Avanti_Ragazzi написа:Ясно е, че не всеки юноша става за първият отбор, от школата на Левски всяка година излизат по-20 момчета и е пределно ясно, че всички няма как да получат място в 1вият отбор!
Но аз друго се чудя защо за толкова години на никой в този клуб не му хрумна, чрез поставен човек да купи един отбор до София и той да играе в Б група! Например Академик София, Костинброд или Сливница, а през седмицата ще си тренират на Герена! И в този отбор да се пращат всичките най-добри юноши от всеки завършващ набор! Както е в Германия с отборите например Шалке Б! Така в тоя отбор ще се пращат всяка година по-десетина момчета и все с договори с Левски! И накрая на сезона най-добре представилите се 3 или 4ма ще могат да се дръпнат в 1вият отбор за следващият сезон! Най-слабите 5 , 6 футболиста ще биват освободени и ще се отвори място за момчетата от по-малкият набор за другият сезон!
Винаги съм се чудил що това нещо не се прави от Левски и ЦСКА и нямам отговор за мен!
До известна степен сам си отгаваряш. Нормативната база не позволява съществуването на Б отбори които да играят в долните дивизии, както е в Германия, или Испания.