Левски: Трансферна зима (Спекулации, слухове и реалност)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

phd
Контакти:

Re: Левски: Трансферна зима (Спекулации, слухове и реалност)

Мнениеот phd » 18 яну 2017 15:24

Тая дискусия "млади наши кадри или чужденци" не ви ли омръзна?
Млади наши кадри, годни да играят в Първа лига, НЯМА. Даже Краев е все повече резерва, не ви ли изпилва нервичките, като е в игра? Вижте ги сега юношките на Левски, на ЦСКА, Вутов, Долапчиев, не знам кой си, вижте ги и онези, дето сега са на по не знам колко си години, Цачев, Боян Табаков, кой още..... изредете там когото искате... Е?
С млади наши кадри щели сме така и така да докопаме ЛЕ. А после в минус втори предварителен кръг какво ще докопаме?
Като имаш треньри, методология, възстановяване, съвестни момчета, които живеят заедно5 години в общежитието - да, може и да стане. Но като не си създал условия - купуваш чужденци. А като нямаш кинти и си в 20 милионен дълг, взимаш свободни агенти, неиграли по година. Това е положението. Или някой си мечтае за схемата Стойчо-Лупи???
Три варианта:
- само с млади - пето място (едвам, ако не и представяне тип Славия)
- със свободни агенти чужденци + недобър треньор - второ-трето място
- със сериозна организация в клуба + добър треньор - шанс за титла
В момента Левски е на вариант №2. Така е от десет години. И ще продължи да бъде. Толкоз... за съжаление.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 18 яну 2017 15:43

phd написа:Тая дискусия "млади наши кадри или чужденци" не ви ли омръзна?
Млади наши кадри, годни да играят в Първа лига, НЯМА. Даже Краев е все повече резерва, не ви ли изпилва нервичките, като е в игра? Вижте ги сега юношките на Левски, на ЦСКА, Вутов, Долапчиев, не знам кой си, вижте ги и онези, дето сега са на по не знам колко си години, Цачев, Боян Табаков, кой още..... изредете там когото искате... Е?
С млади наши кадри щели сме така и така да докопаме ЛЕ. А после в минус втори предварителен кръг какво ще докопаме?
Като имаш треньри, методология, възстановяване, съвестни момчета, които живеят заедно5 години в общежитието - да, може и да стане. Но като не си създал условия - купуваш чужденци. А като нямаш кинти и си в 20 милионен дълг, взимаш свободни агенти, неиграли по година. Това е положението. Или някой си мечтае за схемата Стойчо-Лупи???
Три варианта:
- само с млади - пето място (едвам, ако не и представяне тип Славия)
- със свободни агенти чужденци + недобър треньор - второ-трето място
- със сериозна организация в клуба + добър треньор - шанс за титла
В момента Левски е на вариант №2. Така е от десет години. И ще продължи да бъде. Толкоз... за съжаление.

A може би забравихте най-срамното класиране в историята на "Левски" - седмо място с втори вариант? А 1/16 финал за Купата на УЕФА с Ливърпул с българи основно? А четвърт-финал с Шалке с българи и юноши? Фактите са такива, че с чужденци се правят по-големи разходи, а резултатите никакви. Това е. Ние нямаме значими успехи с наемници в основата. Факт. Имаме такива с юноши и бг футболисти. Пак факт.

За Славия... хайде да свърши първенството и тогава да говорим къде са. И след това, говорим за школата на "Левски". В момента от школата на "Левски" имаме в челото на Руската висша лига. Следващата година ще имаме в Серия Б. Имаме в кипърското първенство и участва в ЛЕ. Петкратниятт шампион на България отмъкна двама от синята школа. Убеден съм, че са глупави, нали?

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 18 яну 2017 15:49

Методи, тия неща са от доста време, за които говориш. Футбола се променя с всяка година. Виж, че дори и установени отбори със школи, предимно от източна и централна Европа не мога да пробият в ЕКТ само с техни кадри. Дори и да си сред хегемоните в първенството и да обираш каймака от местните играчи и младежи, не е гаранция, че ще се получи.
В последните години какво можем да кажем за младежите, минали през Левски. Конкретно за тези, които получиха шанс да поиграят повече от мач-два? Ами Дидо Иванов се понрави, но трябва да отбележим, че той игра сравнително малко. Може да е било заради добра форма, стечение на обстоятелствата или пък си има талант момчето. Той трябва да получи шанс, задължително. Виж Краев е друга бира. Започна обещаващо, ама си тъпче на едно място. Видно е, че има талант, но се забавя с развитието. На тия години в западна Европа щеше да е интегриран в първия отбор, щеше и да е записал мач-два за националния отбор. Куца му много от към тактика играта, отделно, че има доста брак в неща, като спиране и овладяване на топката, както и от към пасове. Най-големия проблем обаче са грешните решения. Кога да подава, да стреля, да дриблира и тн.
Цоневи - еми нищо впечатляващо, съжалявам. Не е като да не получиха шанс. Не и като да са блеснали повече от всеки друг, играл на тези позиции в последните години.

Нямам нищо против, разбира се. Оптималния вариант е да се интегрира по някое момче на сезон, като разбира се няма да става всяка година. Обаче виждаме Краев - на никъде не е. Цоневи побързаха да се махнат, а дали е за добро за тях... Вутов рано бе продаден, но не знам дали щеше да надгради повече, ако беше останал при нас. Може би една-две години тук щяха да му се отразят по-добре.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 18 яну 2017 15:59

Ама, човек, ние не сме пробвали. Колко пъти някой от братята Цоневи е заочвал ТИТУЛЯР? За повече от три години, колко пъти? Смяташ ли, колега, че те бяха налагани, а не бяха пускани за запълване на дупки и тактически смени в края на мача? Защото аз смятам, че никой не е искал да ги налага. Просто нямаше оше негри на пейката.

Честно ми кажи, когато Люпко сложи Краев на титулярната му позиция не видя ли разлика? Като крило Краев е ... :oops: Но той не е крило.

Абе не знам чак толкова много отбори, които интегрират юношки. Говоря за сериозни отбори. За Барса се сещам, Байерн, Борусия... И Атлетик, ма то е друго там. Германия между другото трябва да е пример за нас в това отношение. А не Англия. Английското с чужденците се вижда как вреди на националния им отбор.

Нямам нищо против, разбира се. Оптималния вариант е да се интегрира по някое момче на сезон, като разбира се няма да става всяка година.

Ами точно, колега. Не искам 11 млади да заменят сегашните. И аз това казах: тази година ще се пробват десетина, едно ще става - качва се при мъжете. Другата година - две ще изскочат. Третата - може да не се открие. Но това трябва да е политика и да се държи на нея. Истината е, че от няколко години в състава е ИНТЕГРИРАН - един млад футболист - Краев. Може и да не позная, но помнете ми думата - един ден Краев ще е много важен футболист за "Левски" и негов капитан. Просто не е дошъл треньора, който ще разгърне потенциала му. И между другото ми е интересно как ще е на върха на атаката. Има самочувствие, има техника и пласиране. Прав си може би за тактиката,, но това не зависи от него.

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 18 яну 2017 16:24

metodito написа:
недоказал се ритнитопковец като Антон Огнянов

Понеже Сукуна идва от Милан?

Не разбирам сарказма ти.
Огнянов изигра 10 срещи в „Берое“ и реализира 0 (нула) гола.
В „Нафтекс“ (Бургас) има 20 мача и 1 (един)гол.
В „Миньор“ (Раднево)- 17 мача и 1 (един) гол.
В „Ботев“ (Пловдив) - 13 мача и 0 (нула) гола.
В „Свиленград 1921″- 10 мача и 1 (един) гол.
В „Любимец 2007″- 68 мача и 18 (осемнадесет) гола.
В "Дунав"- 18 мача и 4 (четири) гола.
Играч с подобна визитка за мен не е доказал се футболист. Ако с този ще гоним шампионска титла и Лудогорец- мерси! Нали Топчо беше казал, че ще вземе 3-4 качествени. Ако това е критерия му за качество по- добре да оваканти поста си.
Сукуна (понеже е споменат) вече е свършен факт. Можем да го коментираме от лятото. Но той, за разлика от Антон, не се пазари за пари и премина в Левски без да се замисли.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 18 яну 2017 16:33

Не съм целял това. Просто съм "за" българи в "Левски" и срещу недоказали се чужденци-анонимници. Както Огнянов, така и Сукуна е недоказал се. Аз мисля, че "Левски" постъпи не съвсем коректно с Антон след счупването на крака му.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 18 яну 2017 16:45

metodito написа:Ама, човек, ние не сме пробвали. Колко пъти някой от братята Цоневи е заочвал ТИТУЛЯР? За повече от три години, колко пъти?

Достатъчно пъти братята Цоневи бяха титуляри и нито веднъж не показаха израстване. Нито веднъж не показаха, че са поне равни на чужденци и българи на същите позиции. Не знам колко пъти трябва да обясня, че таланта, качествата и младостта не им гарантират титулярни места. Ако бяха толкова добри щяха да покажат, че заслужават повече игрово време и постепенно да се наложат като титуляри. Не е като да не са получили достатъчно шанс за изява. От 7 млн. население ние нямаме 11 качествени българи за националния отбор, а ти искаш да извадим толкова за първия отбор на Левски, че и да мачкаме с тях в Европа и ППЛ... :shock: Като е толкова лесно да се изпълни модела на Мъри защо той не е съгласен да се върне и да го приложи отново, ами си стои в Астана и си купува играчи да пробива в ЕКТ където носи пари на клуба си? :geek:
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 18 яну 2017 16:49

koisa написа:metodito,

на приказки добре го докарваме, но реалността е друго нещо. Всичко написано от теб би имало смисъл, ако школата ни функционира правилно и всяка година от нея излизат по двама-трима наистина качествени таланти в посока първия отбор.

Това няма, как да стане дори в школите на Барса, Байерн, Ливърпул и която и друга се сетиш, защото е прото невъзможно.

Една школа ако вади на два сезона по един играч за първия отбор спокойно може да се каже, че същата функционира успешно.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 18 яну 2017 16:51

Като е толкова лесно да се изпълни модела на Мъри защо той не е съгласен да се върне и да го приложи отново, ами си стои в Астана и си купува играчи да пробива в ЕКТ където носи пари на клуба си?

Защото в "Левски" властва хаос и корупция, интереси.

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 18 яну 2017 16:56

koisa написа:Като е толкова лесно да се изпълни модела на Мъри защо той не е съгласен да се върне и да го приложи отново, ами си стои в Астана и си купува играчи да пробива в ЕКТ където носи пари на клуба си? :geek:

Все още водещото на този свят са парите.
Разни заучени фразички, че не всичко е пари да ги разправят на децата в детската градина, то ако не всичко е пари Меси и други, които изкарват милиони всяка година няма да се циганят да укриват данъци.

Та Мъри в Астана предпослагам, че получава около 1 000 000 евро на сезон, кажи ми, кой луд ще избяга от тези пари ако не го гонят, уважават го, че и резултати има отбора му?
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Върни се в “Левски”