Кашчей написа:Живко6461 написа:1. Как си представяте изплащането на дългове без силен отбор, който играе много добре, печели победи, титли, купи и се представя добре в ЕКТ? Дълговете се изплащат с пари. Които трябва да се печелят. Имате ли идеи за финансови източи? Приходите трябва да бъдат по-големи от разходите.
Другото не искам да го коментирам и затова съм оставил само този абзац:
-Вярваш ли си, ама сериозно, че като играете редовно в ШЛ, дай Боже и да я спечелите, дълговете ще бъдат изчистени? Реал, като я печелят редовно, имат ли дългове или са изчистили всичко? За такава хегемония трябват и класни играчи, а те струват пари-и за трансфер, и за заплати, а това са разходи, които трябва да бъдат направени предварително, и да се повтарят във времето с нарастване на сумите. Освен чисто спортно-техническите разходи клубът ви има и разходи "публика с лошо поведение", които не са никак малко и трябва да бъдат ограничени до минимум, дори спрени, но това съм сигурен, че няма да стане.
Иначе успех в правилното харчене на пари, които засега уж нямате достатъчно!
1. Аз съм задал въпрос. Приемето го и към Вас. Бихте ли посочили вариант български слаб отбор, който става все по слаб да си изплаща натрупаните дългове? До посочите източници, от които ще пристигат парите. Може и на лични да ми ги изпратите. Извинявам се за правописната грешка. Вече я поправих.
Наистина за да се изгради силен отбор са необходими добри футболисти и треньори. Които струват пари. Надявам се, че с инвестициите чрез които се привлякоха футболисти и евентуално треньор "Левски" наистина ще бъде силен. И ще се генерират приходи, които са по-големи от разходите. Давате пример с "Реал". Не бих се ангажирал да коментирам финансовото състояние на клуб, респ. компания без да имам достатъчно информация. В почти всички дългосрочни бизнес-планове като източници на финансиране се включват заеми. Предполагам, че не си мислите, че която и да е компания финансира голям нов голям проект с налични финанси. Важното е да се намери банка, която да финансира съответния проект. Ако съответната компания печели достатъчно за да обслужва дълговете си намирането на кредитор не е проблем. В частност предполагам, че "Реал" са достатъчно надеждни за да им се оптпусне поредния заем.
2. Дали си вярвам? Надявам се. Според мен това е начинът за изплуване. Не случайно масово бизнес-плановете за финансово оздравяване включват инвестиции в основната дейност. И задължително оптимизиране на разходите. По-точно икономически обосновано намаляване. В ПФК "Левски" АД има огромни резерви. Точно такива са и цитираните огромни разходи "публика с лошо поведение". Не е трудно ръководството да ги сведе до минимум. Ако реши.
Не като представител на групата, която ще харчи (надявам се правилно) парите, които засега уж нямаме достатъчно, а като редови левскар Ви благодаря за пожеланието!
P.S. Ако преди да изрежете останала част от коментара ми бяхте я прочели вероятно нямаше да започнете по този начин репликата си.