Мнениеот tevez » 28 дек 2011 20:48
Тонев: Наследството на Гонзо е тежко, трябва много работа
"Искам в Левски да привличаме българи, стигма сме водили чужденци", подчерта шефът
Спряганият за нов спортно-технически директор в Левски Иво Тонев за пореден път подчерта, че не е доволен от селекцията, направена по изричното настояване на Георги Иванов. По думите му най-важното е през зимната пауза да бъдат привлечени класни играчи, които да вдигнат класата на отбора. Тонев подчерта, че занапред ще настоява да се работи с български играчи, по-голяма част от които юноши на сините.
"Работим по селекцията. Треньорът ще има пълна свобода на работа и при желанието за нови футболисти и точно това ще стане. Около 10 януари трябва отборът да е окомплектован напълно и всички нови футболисти да са привлечени", каза Тонев.
"Първо трябва да се промени селекцията на отбора, защото това е основната слабост в този момент. Разговарях с треньора и съм много впечатлен от неговите идеи. Той е от типа хора, които вярват в това, което правят, а аз харесвам такива хора. Но първото и най-важно нещо е да му осигурим добри футболисти. Защото в момента знаете, че ще има много напуснали, които бяха доведени с големи амбиции и за много пари. Важно е новите, които дойдат, да бъдат на много по-високо ниво. Чужденецът трябва да бъде с две класи по-добър от българските футболисти. Малко е заварено положението, което намирам в момента и са гледани само чужденци и желанието главно на треньора е да бъдат взети именно те. Ще се съобразя с него, но занапред желанието ми е да бъдат налагани предимно български футболисти", заяви още бившият бос на Локомотив (София) пред Спортал.