Левски: Трансферна зима (Спекулации, слухове и реалност)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Левски: Трансферна зима (Спекулации, слухове и реалност)

Мнениеот boabbb » 18 яну 2017 13:43

Гледам, че последните няколко мнения е станало въпрос за Гела и ми стана интересно - левскарите искате ли и бихте ли били доволни на успехи като на отборчето на Гела с подобни играчи ( цял отбор мангали ) :?:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 18 яну 2017 13:54

boabbb написа:Гледам, че последните няколко мнения е станало въпрос за Гела и ми стана интересно - левскарите искате ли и бихте ли били доволни на успехи като на отборчето на Гела с подобни играчи ( цял отбор мангали ) :?:

Да, до толкова, до колкото феновете на Арсенал, Сити или Челси са доволни, въпреки, че великобританци почти липсват и по-скоро за бройка, с второразрядни функции, с някои изключения.
Футбол в днешно време се прави с пари и за пари, и с малко любов от и за феновете. В тоя ред на мисли - купуваш най-доброто възможно, според джоба ти. Ако няма българско - лошо, но каквото такова. Налагането на млади българи не трябва да е самоцел, само за да се натяква. ЦСКА-София е на същото дередже.
В световен мащаб това е практика, с малки изключения в големите първенства и с още по-малки изключения, сред топ отборите.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 18 яну 2017 13:57

metodito написа:На Аякс мястото е на върха на Европа... като име. Те не залагат само на свои юноши, а и купуват млади перспективни играчи, които ги модулират в школовка Аякс. Ако бях фен на Аякс, щях да се крфя на ръководството. Голяма работа, че Аякс няма да премине групите на КЕШ вече. Малките левскари са свикнали да гонят върха. Това е манталитет и се развива с години. Ако си Иво Иванов, бил в клуб, чиято цел е да бъде средняк, много трудно ще отлепи на 26-7 години да покаже хъса и злобата за "Левски". Видя Живко, като се върна, нали? Ми то си му е в ДНК-то. Той съвсем не е Дани Алвеш. Колко футболисти минаха през позицията на Дидо Иванов? А той с първите си мачове пасна като дялан камък. Не говоря за 11 юноши. Говоря за развитие в посока присъствие на терена на млади и перспективни българи. За четири години в отбора е интегриран ЕДИН юноша. Отхвърлихме близнаците, като безперспективни, но крайно перспективните Бурабия и Нар са титуляри всеки мач. Некадърници, като Китимбала, Диаби и не знам си кой бяха титуляри всеки мач. ЗАЩО? Продадохме Антонио. Щом няма пари, тогава да се заложи на българското. Няма стратегия. Няма политика, нищо няма. Едни хора източват "Левски". Това се получава. Подмениха лицето на този клуб. Над 150 футболисти за 4 години, колко тренери?

Мъри показа верния път. Домо. Той нещо изключително ли беше? Коприваров, вкарал гола срещу Оксер и дал старт на всичко, той някаъв супер ли беше? Живко Дани Алвеш ли е? Мъри показа формулата - младост+опит+един-двама чужденци.

Един въпрос: колко му отне на Филип Коку да реализира проекта си? 10-12 години?

Както казах приказки и само приказки! Никой уважаващ себе си отбор няма да излиза на терена с отбор от млади и перспективни играчи само, защото се броят за такива. В големите отбори такива играчи трябва да се докажат преди да заслужат мястото си в отбора, а не да ги бутат в него, защото били млади, перспективни и безплатни. Точно там е грешката на Аякс и всеки подобен клуб. Те създават подобни играчи с единствената цел да продават. И така Аякс от страшилище в Европа се превърна в средняк. Аякс купуват млади и перспективни играчи, защото имат пари да го правят и знаят, че като доказано име и школа ще си върнат в пъти парите дадени за играчи. Това обаче не прави автоматично този модел успешен за Левски. Когато видя да продадем млад и перспективен играч за 5 млн. ще ти повярвам, че Левски трябва да се насочи в тази посока. За мен излизането от блатото минава само през ЕКТ и нищо друго не може да спаси клуба от съдбата на онези.

Мъри като е показал верния път защо в момента не залага само на млади казахстанци + двама чужденци, ами смело харчи парите за класни чужденци? Явно и той е осъзнал, че нещата от 2004 насам са се променили драстично.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 18 яну 2017 14:02

boabbb написа:Гледам, че последните няколко мнения е станало въпрос за Гела и ми стана интересно - левскарите искате ли и бихте ли били доволни на успехи като на отборчето на Гела с подобни играчи ( цял отбор мангали ) :?:

Чудно ми е, ако джуджето през година ви вкарва в ШЛ с отбор от мангали и трима българи дали ще ревете? Все си мисля, че ще се правите на много велики и силни. Гордостта на България и тем подобни глупости.
На Гела единствената грешка е, че покрай класните мангали не налага по някое младо българче в ППЛ. При него обаче всичко е бизнес и липсата на фенове и легенди дето реват за щяло и нещяло е само плюс.
R.I.P.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 18 яну 2017 14:07

koisa написа:

Чудно ми е, ако джуджето през година ви вкарва в ШЛ с отбор от мангали и трима българи дали ще ревете? Все си мисля, че ще се правите на много велики и силни. Гордостта на България и тем подобни глупости.
На Гела единствената грешка е, че покрай класните мангали не налага по някое младо българче в ППЛ. При него обаче всичко е бизнес и липсата на фенове и легенди дето реват за щяло и нещяло е само плюс.

Той Гела сега ще ги занули от следващия сезон българите в отбора :| Почнал е един по един да го оформя с големия флумастер :mrgreen: :mrgreen: А липсата на фенове никога не е плюс ...

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 18 яну 2017 14:10

E, защо "приказки". Десет години пробваме с различен от този модел на Мъри. Не е ли време да променим нещата?

@boabb: Лично аз не! По-добре втори след Лудогорец и добро представяне в ЛЕ, отколкото някакъв отбор, дето само на марка е "Левски". Клубът ни се гордее с българските си играчи.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 18 яну 2017 14:12

boabbb написа:
koisa написа:

Той Гела сега ще ги занули от следващия сезон българите в отбора :| Почнал е един по един да го оформя с големия флумастер :mrgreen: :mrgreen: А липсата на фенове никога не е плюс ...

Приходите от билети на дали са толкова голям проблем на Гела. Да, ще е хубаво всеки уикенд да има по 10 хил. на стадиона, а в средата на седмицата поне по 30хил. на националния, ама не. От друга страна няма кой да държи сметка за всеки трансфер и пр. Нито пък през седмица някакви да получават трибуна през сайтовете и да говорят "Това не е моя Лудогорец! Едно време играхме само българи".
Едно време е било така, ама тия легенди, дето сега се изказват, обикновено са спрели с футбола, като цяло отдавна. Нямат нищо общо със спорта, освен да гледат мачове от дивана и са далеч от отборите.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 18 яну 2017 14:24

metodito написа:E, защо "приказки". Десет години пробваме с различен от този модел на Мъри. Не е ли време да променим нещата?

Най-малкото, защото това, което правят Аякс е трудно и почти неприложимо при нас. Моделът на Мъри дори и той самият вече не го използва при наличието на пари в Астана. За онези години може да е бил супер успешен, но сега нещата са много различни. Ако изкарвахме юноши като на Аякс никой нямаше да ти каже дума, но сам може да сравниш нашите и техните юноши. Като започнеш от физика, техника, бързина и т.н. Това, което правим от десет години също е грешно, но поправимо стига да имахме собственик с цели да ни върне на върха. ;)
R.I.P.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 18 яну 2017 14:29

По въпросът с чужденците явно metodito е на моето мнение, за мен докъм 4-5 човека е приемливо да са чужденци ( с уговорката, че са поне класа над българите ). Колкото до публиката - не гледайте на публиката като на "приходи от билети" :!: Нали трябва да има на някого да му пука за тоя отбор - да се кефи като бият винаги ще се намери някой, но да се нервира като падат ...

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 18 яну 2017 14:55

boabbb написа:По въпросът с чужденците явно metodito е на моето мнение, за мен докъм 4-5 човека е приемливо да са чужденци ( с уговорката, че са поне класа над българите ). Колкото до публиката - не гледайте на публиката като на "приходи от билети" :!: Нали трябва да има на някого да му пука за тоя отбор - да се кефи като бият винаги ще се намери някой, но да се нервира като падат ...

Киро не е отиде в ЦСКА, нито се хвана да съживява друг отбор, с такова име, точно защото не иска някой да му се меси, легенди да му дават акъл и да чакат на хранилка и тн. Той иска да печели пари. Лудогорец за него започна като хоби. Бе поканен ако не се лъжа от сегашния президент на Лудогорец Ал.АЛ. да инвестира в клуба, като спонсор. После го е засърбяло и е поел изцяло издръжката (и управлението на отбора). Със сигурност му е четкало егото да бие едни по-силни от сега Левски и ЦСКА, но всичко му се услади с парите от ЕКТ. В тоя ред на мисли него му е все тая дали ще има 1000 или 10000 на стадиона. Парите от ЕКТ са в пъти повече от това, което носят феновете. Това, че прави бази и стадион са нормални инвестиции за престиж и възвръщаемост на някакви средства.
Както казах - 1000 човека да има, по 15лв. билет, все е нещо. Ако стадиона е удобен, що да не идат 1000 човека на мач? Ама ако стадиона е като този в Надежда - що пък да трябва да ходят?
Школата и базите позволяват развитието на млади таланти, каквито все още не са излезли от школата. Може и никога да не излязат. Все си мисля, че Киро иска не само български момчета там, а в академията на отбора да ходят и такива от по-далечни страни, като Латинска Америка, още от ранна възраст.

Върни се в “Левски”