helic написа:при схема с 10 отбора, 4 квоти за ЕКТ и четири изпадащи (2 плюс два плейофни) всеки ше играе за нещо.
16 отбора за китната ни родина, дето близо една трета от населението е съсредоточено в столицата, а още една шеста в други три града, не виждам логика от 16 отбора в елита.
Гледам преждепищещия е сложил Арда в кюпа на градящите отбори, какво точно градят, взимат футболисти от другите отбори и готово. На стадиона им ходят по 2-3К макс, ДЮШ нямат. Местен играч от Кърджали и околията мисля също нямат.
виж за Черно море съм съгласен. Те заедно с Левски, Славия, Септември и двата половдивски отбора са единствените с повече от двама юноши в групата за мачовете.
Както казах, 10 отбора са смешно малко за държава с нашия размер. Искаш първенството ни съвсем да стане Мики Маус лига. Навсякъде има средняци, които за нищо не играят.
Арда градят приличен отбор, който постига добри резултати и дава шанс на много българи. Не се изхвърлят с лудо харчене и работят горе-долу на 0, а не трупат гигантски дългове. Тук-там играят в ЕКТ и продават играчи, за да закърпят нещата при липсата на сериозна фенска маса. Играчите може да са от други отбори, но в Арда им плащат заплатите навреме, имат добра обстановка, добър треньор, И. Петков ръководи отбора разумно, прави добра селекция за жълти стотинки. Цоневите, Вутов и Стаси щяха да играят и на други места, но дали Господинов, Котев, Тилев, Велковски щяха да получат същия шанс в Берое или Хебър, дали щяха да играят с ХИК и Раков и да изхвърлят Тирето на бараж?
За местните - имат си разни помаци от Кърджали, Момчилград и т.н.,но не са основни играчи. Там населението е малко и не знам колко са по футбола. Имат обаче много от Пловдив, Пазаджик, Асеновград, което не е точно същия регион, но не и толкова далече.
Ако нещата бяха по-нормални, почти всички отбори в първенството щяха да изглеждат като Славия, Арда, Морето, а дори във водещите щеше да има в пъти по-малко чужденци и много по-малки разходи за заплати.