Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: /анкета/ Всекидневната около Левски

Мнениеот Кашчей » 01 авг 2017 18:31

rhaegar написа:
Кашчей написа:-Вярваш ли си, ама сериозно, че като играете редовно в ШЛ, дай Боже и да я спечелите, дълговете ще бъдат изчистени? Реал, като я печелят редовно, имат ли дългове или са изчистили всичко?

Няма отбор без дългове. Важното е, да може да ги обслужваш. Ако играем редовно групова фаза в ЕКТ, на никой няма да е проблем, че имаме дългове от рода на 10-12м лева.

Важно е и към кого са тези дългове, но по-важно е да не разчитате на химери, като бъдеще участие в групите на ЛЕ или ШЛ, защото то не е сигурно, докато заплатите и данъците са сигурни. Засега не виждам български клуб, който да има гарантирано място в ЕКТ, особено в груповата фаза. Лудите правят някакви опити, но и те се дънят през година-две.
Между другото, абсолютно лично мнение, но такива трансфери, със заплати доста над тавана, който е поставен, определено взривяват съблекалнята, особено ако чужденците не се представят добре.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 01 авг 2017 18:34

groti написа:
Kris_men2000 написа:Копирано от https://gong.bg/bg-football/parva-liga/ ... ata-443144 © http://www.gong.bg

То истина ли е или е шега?Ако не е шега много лошо за бюджета
на ЛЕВСКИ.
И моля Ви този път не ми изривайте мнението.

Вчера говореха за 25 К евро, сега за 67 К.. Не вярвам. Аз смятам, че 25К евро е съвсем нормална заплата. Само да си спомним, че травеститът Деса подписа за 200к годишна заплата.

25хил - 67хил... Утре колко? :mrgreen:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 авг 2017 18:36

groti написа:
Кашчей написа:
Живко6461 написа:1. Как си представяте изплащането на дългове без силен отбор, който играе много добре, печели победи, титли, купи и се представя добре в ЕКТ? Дълговете се изплащат с пари. Които трябва да се печелят. Имате ли идеи за финансови източи? Приходите трябва да бъдат по-големи от разходите.

Другото не искам да го коментирам и затова съм оставил само този абзац:
-Вярваш ли си, ама сериозно, че като играете редовно в ШЛ, дай Боже и да я спечелите, дълговете ще бъдат изчистени? Реал, като я печелят редовно, имат ли дългове или са изчистили всичко? За такава хегемония трябват и класни играчи, а те струват пари-и за трансфер, и за заплати, а това са разходи, които трябва да бъдат направени предварително, и да се повтарят във времето с нарастване на сумите. Освен чисто спортно-техническите разходи клубът ви има и разходи "публика с лошо поведение", които не са никак малко и трябва да бъдат ограничени до минимум, дори спрени, но това съм сигурен, че няма да стане.
Иначе успех в правилното харчене на пари, които засега уж нямате достатъчно!

Аз пък съм на мнението на Живко. Без инвестиции няма начин да имаме успехи. Докато чакаме да върнем милионите с мачове в А група и 1-2 противника в ЛЕ може да останем със същата бройка фенове, като на Славия.
Ако догодина влезнем в ШЛ (съвсем условно говорим) и приберем 15 млн евро - 5 да вземе тоя дето дърпа конците, 5 да се дадат за отбора (заплати + нови трансфери) и 5 да отидат за погасяване на заеми пак ще погасим повече отколкото за 4-5 години кретане.

Приемаме, че догодина сте шампиони, мачкате и влизате в групите. Там ви се падат отново Барса, Челси и евентуално Рома(хипотетично). За да вземете 15 млн. евра какво трябва да постигнете като резултати срещу тези отбори (оставям настрана 1-2 милиона за участието, които ви се полагат)? Лично ти, вярваш ли, че с този състав сте способни на такъв подвиг?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 01 авг 2017 18:38

Serafim написа:
Чукча, чукча... Хич не обичаш да четеш. Там някъде, в мнението ми съм писал за трансферите и обиграването на отбор. Ще те оставя да го прочетеш пак, защото явно имаш нужда от повече четене.

Чукча Серафим, бъдещият треньор на Левски НЯМА цялото време на света, за да "обиграва отбор". Не сме докарали тук Гомес, Обертан, Рошу и т.н., за да джиткат една година за здраве. Капиш???

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 01 авг 2017 18:41

Кашчей написа:
Приемаме, че догодина сте шампиони, мачкате и влизате в групите. Там ви се падат отново Барса, Челси и евентуално Рома(хипотетично). За да вземете 15 млн. евра какво трябва да постигнете като резултати срещу тези отбори (оставям настрана 1-2 милиона за участието, които ви се полагат)? Лично ти, вярваш ли, че с този състав сте способни на такъв подвиг?

Гарантираните приходи от влизане в ШЛ са 12.7 млн евро :) Не знам откъде измисли 1-2 млн???
http://www.totalsportek.com/money/uefa- ... ize-money/

И тук не включваме приходи от билети и прочие и прочие, които няма да са малки
110 години любов!

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 01 авг 2017 18:44

blue avalanche написа:
groti написа:
Kris_men2000 написа:Копирано от https://gong.bg/bg-football/parva-liga/ ... ata-443144 © http://www.gong.bg

на ЛЕВСКИ.

Вчера говореха за 25 К евро, сега за 67 К.. Не вярвам. Аз смятам, че 25К евро е съвсем нормална заплата. Само да си спомним, че травеститът Деса подписа за 200к годишна заплата.

Утре някой ще се н*сере и ще каже 100 к и ще почнат знайни и незнайни герои да чертаят Апокалипсис
110 години любов!

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 01 авг 2017 18:45

Кашчей написа:
Живко6461 написа:1. Как си представяте изплащането на дългове без силен отбор, който играе много добре, печели победи, титли, купи и се представя добре в ЕКТ? Дълговете се изплащат с пари. Които трябва да се печелят. Имате ли идеи за финансови източи? Приходите трябва да бъдат по-големи от разходите.

-Вярваш ли си, ама сериозно, че като играете редовно в ШЛ, дай Боже и да я спечелите, дълговете ще бъдат изчистени? Реал, като я печелят редовно, имат ли дългове или са изчистили всичко? За такава хегемония трябват и класни играчи, а те струват пари-и за трансфер, и за заплати, а това са разходи, които трябва да бъдат направени предварително, и да се повтарят във времето с нарастване на сумите. Освен чисто спортно-техническите разходи клубът ви има и разходи "публика с лошо поведение", които не са никак малко и трябва да бъдат ограничени до минимум, дори спрени, но това съм сигурен, че няма да стане.

1. Аз съм задал въпрос. Приемето го и към Вас. Бихте ли посочили вариант български слаб отбор, който става все по слаб да си изплаща натрупаните дългове? До посочите източници, от които ще пристигат парите. Може и на лични да ми ги изпратите. Извинявам се за правописната грешка. Вече я поправих.
Наистина за да се изгради силен отбор са необходими добри футболисти и треньори. Които струват пари. Надявам се, че с инвестициите чрез които се привлякоха футболисти и евентуално треньор "Левски" наистина ще бъде силен. И ще се генерират приходи, които са по-големи от разходите. Давате пример с "Реал". Не бих се ангажирал да коментирам финансовото състояние на клуб, респ. компания без да имам достатъчно информация. В почти всички дългосрочни бизнес-планове като източници на финансиране се включват заеми. Предполагам, че не си мислите, че която и да е компания финансира голям нов голям проект с налични финанси. Важното е да се намери банка, която да финансира съответния проект. Ако съответната компания печели достатъчно за да обслужва дълговете си намирането на кредитор не е проблем. В частност предполагам, че "Реал" са достатъчно надеждни за да им се оптпусне поредния заем.
2. Дали си вярвам? Надявам се. Според мен това е начинът за изплуване. Не случайно масово бизнес-плановете за финансово оздравяване включват инвестиции в основната дейност. И задължително оптимизиране на разходите. По-точно икономически обосновано намаляване. В ПФК "Левски" АД има огромни резерви. Точно такива са и цитираните огромни разходи "публика с лошо поведение". Не е трудно ръководството да ги сведе до минимум. Ако реши.
Не като представител на групата, която ще харчи (надявам се правилно) парите, които засега уж нямаме достатъчно, а като редови левскар Ви благодаря за пожеланието!
P.S. Ако преди да изрежете останала част от коментара ми бяхте я прочели вероятно нямаше да започнете по този начин репликата си.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 авг 2017 18:49

groti написа:
Кашчей написа:

Гарантираните приходи от влизане в ШЛ са 12.7 млн евро :) Не знам откъде измисли 1-2 млн???
http://www.totalsportek.com/money/uefa- ... ize-money/

И тук не включваме приходи от билети и прочие и прочие, които няма да са малки

Стара ми е информацията явно, а и не се ровя в наградните фондове, защото лично не ме засягат. Като го чета това, значи някои са спечелили около 14.2 млн само от участие в групите и 3 равни, без да броим останалите, преди групите и участието в 1/16 финал за ЛЕ. :o :shock:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 01 авг 2017 18:53

blue avalanche написа:
groti написа:

на ЛЕВСКИ.

Ако досега е получавал 50К в Африка, коя сума ти се струва по-логична за треньор с неговата визитка? .... Говорим за евреин, все пак :)
При подписването Буш каза: "Нямаше как да откажа!", Обертан и Рошу също говореха за "много добри условия", ... както и самият Грант.
Някой харчи яко кинти, което е в пълен противовес на афишираната преди месец клубна политика.
Все ми се струва, че СР бърза да похарчи и останалите 6 милки по договора с Виваком и.... кой откъде е :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 01 авг 2017 18:54

Кашчей написа:[offtopic]
groti написа:
Кашчей написа:

Аз пък съм на мнението на Живко. Без инвестиции няма начин да имаме успехи. Докато чакаме да върнем милионите с мачове в А група и 1-2 противника в ЛЕ може да останем със същата бройка фенове, като на Славия.
Ако догодина влезнем в ШЛ (съвсем условно говорим) и приберем 15 млн евро - 5 да вземе тоя дето дърпа конците, 5 да се дадат за отбора (заплати + нови трансфери) и 5 да отидат за погасяване на заеми пак ще погасим повече отколкото за 4-5 години кретане.
[/offtopic]

Като редови левскар благодаря и за това пожелание! Въпреки елементите на ирония.
Вероятността "Левски", ако влезе в групите на ШЛ, да постигне успешни резултати със сегашния състав е минимална. Но самото добро представяне и особено хипотетичното влизане в тези групи ще генерира сериозни финансови приходи. Чрез които съставът би могъл да става още по-добър. Подобен успешен пример имаме в България. Макар и остро критикуван от почти всички страни.

Върни се в “Левски”