 заучени думи и сочене с пръсти.
По света треньорите започват да учат език, ако назначението им е планувано предварително. Или поне знаят английски. Роси не знае език, различен от майчиния.
Онзи ден чета интервю със СС. Вече се оглеждал за работа и учел език... Голям минус е това, за хора практикуващи международна професия.
Нищо добро не ни чака, ако ще правим високопарни изказвания, в стил Боримиров.
Той лично пазеше Митов месеци наред, сега ще критикува Роси. Италианеца каза още в началото, че не разполага с нужния брой играчи, с които би искал. Айде, да речем, че се взеха трима след това. Но той също така каза и че в отбора към момента има такива, за които е по-добре да идат да играят другаде под наем.
Смените закъснели. Буш и Мапуку са взаимнозаменяеми. В центъра алтернатива е Белмонт (отскоро), а на фланга Кабрал. (Пак отскоро). Резервен бек - един. Крило в отбора - фактически едно (Кабрал). Рошу е с контузия. Централни защитници - трима (Ангелов не го броя в отбора).
Serafim написа:Аз си мисля, че причините някои хора да остават с неособено добър привкус от работата на Роси са две.
Онзи ден чети интервю със СС. Вече се оглеждал за работа и учел език... Голям минус е това, за хора практикуващи международна професия.
Езикът е пречка, но не е основна,... има си преводач в щаба.
За натоварванията съм съгласен.
Основната причина е, че философията му за играта е крайно консервативна.
8 мача, с 8 различни противника и абсолютно един и същи подход. Гълъбово и Септември не са Лудогорец!
Другото нещо е, че робува на схема, за която е видно, че няма материал, но пък упорито я следва. В резултат, няколко футболисти играят на непривични постове, за които нямат фундаментални качества и резонно се представят под потенциала си.
Изградени футболисти не се "учат да ходят" в хода на първенството заради собствения ти инат.
Ако Синьора не промени подхода, очаквам бунт в съблекалнята или нова чистка зимата.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Red_Neck написа:Serafim написа:Аз си мисля, че причините някои хора да остават с неособено добър привкус от работата на Роси са две.
Онзи ден чети интервю със СС. Вече се оглеждал за работа и учел език... Голям минус е това, за хора практикуващи международна професия.
Езикът е пречка, но не е основна,... има си преводач в щаба.
За натоварванията съм съгласен.
Основната причина е, че философията му за играта е крайно консервативна.
8 мача, с 8 различни противника и абсолютно един и същи подход. Гълъбово и Септември не са Лудогорец!
Другото нещо е, че робува на схема, за която е видно, че няма материал, но пък упорито я следва. В резултат, няколко футболисти играят на непривични постове, за които нямат фундаментални качества и резонно се представят под потенциала си.
Изградени футболисти не се "учат да ходят" в хода на първенството заради собствения ти инат.
Ако Синьора не промени подхода, очаквам бунт в съблекалнята или нова чистка зимата.
8 мача с 8 различни противника и абсолютно един и същи подход +налагането на една и съща схема ,нищо че няма играчи за нея не е ли именно в основата на изграждането на стил ? Да верно малко дефанзивен стил ,но все пак стил . Мъри на времето в Европа си играеше по еднакъв начин със Славия и със Динамо Букурещ ,въпреки разлика в класата . Това че някой футболисти не са за тази схема го разбирай като сигнал ,че ще се търсят футболисти за "тази схема ". В Левски имаме Митрев,Яблонски ,Холмар , Белмонд , Гомес,Обертан и Кабрал ,които отговарят на класата на претендент за шампионска титла ,отделно имаме играчи ,които са пълнеж ,но не са некадърни и гледат да стигнат нивото на първата групичка ,но все още им липсва нещо - Пиргов ,Горанов,Цветкович,Панайотов ,Вутов,Прохазка ,Буш и Мапуку. Група отявлен пълнеж -Г.Ангелов,Кръстев ,Любенов,Орачев,Нар .Последна група юношки ,които се налагат много постепенно ,но не са готови за класата на отбора -Д,Иванов,Иво Найденов,Кабов,Боримиров ,Стаси Иванов и др.
Реално имаме 7 човека ,достойни да станат шампиони ,3-4 от които не са готови кондиционно за 90-120 мин.
- metodito
- Контакти:
А за мен селекцията е всъщност доста добра. Просто трябва да се стиковат нещата, да се наместят позициите и да се добави една деветка, ама истинска такава. Говоря за нещо от класата на Габриел. От тези деветки, де казват, че от едно положение вкарват два гола. Иначе, хората, зад които заставам на 100 про засега са Габриел и Жорди. За първия, мисля няма какво да се коментира. За Жорди, мнението ми е, че той си е добре там, където е. Ролята му е много важна. Тя е сходна с тази, която имаше Де Ноойер при Петрович. Махаш го оттам и ще сме прочетена страница за халфовете на противника. Обира много топки и ги разпределя. Може малко по-бързичко да го прави, но забележете, че има случаи, в които испанецът овладява топка, оглежда се и всеки се крие или го гледат. Панайот стартира много добре и за мен има голямо бъдеще в "Левски". Последните му мачове не са най-силните, но подобно на Жорди, позицията му е такава, че реално колко полезна работа върши не се отбелязва. Антонио... страхотна техника, но му трябва по-добро разбирателство с Буш. Не е случайно, че Габриел много често играе именно с Антонио. Не разбирам защо Хубчев не го взима, ама нейсе. За Мапуку и Буш... ами... на приливи и отливи са. Не съм впечатлен и от единия и другия. И двамата имат голям потенциал, ама дотам. Горанов замества достойно Веско, като пробивите и центриранията му са повече от на Минев. Цветко почна да влиза във форма, но все още малко забравя да се връща. С него и Габриел, фланга ни е впечатляващ. За останалите е рано да се каже. Това е. Една девятка, и то класна. Тип... Ел Пипита, да речем. Такъв тип таран виждам. Другото го имаме. Що се отнася до така спряганите крила... Това, според мен не е самоцел за сеньор Роси. Той говори за играта по фланговете, не за крила, като едноможещите негърчета, тичащи в една посока по тъча. Поне така си мисля. "За съжаление", Прохазка не може да играе на четири позиции едновременно добре. Кавичките не са случайни. Прохи не е Габриел, ма той и да беше, нямаше да е в "Левски". Най-страдаме от липсата на марковите му тупалки, които решават мачове. Не знам какво ще се случи. Не съм оптимист, че Роси ще го върне там (а и след всичките местения на различни треньори, самият Роман едва ли знае вече къде му е позицията), където му е мястото, което означава, че времето на Роман в "Левски" може би изтича...