ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Мнениеот NOMER14 » 25 авг 2025 22:27

blue avalanche написа:
drvasko98 написа:
blue avalanche написа:
NOMER14 написа:Двубоите на отстраняване нямат нищо общо с мачове в групова фаза.

А ние защо не стигаме до "груповата фаза", а Лудогорец стигат?
Пак казвам: да спрем да се сравняваме с Лудогорец в ЕКТ. Не е в наш интерес.
ПП. Нали и ние бяхме в "груповата фаза". И?

Защото стават шампиони

Ние, като ставахме шампиони, колко пъти бяхме в групи?

2 пъти расистката уефа не ни допусна като шампиони до КЕШ/ШЛ.
Забравил ли си или си бил на курс?

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 25 авг 2025 22:37

blue avalanche написа:
drvasko98 написа:
blue avalanche написа:
NOMER14 написа:Двубоите на отстраняване нямат нищо общо с мачове в групова фаза.

А ние защо не стигаме до "груповата фаза", а Лудогорец стигат?
Пак казвам: да спрем да се сравняваме с Лудогорец в ЕКТ. Не е в наш интерес.
ПП. Нали и ние бяхме в "груповата фаза". И?

Защото стават шампиони

Ние, като ставахме шампиони, колко пъти бяхме в групи?

Тогава нямаше ЛЕ и ЛК. Шампион си отпадаш от директем мач за групи в ШЛ от Галатасарай, довиждане няма групи на УЕФА. Падаш от Тампере, БАТЕ ,няма продължаване в долния турнир директно отпадаш.
Тези неща ,много добре ги знаете, не знам защо задавате глупав въпро.

ananas
Контакти:

Мнениеот ananas » 25 авг 2025 23:04

helic написа:при схема с 10 отбора, 4 квоти за ЕКТ и четири изпадащи (2 плюс два плейофни) всеки ше играе за нещо.
16 отбора за китната ни родина, дето близо една трета от населението е съсредоточено в столицата, а още една шеста в други три града, не виждам логика от 16 отбора в елита.
Гледам преждепищещия е сложил Арда в кюпа на градящите отбори, какво точно градят, взимат футболисти от другите отбори и готово. На стадиона им ходят по 2-3К макс, ДЮШ нямат. Местен играч от Кърджали и околията мисля също нямат.
виж за Черно море съм съгласен. Те заедно с Левски, Славия, Септември и двата половдивски отбора са единствените с повече от двама юноши в групата за мачовете.

Както казах, 10 отбора са смешно малко за държава с нашия размер. Искаш първенството ни съвсем да стане Мики Маус лига. Навсякъде има средняци, които за нищо не играят.

Арда градят приличен отбор, който постига добри резултати и дава шанс на много българи. Не се изхвърлят с лудо харчене и работят горе-долу на 0, а не трупат гигантски дългове. Тук-там играят в ЕКТ и продават играчи, за да закърпят нещата при липсата на сериозна фенска маса. Играчите може да са от други отбори, но в Арда им плащат заплатите навреме, имат добра обстановка, добър треньор, И. Петков ръководи отбора разумно, прави добра селекция за жълти стотинки. Цоневите, Вутов и Стаси щяха да играят и на други места, но дали Господинов, Котев, Тилев, Велковски щяха да получат същия шанс в Берое или Хебър, дали щяха да играят с ХИК и Раков и да изхвърлят Тирето на бараж?
За местните - имат си разни помаци от Кърджали, Момчилград и т.н.,но не са основни играчи. Там населението е малко и не знам колко са по футбола. Имат обаче много от Пловдив, Пазаджик, Асеновград, което не е точно същия регион, но не и толкова далече.

Ако нещата бяха по-нормални, почти всички отбори в първенството щяха да изглеждат като Славия, Арда, Морето, а дори във водещите щеше да има в пъти по-малко чужденци и много по-малки разходи за заплати.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 25 авг 2025 23:28

ananas написа:
helic написа:при схема с 10 отбора, 4 квоти за ЕКТ и четири изпадащи (2 плюс два плейофни) всеки ше играе за нещо.
16 отбора за китната ни родина, дето близо една трета от населението е съсредоточено в столицата, а още една шеста в други три града, не виждам логика от 16 отбора в елита.
Гледам преждепищещия е сложил Арда в кюпа на градящите отбори, какво точно градят, взимат футболисти от другите отбори и готово. На стадиона им ходят по 2-3К макс, ДЮШ нямат. Местен играч от Кърджали и околията мисля също нямат.
виж за Черно море съм съгласен. Те заедно с Левски, Славия, Септември и двата половдивски отбора са единствените с повече от двама юноши в групата за мачовете.

Както казах, 10 отбора са смешно малко за държава с нашия размер. Искаш първенството ни съвсем да стане Мики Маус лига. Навсякъде има средняци, които за нищо не играят.

Арда градят приличен отбор, който постига добри резултати и дава шанс на много българи. Не се изхвърлят с лудо харчене и работят горе-долу на 0, а не трупат гигантски дългове. Тук-там играят в ЕКТ и продават играчи, за да закърпят нещата при липсата на сериозна фенска маса. Играчите може да са от други отбори, но в Арда им плащат заплатите навреме, имат добра обстановка, добър треньор, И. Петков ръководи отбора разумно, прави добра селекция за жълти стотинки. Цоневите, Вутов и Стаси щяха да играят и на други места, но дали Господинов, Котев, Тилев, Велковски щяха да получат същия шанс в Берое или Хебър, дали щяха да играят с ХИК и Раков и да изхвърлят Тирето на бараж?
За местните - имат си разни помаци от Кърджали, Момчилград и т.н.,но не са основни играчи. Там населението е малко и не знам колко са по футбола. Имат обаче много от Пловдив, Пазаджик, Асеновград, което не е точно същия регион, но не и толкова далече.

Ако нещата бяха по-нормални, почти всички отбори в първенството щяха да изглеждат като Славия, Арда, Морето, а дори във водещите щеше да има в пъти по-малко чужденци и много по-малки разходи за заплати.
Сега лигата ни е пълна пародия. 2 отбора не знаеха дали ще започнат. Втора лига имаше някакъв отбор, който се беше класирал за нея, но отказа участие.
Смях!

Ако искате да има резултати - 8 отбора в първа лига.
1 изпадащ+1 играе мач за оставане с 2-я от втора лига. По 4 мача помежду си, после се разделят на две 4-ки.
Втора лига максимум 12 отбора.
Играят се по 2 мача в редовния сезон, а после се разделят на две групи и по още 2 мача.
Първия влиза директно, втория играе мач за влизане в първа лига с предпоследния от първа лига. Последните 4 отпадат директно.

Може да се разделят на по 10 отбора двете лиги. 36 кръга във всяка лига. От първа изпадат директно 2 + 1 квалификация за оставане. От втора изпадат 4, първите два влизат директно в първа лига, а третия играе мач за влизане в първа лига с 8-я от първа.

Оставят формата непроменен за поне 5 години и гледат какви са резултатите.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 25 авг 2025 23:40

Формати, плейофи, брой отбори ... дрънкаме си едни и същи приказки всеки път, когато Левски или националния ни носят разочарование. И всеки се чувства длъжен да си даде рецептата - досущ като средностатистическия таксиджия.
Но какво от това, след като нещата си вървят по старому и всякакви "реформи" се заобикалят или побългаряват.
Едно от най-адекватните и възможни предложения, които съм чел в този форум по темата е, че е нужна целенасочена и последователна ДЮШ стратегия/методология на национално ниво. Също и на клубно, непременно и на клубно! По спомен honda е "лекарят", който написа тази рецепта.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 25 авг 2025 23:41

ananas написа:

Какви 10 отбора, бе? 6 софийски, по 2 от Варна и Пловдив и един Разград. Станаха 11. В тях по 5 българчета - общо 50 български футболиста. Убаво - 100 да са с резервите. Е, и?
Какво било съсредоточено в София? Ей, шиу? През уикенда и по празници София обезлюдява по села и паланки и към гърчолята.
16 отбора е имало най-често в първенството.
Вижте волейболното първенство. Форматът е добър. Върнаха се чужденците, възстановиха се стари центрове, появиха се млади. надежди.
Относно посещенията на мачовете.
Сложете ги всичките заедно в неделя или събота в ранния селедобед и ги пускайте по клубните телевизии. Диема заема цял канал с негледаеми мачове. Този уикенд колко български мачове сте гледали от първенството? Тъй като Левскии не игра, аз лично гледах половин мач от Тича и последните 15 минути от националния. Нямам си друга работа, че ще гледам Монтана...

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 25 авг 2025 23:44

TristaNNN написа:Формати, плейофи, брой отбори ... дрънкаме си едни и същи приказки всеки път, когато Левски или националния ни носят разочарование. И всеки се чувства длъжен да си даде рецептата - досущ като средностатистическия таксиджия.
Но какво от това, след като нещата си вървят по старому и всякакви "реформи" се заобикалят или побългаряват.
Едно от най-адекватните и възможни предложения, които съм чел в този форум по темата е, че е нужна целенасочена и последователна ДЮШ стратегия/методология на национално ниво. Също и на клубно, непременно и на клубно! По спомен honda е "лекарят", който написа тази рецепта.

Футболът все пак е някакъв труд. Никой не иска да се труди. Всичкото учи за пиари, мериджерита, за да стоят в офис. Така е и на запад и затова бедните черни момчета пробиват. Борба за живот и хляб, белите са осигурени в Европа.

ananas
Контакти:

Мнениеот ananas » 25 авг 2025 23:47

rane написа:Оставят формата непроменен за поне 5 години и гледат какви са резултатите.

Изобщо си нямаш представа какво говориш. 8 отбора е пълен смях. Резултатите на клубните отбори и националния е ясно какви ще бъдат- същите като сега. За сметка на това, толкова неща ще се съсипят, че не е за разправяне. Промяната може да дойде само с добра работа и организация, а това има минимална връзка с бройката отбори.

Във футбола ни има достатъчно пари, но те се разпределят и харчат по безумен начин. Тук е важен и въпросът за ТВ правата, по който също много левскари са с промити мозъци и смятат, че е добра идея да си ги продаваме сами и всичко да се обира от 3-4 клуба.
Друг проблем е тежкото чуждопоклонничество и пораженчество. Както и краткосрочното мислене и нежелание за работа с младите.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 25 авг 2025 23:54

NOMER14 написа:
TristaNNN написа:Формати, плейофи, брой отбори ... дрънкаме си едни и същи приказки всеки път, когато Левски или националния ни носят разочарование. И всеки се чувства длъжен да си даде рецептата - досущ като средностатистическия таксиджия.

Футболът все пак е някакъв труд. Никой не иска да се труди. Всичкото учи за пиари, мериджерита, за да стоят в офис. Така е и на запад и затова бедните черни момчета пробиват. Борба за живот и хляб, белите са осигурени в Европа.

В тоя ред на мисли и предвид ситуацията на територията, се сещам за една шега, или по-скоро тъжна констатация, която мернах наскоро - Защо предвид живота и стандарта на футболистите и певачките у нас, музиката и физическото възпитание все още не се водят важни дисциплини?! :/
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 26 авг 2025 00:22

Ананасе,
Защо трябва бутикови отбори със 100 зрители на мач да бъдат спонсориране от тв права. Тяхната роля е да продават мачове.
Кой им гледа мачовете по тв?
На тяхно място трябва да са отбори от големи утвърдени градове и да събират публика на стадиона си по стандартно време. Какви са тия мачове нощно време зимата на стадиони без козирки поне?

Върни се в “Левски”