Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

way
Контакти:

Re: /анкета / Всекидневната около Левски

Мнениеот way » 22 юни 2017 19:50

Serafim написа:Ние вече 200 хил взехме, ако прескочим тия пак. 300 май са за третия.

По 10к се качват до последния кръг преди групите

Потребителски аватар
сини шампиони

Мнениеот сини шампиони » 22 юни 2017 20:05

Живко6461 написа:
metodito написа:
Serafim написа:Не съм сигурен, че за победа в един кръг дават. 200хил евро дават за стигането на първия предварителен кръг, както и за втори. Мисля дори плейофа носи около 400 хил евро.
В смисъл, че не са много големи сумите...

Е, пак си е нещо. Има-няма един Бурабия. :lol:

Прекалено свободно пресмятате милионите. Дори сервитьорите от вицовете не си позволяват подобна аритметика. :)
Добре би било да имате предвид, че в счетоводството освен събиране се използват и други аритметични действия. Поне изваждане. Т.е. освен приходи има и разходи. Дори данъци. Не случайно се е утвърдило едно неписано правило, че печалбите от участието в първите два предварителни кръга на ЕКТ са символични.

Дори и ти го казваш символични. Но все пак има някаква печалба, а и да не забравяме приходите от билети. Стига някои "хора" да не решат друго и приходите да минат в графа разходи. ;)
И само Левски оле

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 22 юни 2017 20:40

сини шампиони написа:
Живко6461 написа:
metodito написа:
Serafim написа:Не съм сигурен, че за победа в един кръг дават. 200хил евро дават за стигането на първия предварителен кръг, както и за втори. Мисля дори плейофа носи около 400 хил евро.
В смисъл, че не са много големи сумите...

Е, пак си е нещо. Има-няма един Бурабия. :lol:

Прекалено свободно пресмятате милионите. Дори сервитьорите от вицовете не си позволяват подобна аритметика. :)
Добре би било да имате предвид, че в счетоводството освен събиране се използват и други аритметични действия. Поне изваждане. Т.е. освен приходи има и разходи. Дори данъци. Не случайно се е утвърдило едно неписано правило, че печалбите от участието в първите два предварителни кръга на ЕКТ са символични.

Дори и ти го казваш символични. Но все пак има някаква печалба, а и да не забравяме приходите от билети. Стига някои "хора" да не решат друго и приходите да минат в графа разходи. ;)

Само цитирах популярно мнение за печалбата. Печалбата, а не приходите. Какви ли приходи ще ще регистрира ПФК "Левски" АД от продадени билети за домакинския мач със "Сутиеска"? Каква ли ще бъде печалбата? За ориентировъчни пресмятания любознателните потребители биха могли да ползват едни числа, които господин Красимир Иванов спомена на срещата в зала "Универсиада".

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 22 юни 2017 22:18

Знам ,че почти никой няма да бъде съгласен с това което ще напиша,но за мен най-големия проблем на Левски е липсата на стратегия. Защото на мен не е ясно какво точно се цели в Левски- примерно модела на отборите от бивша Югославия - да произвеждат млади футболисти и да ги продават при първа оферта. Тези клубове спечелиха стотици милиони евро ,но първенствата им са по-слаби от нашето. Другото е да се разчита на приходи от ЕКТ - проблем при този модел е, че си много зависим от жребия -винаги съществува вероятността дори и при спечелен сериозен коефициент да се паднеш като поставен срещу непоставен отбор но с по-голям бюджет , примерно всяка година от турското първенство влизат отбори дебютанти в ЕКТ с бюджет 30-40 млн евро( не говоря за отбори от по-сериозните първенства) и един такъв отбор ще ни отнесе.
В момента ние се лутаме между двата пъти ,а всички знаем поговорката за кучето и двете врати.
Ако се тръгва на вариант за налагане на млади футболисти Н.Митов не е толкова лош вариант. Ако се прави отбор за ЕКТ за мен добри варианти са Дедо Люпко, Гочето, Ераносян(от възможните в момента). при положение ,че Мъри и Херо не са актуални.

run1973
Контакти:

Мнениеот run1973 » 22 юни 2017 22:26

honda написа:Знам ,че почти никой няма да бъде съгласен с това което ще напиша,но за мен най-големия проблем на Левски е липсата на стратегия. Защото на мен не е ясно какво точно се цели в Левски- примерно модела на отборите от бивша Югославия - да произвеждат млади футболисти и да ги продават при първа оферта. Тези клубове спечелиха стотици милиони евро ,но първенствата им са по-слаби от нашето. Другото е да се разчита на приходи от ЕКТ - проблем при този модел е, че си много зависим от жребия -винаги съществува вероятността дори и при спечелен сериозен коефициент да се паднеш като поставен срещу непоставен отбор но с по-голям бюджет , примерно всяка година от турското първенство влизат отбори дебютанти в ЕКТ с бюджет 30-40 млн евро( не говоря за отбори от по-сериозните първенства) и един такъв отбор ще ни отнесе.
В момента ние се лутаме между двата пъти ,а всички знаем поговорката за кучето и двете врати.
Ако се тръгва на вариант за налагане на млади футболисти Н.Митов не е толкова лош вариант. Ако се прави отбор за ЕКТ за мен добри варианти са Дедо Люпко, Гочето, Ераносян(от възможните в момента). при положение ,че Мъри и Херо не са актуални.

С Ераносян, може и да свалите нивото даже под Жаднотто,Гочето не почва никъде треньор, ако не са му гарантирани поне 6-7 мача купени, така че остана само 1 вариант.
НИЕ ИМАМЕ КАКВО ДА ОБИЧАМЕ, ВИЕ ИМАТЕ КАКВО ДА МРАЗИТЕ!

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 23 юни 2017 00:28

honda написа:Знам ,че почти никой няма да бъде съгласен с това което ще напиша,но за мен най-големия проблем на Левски е липсата на стратегия. Защото на мен не е ясно какво точно се цели в Левски- примерно модела на отборите от бивша Югославия - да произвеждат млади футболисти и да ги продават при първа оферта. Тези клубове спечелиха стотици милиони евро ,но първенствата им са по-слаби от нашето. Другото е да се разчита на приходи от ЕКТ - проблем при този модел е, че си много зависим от жребия -винаги съществува вероятността дори и при спечелен сериозен коефициент да се паднеш като поставен срещу непоставен отбор но с по-голям бюджет , примерно всяка година от турското първенство влизат отбори дебютанти в ЕКТ с бюджет 30-40 млн евро( не говоря за отбори от по-сериозните първенства) и един такъв отбор ще ни отнесе.

Модела Лудогорец е показателен, че става лесно, като има пари. Говорим за десетки милиони левове/евро, за период от едни 4-5 години, за да пробие отбор, като Левски в групите на ЛЕ. С едно влизане там обаче не става, защото УЕФА дава 2.6 млн евро за класиране в групите, по около 350 хил за победа и още 300 хил, ако завършиш втори или 600 хил първи. Тоест, реалистично, 5-6 млн евра могат да бъдат спечелени, при повече победи в групите и/или завършване втори. Това не избива вложенията, освен ако не се ограничат входящите трансфери. Тоест да не се бута състава, само да се правят по 1-2 качествени попълнения на година. Другия вариант е още повече вложения и обигран състав, титла и атакуване на групите на ШЛ. Общо-взето сложно е, трябва плануване и мислене, а Митов и Боримиров явно нямат капацитета. (Не си противореча, казха, че е лесно, като дадох за пример Лудогорец, но там първо работят правилно и поетапно, второ няма на хранилката мениджъри, фенове, бивши легенди и всякакви "доброжелатели")

Ако пък идеята е самоцелно да се налагат юноши, за да може по двама да бъдат продавани през сезон за милион-два лева - по-лесно изпълнимо е. Назначаваш си треньори от Холандия, Франция, Германия и тн. в школата, които да работят с тези на по 10, 12, 13, 15 години и пр., оставяш ги да работят и си гарантираш, че ще са научени и тактически грамотни. Може даже и да не изглеждат като седмокласници, въпреки, че са на по 18-19 години.

Левски в момента телги от същите фенове, легенди, бивши играчи и шефове, журналисти и всякакви хора на хранилката, всички в кавички. Защото Лудогорец, примерно, нямат еквивалент на Жадното, нито на Боримиров, Гонзо, Пелето и всякакви такива живи примери, че не става свирка от всяко дърво.

За фалити и оздравявания също не ми се говори, защото, както видяхме от Тирето - като ги припознаят феновете, с тях се довлича и всичката мърша от криминални ултраси, боклуци, наркомани. Отделно бившите легенди и "дейци", които пак идват на хранилка. От друга страна пък ГГ нямаше как да легитимира отбора, без да привлече някои от "старите муцуни" на своя страна... Един порочен кръг е това.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 23 юни 2017 00:47

Да, да, добре. Ние да спечелим годишната заплата на Буш или на "Черната сила", па нека ни е зле. ...с данъците, барабар.

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 23 юни 2017 07:22

metodito написа:Да, да, добре. Ние да спечелим годишната заплата на Буш или на "Черната сила", па нека ни е зле. ...с данъците, барабар.

Не знам колко добре ще ни бъде (предполагам, че имаш предвид "Левски" и си позволих да се приобщя) след като с приходите от участието в Лига Европа гарантираме заплатата с данъците и осигуровките на един футболист. Може би и на още един-двама с най-малките заплати. С приходите, не с печалбата. А тези приходи също подлежат на данъци. Има и други разходи. Дори свързани с този футболист. В ПФК "Левски" АД работят десетки служители. Но силите и възможностите на отбора като че ли са ограничени до евентуалното преодоляване на първия предварителен кръг в Лига Европа. Как ли ще се гарантира бюджета? С неграмотни и некадърни директори и треньори не става. Доказаваме го вече много години. Включително и на себе си. Но не го разбираме. Уви, стойността на "Ние сме "Левски София"" също е минимална и намалява непрекъснато.

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 23 юни 2017 08:16

Honda, предлагаш два пътя. Трудни, без гарантиран успех. Което е естествено и логично.
Аз мисля, че добрият и възможен вариант за оцеляване е смесена система. С добра школа и силен представителен отбор, който реално се бори за титлата и купата, и чийто минимум е влизане в групите на ШЛ или ЛЕ.
Няма как да стане без силен представителен отбор. Представителният отбор печели парите. Колкото и да е силна силна школата не звучи реалистично, че всяка година ПФК "Левски" АД ще може да продава по няколко 18-19 юноши на единична цена над € 1x10^6. За да се осигури бюджета на средняшки, посредствен отбор. Според мен е много добре, ако школата осигурява ежегодно по двама-трима за мъжкия отбор и още няколко, които да се продават или преотстъпват (колкото и да имам резерви към този процес) на други български отбори. Най-добрите трябва да ги продава първия отбор. Когато реално са се доказали, т.е. вдигнали са си цената. Но високото ниво се доказва в силен отбор, който има авторитетни класирания. Този силен представителен отбор ще може да си позволи и да задържа добри футболисти. За да бъде още по-силен. Какъвто желаем да бъде "Левски", какъвто трябва да бъде "Левски". Този "Левски" ще печели от участия в ЕКТ, от спонсори, от реклама, от билети и карти ...
Другият вариант е продължаващият свободен полет в пропастта. Все по-надолу, все по-далече от силните.
Не е лесно. Дори не звучи лесно. Ясно е, че няма гаранции за успех. Но трябва да се започне. В рамките на бюджета. Който, ако реалният е поне близък до официално обявения, не е малък. Но парите не трябва да се харчат. Трябва да се инвестират. На всички нива и най-вече в способни кадри. По предварително съставен бизнес план. Съставен от компетентни мениджъри. Които носят и реална отговорност. С Боримиров и Митов няма да стане. Какъв ли е техният план???
Нека се огледаме наоколо. Европейският и родният примери, т.е. "Аякс" и "Лудогорец" работят по сходен модел. Вместо да омаловажаваме, критикуваме, иронизираме и дори обиждаме "Лудогорец" би трябвало да забележим, че работят професионално. Доказателство са успехите, които постигат. Спортни и финансови.
Не бих се съгласил, че бившите югославски републики работят само за школите, без да имат за цел повишаване нивото на представителните отбори. Имат и спортни успехи. Поне в три републики по-добри от "Левски". Защо ли първенствата им са по-слаби от българското? Предполагам, че "стотиците милиони евро", спечелени от трансфери са метафорични. Както и да е. Там съществуват и традиции, т.е. връзки от десетилетия. Каквито в "Левски", а и в България липсват.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 23 юни 2017 09:32

honda написа:Знам ,че почти никой няма да бъде съгласен с това което ще напиша,но за мен най-големия проблем на Левски е липсата на стратегия. Защото на мен не е ясно какво точно се цели в Левски- примерно модела на отборите от бивша Югославия - да произвеждат млади футболисти и да ги продават при първа оферта. Тези клубове спечелиха стотици милиони евро ,но първенствата им са по-слаби от нашето.

Хубаво говориш за бивша Югославия, ама знаеш ли, че там спортът(масовия спорт) е издигнат в култ??? Там децата и младежите спортуват, а у нас се тъпчат с дюнери и хамбургери. И са отпрали задници, на които можеш да поместиш 4 човека за белот и един кибик!!!
Хората имат Джокович, ние имаме Гришу. ;) И разликата не е само в спортно отношение... :evil:
Още да продължавам ли?
Никой клуб не може да "изрови" таланти на опашките за дюнери.
КОЙ от нашите юноши или младежи е останал СЛЕД тренировка да се упражнява??? Поне ВЕДНЪЖ??? КОЙ???
Краев ли? Кабов ли? Боримиров ли?
Ще "произведем" футболисти, ама - друг път!

Върни се в “Левски”