doktora25 написа:Пичове, попаднах в един малко странен сайт на статия, че Обертан тренирал по 4 часа на ден (2 със съотборниците си и 2 по желание във фитнеса), повече от всеки друг, което правело сериозно положително впечатление. Статията цитира като източник и популярен спортен вестник. Аз съм малко далеч от случващото се ежедневно в който и да било клуб, не мога и категорично да дам оценка на сайта, но ако приемем че има достоверност в тази статия мисля че е ясно какво ме притеснява. Чудим се после защо физическата подготовка не е ниво и издържаме на високо темпо до 70-тата минута най-много.
Случаят с Обертан е следният: момчето след контузии и несполуки е тръгнало да си гради кариерата. Избира спокойно място, с прилични условия и сериозен треньор и почва да бачка. Здраво. Нищо изненадващо.
Дано нашите попият от него. Особено малките. На тренировки изобщо не се държи като звезда и с удоволствие им показва разни трикове и пинизи. Станислав и Иво го гледат като почти божество и го следват като кученца...
Ако всичко се развие добре, той ще ни напусне. Няма какво да се лъжем. Но ако играчите ни попият от него, ще е безценно. Нека ни води напред, нека отиде в голям отбор, с което ще ни донесе огромен приход, пък тогава ще го мислим...
Но засега сме в началото, той-също.